Heti összefoglaló – 2019/1. hét

A mögöttünk hagyott héten felébredtek a korosztályos bajnokságok a téli álomból.

 

U10:

Az OHA minicsapata idén is részt vett a Zugló Kupán, aminek a vándorserlege az elmúlt egy évet már nálunk töltötte.

Bár a körülmények eléggé eltértek a megszokottaktól – a szabadtéri pályák romantikája a szél, a napsütés és sajnos ma még egy kis eső is – a srácok jól alkalmazkodtak azokhoz, és a KSI, a Pólus, valamint az UTE csapatai nem találtak fogást a mieinken. Játékosaink három győzelemmel ismét elhódították a kupát, így a serleg a követkető egy évet is Óbudán töltheti.

 

U12:

Előkészítő A1- és A2-brigádunk vasárnap a Győri NEMAK-DANA ETO HC-hez utazott, ahol a helyiekkel csaptak össze a mieink.

 

U14 A:

Kölyök A-együttesünk szombaton a DVTK Jegesmedvéket fogadta, ezzel pedig megkezdte a középszakasz-küzdelmeket. A vendégek a 2. percben megszerezték a vezetést, és a találkozó hátralévő részében már nem is engedték ki a kezeik közül. Az első játékrészben három, a második és a harmadik harmadban pedig további egy-egy találatot jegyezhettek fel a miskolciak, így 0-5 lett a végeredmény.

Eredmény – U14 A-bajnokság:

Óbuda Hockey Academy – DVTK Jegesmedvék 0-5 (0-3, 0-1, 0-1)

 

U14 B:

B-csapatunk számára még nem ért véget az alapszakasz, így csütörtökön a szezonban immár harmadjára mérkőztünk meg a Sportország SC-vel. A Cápák az első húsz percben négygólos előnyre tettek szert, amit a folytatásban még kettővel növeltek, majd a záró játékrészben is betaláltak egyszer, beállítva a 0-7-es végeredményt.

Nem volt sok idő pihenni, szombaton már a Goodwill Pharma Szegedi Vízműhöz utaztak játékosaink. A hazaiak az első harmadban egy, a másodikban négy gólt ragasztottak a kapunkba, de a végére elfogyott a muníciójuk, így az utolsó etapot döntetlenre hoztuk – a mérkőzés végén 5-0 állt az eredményjelzőn.

Eredmények – U14 B-bajnokság, kelet:

Óbuda Hockey Academy B – Sportország SC 0-7 (0-4, 0-2, 0-1)

Goodwill Pharma Szegedi Vízmű – Óbuda Hockey Academy B 5-0 (1-0, 4-0, 0-0)

 

U18:

Ifjúsági alakulatunk csütörtökön zárta az alapszakaszt egy UTE elleni meccsel. A vendéglátók a 2. perctől folyamatosan gyártották a gólokat: az első harmadban kilenc, a középsőben hat, a finisben pedig négy alkalommal találtak be a kapunkba, így 19-0-ra hozták a találkozót.

Eredmény – U18-bajnokság:

UTE – Óbuda Hockey Academy 19-0 (9-0, 6-0, 4-0)

 

Női U25:

Lányaink december végén két mérkőzést is játszottak, majd január első hetében ismét várt rájuk egy rangadó.

December 22-én a MAC Budapest Marilyn látott minket vendégül. Az első játékrészt Farsang Noémi és Tóth Korina segítségével 2-2-es döntetlennel zártuk, ám a középső húsz perc rosszul sikerült: ellenfelünk hat góljára egyszer sem tudtunk válaszolni. A záró harmad ismét szoros volt, Farsang Noémi és Ivády Nina is igyekezett felzárkóztatni csapatát, de a hazaiak három alkalommal zörgették meg a hálónkat, így alakult ki a 11-4-es végeredmény.

December 27-én Dunaújvárosba utazott csapatunk, ahol az Angels NJSE-vel mérkőztünk meg. A házigazdák a 18. percben megszerezték a vezetést, amire Ivády Nina révén a 37. percben válaszoltunk, de az újvárosiak még a második harmad vége előtt beállították a 2-1-es végeredményt. Sokat köszönhettünk a meccsen Csató Viktóriának, aki 95 százalékos hatékonysággal védte a kapunkat!

Múlt hét szombaton újfent nehéz ellenfél várt ránk: a KMH Budapestet fogadtuk Óbudán. A 11. percben Nagy Renáta találatával megszereztük a vezetést, amit azonban a játékrész végéig átvettek a vendégek. A gólgyártás a harmadik etapban folytatódott: Farsang Noémi emberhátrányból egyenlített, ám az utolsó 12 percben háromszor is eredményesek voltak az újbudaiak, így 2-5 arányban ők szerezték meg a győzelmet.

Eredmények – Női U25-bajnokság:

MAC Budapest Marilyn – Óbuda Hockey Academy Girls 11-4 (2-2, 6-0, 3-2)

Angels NJSE – Óbuda Hockey Academy Girls 2-1 (1-0, 1-1, 0-0)

Óbuda Hockey Academy Girls – KMH Budapest 2-5 (1-2, 0-0, 1-3)