HOKISULI 2023-2024.

🏒 HOKISULI 🏒

👉 JELENTKEZZ MOST a +36 30 942 2967-es számon!

Ne hagyd ki a téli szezon egyik legizgalmasabb eseményét! 🏒❄️

Gyere és csatlakozz hozzánk egy szuper környezetben, ahol a sport és a szórakozás találkozik!

⏰ Időpont: Hétfőnként, 16:00-16:50

👦👧 Korcsoport: 4-9 évesig

💵 Részvétel díja: 10.000 Ft

🚨 Mit hozz magaddal? 🚨

 • – Jókedvet
 • – Lelkesedést

A baráti hangulatot és környezetet mi garantáljuk!

Miért válaszd a Hokisulit?

 • 🏆 Profi edzők vezetésével fejlődhetsz!
 • 🤝 Barátokat szerezhetsz és remekül szórakozhatsz!
 • 🎉 A tanulás és a játék keveredik, hogy a legjobbat hozza ki belőled!

📍 Ne maradj le a jégvarázs élményéről, és tarts velünk ezen a 4 fantasztikus hétfőn!

📞 További információkért HÍVJ MINKET a +36 30 942 2967-es telefonszámon!

Ne maradj le erről a csodálatos lehetőségről, hogy új készségeket tanulj és új barátokra tégy szert!

🌟 Légy része a kalandnak most! 🌟

Elindult a webshop!

Az Óbuda Hockey Academy és a Madonna Sport együttműködésének köszönhetően szurkolói és sportolói termékek széles választéka érhető el ezen a LINKEN.

Czirják Áron első top10-es eredménye!

A fiatal magyar rider a Red Bull Ice Cross World Championship második judenburgi futamán a 6. helyen végzett a juniorok között.

Czirják Áron
Czirják Áron© JOERG MITTER

Végre! Egy év telt el azóta, hogy Czirják Áron utoljára Red Bull Ice Cross World Championship futamon vehetett részt. És ha már megtört a jég – persze csak képletesen – rögtön kettőn is rajthoz állhatott. Mindkét ATSX250-es viadalt az ausztriai Judenburgban rendezték meg végül – a másodikon Áron ráadásul pályafutása legjobb eredményét érte el!„Nagyon hiányzott már a versenyzés! Főleg az, amikor négyen állunk a rajtkapuban, egy öklözéssel szerencsét kívánunk egymásnak, miközben várjuk az indítást.”

Hiányzott már a rajtkapu
Hiányzott már a rajtkapu© JOERG MITTER

Először február 6-án gyűlt össze az európai mezőny Judenburgban, hogy újra átélhesse mindenki a hőn áhított versenyzés feelingjét. Áronnak kicsit pechje volt, mert két nappal a futam előtt edzés közben a nagyugratón beverte a térdét, így a fájdalom alaposan rányomta a bélyegét a versenyzésére – a juniorok között azért így is 11. lett, a felnőtt mezőnyben pedig 39.Aztán a francia versenyt is átrakták Judenburgba, Áron pedig ezzel nagy lehetőséget kapott, hiszen így összesen két hetet tölthetett kint.„A második elég jól sikerül, összejött az első top tízes eredményem! Juniorban értem ezt el, hatodik lettem, férfiben pedig huszonnyolcadik. Ez annak is betudható, hogy nem fájt már a térdem, illetve, hogy egy egész hétig kint edzhettem a pályán, így két-három másodpercet is gyorsulni tudtam.”

Sokat gyorsult egy hét alatt
Sokat gyorsult egy hét alatt© JOERG MITTER

Pedig közben a körülményekkel is meg kellett küzdeniük, hiszen míg az első versenyen plusz fokok voltak és napsütés, a második alatt már mínusz 12 fok.„Eléggé fáztunk… Egyébként felnőttben az összes versenyző ötven-hatvan, míg juniorban a nyolcvan százaléka ott volt, úgyhogy elég erős mezőny gyűlt össze. A második futam szombatján volt egy fun race is, egy csapatverseny. Én egy kevert teamben voltam egy írrel és két lengyellel, a hatodik helyen végeztünk.”

Áronnak bejött a Red Bull Winter Edition Gletschereis
Áronnak bejött a Red Bull Winter Edition Gletschereis© JOERG MITTER

Áron megkóstolhatta a versenyen a Red Bull osztrák téli kiadását a Gletschereist is, ami szerinte elég jól sikerült. Úgyhogy minden klappolt – egyedül a szurkolók hiányoztak kicsit.„Főleg a rajtkapuban, hogy lenézve nem láttad ott állni a rengeteg ember. Viszont a biztatást így is megkaptuk a befutónál a többiektől, családtagoktól, a stafftól meg néhány síelőtől.”

Forrás: RedBull.hu Megjelenés 18.02.2021 · 13:47 UTC+1

Óbudáról Finnországba!

Az Óbuda Hockey Academy eltökélt célja, hogy olyan játékosokat neveljen, akik nemzetközi szinten is megállják a helyüket. Tavasszal és a nyár végén 4 játékosunk számára szervezett próbajáték lehetőséget az egyesületünk szakmai vezetője Timo Tuomi. Farkas Boldizsár és Nádasy Márton játéka felkeltette az Porin Ässät vezetőinek figyelmét és végül visszahívták a két játékost, akik így már ott kezdték el a 2020/2021-es szezont – velük készült interjúnkat olvashatjátok.

Hogyan kerültetek Finnországba?

Farkas Boldizsár: Rengeteg játékos célja hogy egyszer külföldön játszhasson, az Óbuda Hockey Academy segítségével (Akiknek ezúton is köszönök mindent) már kétszer is szerencsét próbálhattam az ezer tó országában, Finnországban. Először Jyväskylä-ban a JYP majd a Porin Ässät csapatánál próbálhattam ki magam, viszont csak a második városban Poriban egy 5 napos próbajáték után kaptam meg a helyem a csapatban.

Nádasy Márton: Az Óbuda Hockey Academy által már többször próbálhattam ki magam Finnországban és végül az Ässät nevű csapatnál maradtam kint. Utólag átgondolva kicsit több időt kellett volna kint tölteni a próbajáték alatt.

Milyenek az edzések? Miben látjátok ennyi idő után a különbségeket Magyarországhoz képest?

Farkas Boldizsár: Lassan 1 hónapja vagyunk az egyesületnél és szerintem mostanra tudtam teljesen felvenni a tempót és a gondolkodásmódot. A magyar és a finn jégkorong között rengetek a különbség, de legfőképp a játék sebessége és stílusa tér el egymástól.
A heti 6 edzésünkkel készülünk fel a hétvégi mérkőzésekre, amiből általában kettő, egy szombaton egy pedig vasárnap van.

Nádasy Márton: Az edzések mindig a csapattal vannak reggel általában száraz van és este pedig mindkettő. A különbség az, hogy ők nagyon higgadtan és magabiztosan játszanak, nekünk kell egy kis idő ahhoz hogy megszokjuk a tempót és nyugodtan tudjunk játszani. Azt is meg kell szokni hogy mindig fent kell lenni a fejnek és edzésen mindig 110%-ot kell nyújtani. A bajnokság már három hete kezdődött és idáig 4 mérkőzésből 3-mat nyertünk.

Marci és Boldi az első mérkőzésük után

Hogy sikerült a beilleszkedés?

Farkas Boldizsár: A csapattársak és az edzők is nagyon befogadóak voltak velünk már az első napon is, a srácok fele tud csak angolul, de ez nem volt nagy akadály a beilleszkedésben. A helyiek visszahúzódóak, de egyben barátságosak is. A boltban a pénztáros néni továbbra is finnül beszél hozzánk, hátha egy nap megértjük. Szabadidőnkben általában otthon vagyunk, pihenünk, tanulunk és mivel egy egész háztartást kell vezetnünk, főzünk és néha napján még takarítunk is.

Nádasy Márton: Finnországban nagyon komolyan veszik a vírust és mindig kesztyűt kell hordani. Általában van reggeli edzés utána vagy főzünk, vagy elmegyünk enni, majd esti edzés és pihenünk, emellett sokat tanulunk és gyakorlunk. A csapattársak nagyon befogadóak és örültek nekünk, a vezetőedző nem tud angolul, de a játékosok mindig fordítanak nekünk. Mivel bringával közlekedünk, így elég sok mindent láttunk már a városból. Bár van még, hely amit nem láttunk de igyekezünk mindent megnézni.

Büszkék vagyunk a fiúkra és ezúton is sok sikert kívánunk Nekik, valamint reméljük, hogy a jövőben még több óbudai játékosnak lesz lehetősége nemzetközi pályafutásra!

Finn vezetőedző az U18-as csapat élén!

Az Óbuda Hockey Academy folytatja a megkezdett szisztematikus munkát, így az U18-as csapat vezetőedzői posztjára Timo Tuomi szakmai vezető javaslatára felkérte a finn Mirko Frimant. A vezetőedzővel készült rövid interjút pedig az alább olvashatjátok!

Köszöntünk az OHA-nál Mirko! Hogyan kerültél az Óbudai Hockey Akadémiához? Mik a terveid, milyen csapatot szeretnél kialakítani nálunk?

Timo Tuomi, az OHA szakmai vezetője májusban megkeresett és megkérdezte, hogy szeretnék-e az OHA-nál dolgozni. Amikor junior játékos voltam, akkor Timo az edzőm volt, ha úgy vesszük, egy kicsit visszamegyünk az időben, nagyon várom, hogy újra együtt dolgozhassunk.

Először szeretném megismerni a játékosokat, látni őket a jégen és a jégen kívül is, hogy tudjam milyen játékosok és emberek vannak a csapatunkban. Ezek után már részletesebb edzésterveket készíthetek, melyek kiterjednek azokra a készségekre, amelyeket fejleszteni akarunk és erősségeinkre, amelyekre építhetünk. Általában az a tervem, hogy az egyéni képességeket erősítsük, hiszen a játékosok fejlődése növeli a rutin szintjét, így a csapat is jobb lesz.

Ami a csapatot illeti, a legfontosabb az, hogy jó emberek legyenek a csapatban, erős karakterek és játékosok, akik elkötelezettek a csapatértékei mellett, minden nap jól dolgoznak és tisztelik az egyesületet és a csapattársaikat. Amikor junior játékosokról beszélünk, ezek a dolgok megtanulása időbe telik, de a jégkorong mindig egy tanulási folyamat.

Egy szezont már dolgoztál Magyarországon. Mik az eddigi tapasztalataid? Hogyan látod a Magyar jégkorong jövőjét?

Legutóbb, amikor Magyarországon voltam az nagyon pozitív élmény volt számomra. Kezdetben voltak nehézségek, melyekre számíthat az ember, ha más kultúrába kerül, de miután hozzászoktam minden jól ment. Csak egy szezont töltöttem Magyarországon, így a magyar jégkoronggal kapcsolatos tapasztalatom kissé szűk, de a látottak alapján hiszem, hogy rengeteg potenciál van benne. Ha mindenki folytatja a kemény munkát, akkor idővel Magyarország meg tudja vetni a lábát a sportág elitjében.

A finnek a sportág elitjéhez tartoznak a kezdetek óta. Miben rejlik a titok? Mit kell a magyaroknak átvenniük a finn jégkorongból?

Nincs nagy titok a finn jégkorong sikere mögött. Minden a magas szintű napi munkán alapszik, minden edzésidőt a legjobb minőségben kell kihasználni. Finnországban a játékosokat helyezzük a középpontba, ez azt jelenti, hogy minden játékos különböző képességekkel és eltérő mentalitással rendelkezik, ezért megpróbáljuk ezt megérteni, majd megtalálni a módját, hogy a játékosok tudását a csapat érdekeit előtérbe helyezve ki tudjuk használni. Azt gondolom, hogy a legnagyobb erősség az, ha a játékosok elkötelezik magukat a csapat és a játékrendszer értékeivel szemben, valamint tiszteletben tartják a munkakörnyezetet. A játékosok profi és jó sportolók akarnak lenni, ami jó alapot biztosít a munka és a csapatépítés számára.

Mondd el, milyen módszereket részesítesz előnyben az edzői munkád során. Mik a bevált eszközeid, hogyan tanítod és motiválod a sportolókat?

Számomra a legfontosabb dolog, hogy egy kicsit se veszélyeztessem a napi edzés szintjét. Az edzés célja nyilvánvalóan a játékosok készségszintjének javítása, de rutinszintjük emelése is. Minél rutinosabbak, annál jobb lesz a csapat. De szükségünk van arra, hogy keményen folytassák az edzést, és minden edzés során végig összpontosítsanak. Versenyre van szükségünk az edzés során is. Erősségeim a játékosokkal való együttműködés egyéni képességfejlesztés terén. Tudom, hogyan kell tanítani a játékot a játékosoknak, felismerem az egyes játékosok erősségeit, és ebből a szempontból kicsi célokat tűzhetek ki a játékosok fejlődéséhez. Egy új csapatnál mindig eltart egy rövid ideig, hogy megismerjük a játékosokat, de nagyon várom, hogy találkozzam a srácokkal.

Van kedvenc csapatod, játékosod? Ki a példaképed?

A kedvenc csapatom természetesen a szülővárosom csapata, a JYP Jyväskylä, ahol junior éveim alatt játszottam. Az NHL-ben a Boston Bruinsnak drukkolok. Amikor junior játékos voltam, bálványom Jari Lindroos nevű játékos volt, aki a JYP-en játszott. Most rengeteg jó játékost tudnék említeni, de általában csodálom azokat a játékosokat, akik nem félnek a hibáktól, és azokat a játékosokat, akik mindig hajlandóak megtenni mindazt, ami egy mérkőzés megnyeréséhez szükséges. Ha egy játékost kellene kiemelnem, akkor az Connor McDavid, akinek játéka már-már művészet!

Mesélj kérlek a jégkorongon kívüli életedről! Mivel foglalkozol, amikor nem a jégkorong van a fókuszban?

Az edzősködésen kívül média-szerkesztői tanulmányokat végeztem, ami nagyon érdekes, lehetőséget adott arra, hogy a jégkorongról elvegye a gondolataimat. Ez egy 2 éves képzés, de immár negyedik éve folytatom (az edzősködés miatt), tehát lehet, hogy nemsokára le is diplomázom. Nem tervezek karrierváltást, de nagyon szórakoztató tanulni. Az edzői munka nagyon lefoglal, így a szezonban nem sok szabadidőm van, amikor mégis akad, akkor csak megpróbálok pihenni, jó sorozatokat nézni, zenét hallgatni, valami olyat csinálni, ami elvonja a gondolataimat munkától.

Klasszis vendégek Óbudán!

A karantén időszak alatt sem tétlenkedtek a csarnokban, hiszen a nagy pályán megújult a világítás, a gumiburkolat, valamint a csarnok falainak fedése is. A jeges eszközparkot is kibővítettük, így segítve játékosaink fejlődését. A főépületben rengeteg fejlesztés történt, a kiszolgáló helyiségek mellett 4 új öltözővel bővültünk.

Fotó: Szombathelyi Beáta

A kialakult vírushelyzet után Óbudán elsők között fagyasztottuk újra a jeget. Július első hetében a Jégkert SE, a Városgazda Akadémia és a Hatvani Gigászok csapatait táboroztak nálunk, míg a következő héten az ACE HOCKEY és a Pavuk SE nyári tábora zajlott rengeteg gyerek részvételével. A hónap második felében több műkorcsolya és jégkorongos tábornak is otthon ad a csarnokunk. Augusztusban pedig már a korosztályos edzőtáborokkal töltjük meg a jeget.

Fotó: Patonai Bátor

Az Óbuda Hockey Academy U18 és U16 csapata a felnőtt válogatott jégkorongozóinak is segítséget nyújtott, hiszen heti két alkalommal közösen edzhettek jégen és szárazon egyaránt. Remek alkalom volt arra, hogy az OHA idősebb játékosai közelről megtapasztalják milyen a profi mentalitás és játék sebessége ezen a szinten. Ezúton is köszönjük Bálizs Bencének, Kiss Dánielnek, Kreisz Brúnónak, Magosi Bálintnak, Nagy Krisztiánnak, Papp Kristófnak, Pozsgai Tamásnak, Révész Marcellnak, Sebők Balázsnak és Tóth Adriánnak, hogy eljöttek, várjuk őket jövő nyáron is!

RENDKÍVÜLI TÁJÉKOZTATÁS

OHA KÖZLEMÉNY 2020.03.13.:
 
Az Óbuda Hockey Academy az MJSZ ajánlásával összhangban felfüggeszti a jeges és száraz edzések megtartását a mai naptól kezdődően határozatlan időre.
 
Megkérünk mindenkit, hogy aki teheti vigye haza a felszerelését a mai napon a jégcsarnokból!
 
A jégcsarnokot és az öltözőket is fertőtlenítjük!
 
OHA Vezetőség
 
MJSZ KÖZLEMÉNYE 2020.03.13.:
 
Tisztelt Sporttársak!
 
A Magyar Jégkorong Szövetség a jelenlegi helyzetben minden tőle telhetőt megtesz a játékosok, sportszakemberek, játékvezetők és egyéb közreműködők, valamint a szülők és hozzátartozók egészségének megőrzésért és védelméért. A koronavírus terjedése elleni védekezés elősegítése érdekében emiatt az MJSZ főtitkára úgy határozott, hogy a versenyrendszer keretében megrendezésre kerülő valamennyi, utánpótlás, női és amatőr bajnokság további mérkőzéseit azonnali hatállyal törli. Tekintettel arra, hogy a hazai és a nemzetközi infektológusok és járványügyi szakemberek álláspontja szerint a közösségi érintkezés korlátozása segíthet a koronavírus terjedésének megállításában, ezért az MJSZ a sportszervezetek számára nem javasolja a csoportos edzések megtartását sem szárazon, sem pedig jégen. Javasoljuk, hogy az edzők egyéni edzéstervek összeállításával, elemzések végzésével és a felkészülési programok részletesebb megtervezésével és képzési anyagok tanulmányozásával készüljenek a következő szezonra. A játékosok esetében pedig egyéni skill fejlesztés, erőnléti fejlesztést javaslunk az edzővel való folyamatos konzultáció mellett.
 
Célszerű lehet a pályák üzemeltetőit is mielőbb tájékoztatni – a környező országokban számos helyen a jégfelületek mielőbbi leengedéséről döntöttek.
 
Az egyes bajnokságok állásának felmérése jelenleg zajlik, a végeredmény kihirdetésének megvalósulására vonatkozóan, illetve amennyiben sor kerül rá, úgy a konkrét végeredményről a későbbiekben értesítünk benneteket.
 
Kérünk benneteket, hogy a fenti intézkedést vegyétek a lehető legkomolyabban és maximálisan törekedjetek a fent leírtak érvényre juttatására!
 
Az MJSZ sajnálatát fejezi ki, hogy így kell véget érnie a 2019/2020-as bajnoki évadnak, jelen körülmények között azonban az egészség megóvása minden más célkitűzést felülír!
 
OHA KÖZLEMÉNY 2020.03.11.:

Tisztelt Szülők!

Tekintettel arra, hogy az új koronavírus helyzet miatt a Kormány rendkívüli jogrendet hirdetett, melyben megtiltotta a 100 főnél nagyobb beltéri rendezvények megtartását, az Óbudai Jégcsarnokban ezt a létszámot meghaladó rendezvényt, mérkőzést szervezni, megtartani tilos!
Ennek megszegése súlyos jogi következményekkel jár.

A fentiek miatt a jégpálya üzemeltetője, az Óbuda Hockey Academy  edzői és a munkatársai intézkedni fognak, hogy rendezvény, mérkőzés alkalmával 100 főnél több személy (melybe beletartoznak a résztvevők, szurkolók, létesítmény dolgozók és egyéb közreműködők) ne tartózkodjon a létesítményben, adott esetben zárt kaput rendelünk el.

A fentiekkel összhangban, 2020.03.12-től határozatlan ideig a szupermini és mini edzések látogatása szülők részére korlátozott. A gyerekek öltöztetésében tudtok segíteni, de jégpálya területén korlátozottan tudtok tartózkodni.

A Magyar Jégkorong Szövetség tájékoztatása szerint a bajnoki mérkőzések ZÁRT KAPUS rendezvények lesznek, így csak a mérkőzések hivatalos résztvevőit (játékosok, hivatalos személyek) tudjuk beengedni a jégcsarnokba.

Aki gyermekén bármilyen influenzás tünetet lát, kérjük ne hozza a közösségbe gyermekét, felelősek vagyunk egymásért is.

Kérjük, hogy a fentiek végrehajtásában legyenek közreműködők és megértők.

Budapest, 2020.03.11.

Balog Péter s.k.

Ügyvezető
Óbuda Hockey Academy

Lezajlott az első Óbuda Hoki Kupa!

Szombaton és vasárnap tornát rendezett négy U12-es együttes részvételével az Óbudai Hoki Akadémia. A hazai csapat mellett a KSI SE, a Sportország SC és az Újpesti TE alakulatai szerepeltek az eseményen.

Az első napon OHA-UTE, KSI-Sportország, UTE-KSI és OHA-Sportország találkozókkal indult a verseny. A kifejezetten B-csapatoknak szánt rendezvényen a Sportország és az UTE dominált, így másnap a KSI-OHA és a Sportország-UTE mérkőzések hoztak valódi izgalmakat. A bronzmeccsen és a döntőben a csoportkör eredményeinek fényében ugyanez a két párharc ismétlődött meg, amelyeken nagyon szoros végeredmények születtek – az aranyérmet végül a Cápák szerezték meg, míg a dobogó harmadik fokára az Óbuda állhatott fel!

A végső sorrend tehát:

 1. 1. Sportország SC
 2. 2. Újpesti TE
 3. 3. Óbudai HA
 4. 4. KSI SE

Gratulálunk a csapatoknak a szép teljesítményhez! Jövő hétvégén, vagyis április 27-28-án az U14-es Óbuda Hoki Kupával folytatódik a sorozat.

Heti összefoglaló – 2019/13-15. hét

Az elmúlt hetekben lezárultak a korosztályos pontvadászatok. A 13-15. héten 8 bajnoki mérkőzésen és 8 tornán voltak érdekeltek csapataink.

 

U8:

Szuperminiseink április 7-én a Sportország SC által rendezett B- és C-tornán vettek részt hazai pályán, az Óbudai Jégcsarnokban. Nagy Renáta így számolt be a C-tornáról:

A gyerekek az első perctől kezdve keményen korcsolyáztak, és pár perc elteltével komoly gólzáport zúdítottak az ellenfél kapujára, ami 4 meccsen keresztül töretlenül folytatódott. A picik csodálatos teljesítményt nyújtottak, és egytől egyig boldogan vették át az érmeket. Külön kiemelném a kapusunkat, aki nagyon ügyesen védett, pedig most volt az első mérkőzése. Gratulálok a picúroknak!

U8-asaink április 14-én ugyancsak C-tornát rendeztek az OHA “főhadiszállásán”. Hegedüs Zoltán így foglalta össze a hétvége történéseit:

Az elmúlt hétvégén a kezdőké volt a főszerep. Szombaton saját rendezésű U10 C kezdő tornát rendeztünk, míg vasárnap az U8 “0 km-es” csapatunk kezdte meg jégkorongos pályafutását. Mindkét “válogatott” kitett magáért, és igen jó hangulatú mérkőzéseket láthattunk. Annak ellenére, hogy első hivatalos tornán vettek részt a srácok, nem szeppentek meg, nem rogytak össze a “feladat” súlya alatt. Még az 5-6 éves legkisebbek is úgy dolgoztak, mintha nem életük első jégkorong tornáján vettek volna részt. Gratulálunk mindkét kezdő csapatunknak, most már ők is rátértek a jégkorongosok ösvényére. Csak így tovább!

 

U10:

Mini brigádunk a KMH SE C-tornáján szerepelt április 7-én a Tüskesátorban, majd április 13-án szintén C-tornát rendezett Óbudán (utóbbihoz a beszámolót lásd feljebb).

 

U12:

Előkészítős együttesünk április 4-én útnak indult a szlovéniai Bledbe, ahol egy három napig tartó, nívós nemzetközi tornára voltak hivatalosak a mieink az U14 A-sokkal egyetemben.

Haluska Gábor a következőket írta az eseményről:

Április hónap elején a Szlovéniában megrendezésre került nemzetközi tornán U14-es és U12-es csapataink vettek részt.

Az Újpest és az Óbuda képviselte Magyarországot, de volt osztrák, cseh, ukrán, olasz és szlovén csapat is. A tornán erős csapatok vettek részt, így legtöbbször a védekezésre kellett a hangsúlyt fektetni. Kapusaink is kiválóan teljesítettek, keményen védték hálójukat. A mérkőzések mindegyikéről el lehet mondani, hogy minden játékos koncentráltan játszott, és mindent megtett annak érdekében, hogy a lehető legjobb eredményt érje el a csapat.

Előkészítő csapatunk minden napot kora reggel kezdett, kölyök csapatunk pedig általában késő éjjel zárta a napot. Egy nap két mérkőzést játszott mindkét csapatunk, melyek két, húszperces félidőre voltak osztva, és mindkét félidő egy-egy mini meccsnek számított. Az első napon sajnos az osztrák csapat késése miatt a program csúszott, így a megnyitó ünnepség teljes egészében elmaradt, illetve U14-es csapatunknak késő éjszaka kellett az Újpest ellen játszania. A késői időpont ellenére nagy tempójú, kiegyenlített mérkőzést játszottak egymással a csapatok.

Második napon U12-eseink ismét kora reggel kezdtek, és ezúttal az olaszok ellen kellett helytállniuk. Az idősebb korosztálynak késő délelőtt kezdődött a kötelező program, így ők a reggeli után egy közös sétára indultak a Bledi-tó körül. Az időjárás a torna ideje alatt nem volt a legjobb, de amikor éppen nem esett az eső, próbálták kihasználni a lehetőséget, és ismerkedtek a környék látnivalóival.
A séta után először az osztrák csapattal, majd este a helyiek csapatával kellett megküzdeniük. A két mérkőzés között pedig az U12-csapattal együtt ellátogattak a Bledi várba, melyet a tó partján egy 140 méter magas szikla tetejére építettek.

A torna harmadik napján a korai órákban az U12-es játékosok lejátszották a helyosztó mérkőzéseket, délelőtt pedig az U14-játékosok mérkőztek a csehek keményen játszó csapatával.

Az elfogyasztott ebédet követően a csomagokat bepakoltuk a buszba, és elindultunk haza.

A közösen eltöltött négy nap alatt szerzett élményeket és a mérkőzések alatt gyűjtött tapasztalatokat biztosan pozitív élményként viszik tovább a fiatalok.

 

U14 A:

Kölyök A-gárdánk március 30-án az Egerszegi Titánoknál vendégeskedett. Az első játékrészben két hazai gól között Hajdu Botond volt eredményes, a második felvonásban egy újabb egerszegi találatot követően Bodzai Dávid révén zárkóztunk, ám a hajrában a narancsmezesek kettőt is lőttek, így ők zsebelték be a győzelmet.

Április 2-án Miskolcon, a DVTK Jegesmedvék ellenében fejezték be a bajnoki idényt a srácok. Sajnos a lezárás nem sikerült a legjobban: az első húsz percben szerzett kettő, a folytatásban becsúszott egy, végül az utolsó etapban lőtt újabb három góljukkal a borsodiak örülhettek a végén, miközben az ő kapujuk ezúttal érintetlen maradt.

Két nap múlva, április 4-én a kölykösök is útra keltek Bledbe (a beszámolót lásd feljebb).

Eredmények – U14-es bajnokság, helyosztók (9-18. helyezettek):

Egerszegi Titánok – Óbuda Hockey Academy 5-2 (2-1, 1-1, 2-0)

DVTK Jegesmedvék – Óbuda Hockey Academy 6-0 (2-0, 1-0, 3-0)

 

U14 B:

Kölyök B-alakulatunk március 28-án az Ajkai Óriásokhoz utazott. A meccs elején Képes Kevin Kristóf megszerezte csapatunknak a vezetést, ám hamarosan az Óriások két góllal átvették azt. A második játékrészben Molnár Levente még kiegyenlített, azonban ezt követően hétszer is beköszöntek az ajkaiak. A hajrában Kővári Álmos és Vincze Lajos Barnabás gólja közé beékelődött még egy hazai, így a végén 10-4-es ajkai győzelem született.

Haluska Gábor így értékelte a mérkőzést:

A játékkedv nem volt megfelelő. A koncentráltság elmaradt, a srácok csak keresték önmagukat. Néhány játékos kivételével a legtöbben a pozíciójukat sem tartották megfelelően. A hosszú utazások általában megviselik a csapatot. Ez most sem volt másképp.

Március 30-án a KMH SE Warriors fogadott minket. Sajnos itt nem termett nekünk túl sok babér: a hazaiak öt, kettő, majd újabb kettő találattal 9-0 arányban győzedelmeskedtek.

Második számú kölyökgárdánk április 1-én Óbudán tett pontot a bajnoki szezon végére, amikor is a KSI SE volt az ellenfél. Az első játékrészben két gólt szerzett ellenfelünk, majd a folytatásban újabb két KSI-találatot követően Angyal Máté szépített emberhátrányból. Az utolsó húsz percben már csak egy vendéggól született, így 1-5 lett a vége.

Eredmény – U14-es bajnokság, helyosztók (19-31. helyezettek):

Ajkai Óriások – Óbuda Hockey Academy B 10-4 (1-1, 6-1, 3-2)

KMH SE Warriors – Óbuda Hockey Academy B 9-0 (5-0, 2-0, 2-0)

Óbuda Hockey Academy B – KSI SE 1-5 (0-2, 1-2, 0-1)

 

U16:

Serdülő együttesünk három meccses héttel zárta a bajnoki szezont. Március 27-én az Ifj. Ocskay Gábor JA B érkezett hozzánk. Az első harmadban Lambert Levente duplázott, de a fehérváriak háromszor is a hálónkba juttatták a korongot. A következő felvonásban csupán a vendégek találtak be kétszer, és bár a záró játékrészben Lambert négyre növelte góljainak számát, a kék-fehérek ebben az etapban is eggyel többször villantak, így végül 4-8-as diadalt arattak.

U16-osaink március 29-én a MAC Budapest B-t fogadták Óbudán. Jól kezdtünk, Ivády Milán már az 5. percben betalált, majd az első harmad vége felé Lambert Levente duplázott egy perc leforgása alatt. A középső játékrészben Ivády, majd Lambert is növelte saját és csapata góljainak számát, ám a nagy különbség ellenére a hajrában sem lankadt a lelkesedés: ezúttal előbb Farkas Boldizsár volt eredményes, végül Ivády az utolsó hat percben még kétszer mattolta a vendégek portását. A mi oldalunkon Juhász Mátyás hibátlan teljesítményt nyújtott a kapuban.

Gergely Zsombor így értékelte a találkozót:

Csapatként, jó egyéni teljesítményekkel megtoldva magabiztos győzelmet arattunk. Nagy gratuláció mindenkinek!

Március 31-én mi mentünk az UTE B-hez. A találkozó elején egy perc alatt két találat is született: egyszer Lambert Levente, egyszer pedig egy újpesti szerzett gólt. A folytatásban újfent Lambert szerezte meg nekünk a vezetést, de a lila-fehérek hamar egyenlítettek. A hajrában Lambert újabb két, valamint Patonai Csanád egy góljára már nem jött hazai válasz, így győzelemmel zártuk a bajnoki idényt!

Eredmények – U16 B-bajnokság, helyosztók:

Óbuda Hockey Academy – Ifj. Ocskay Gábor JA B 4-8 (2-3, 0-2, 2-3)

Óbuda Hockey Academy – MAC Budapest B 8-0 (3-0, 2-0, 3-0)

UTE B – Óbuda Hockey Academy 2-5 (1-1, 1-1, 0-3)

 

Női U25:

Április 13-án, szombaton a csoportkörben 3, majd a vasárnapi helyosztón 1 mérkőzést játszottak az óbudai lányok a Méri Janka Emléktornán. Az első meccsen az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia ellen szenvedtünk 5-1-es vereséget, majd a KMH Piros gárdájával szemben maradtunk alul 6-3 arányban, ezt követően azonban jött a feltámadás, és a MAC Marilynt magabiztos játékkal sikerült 6-3-ra legyőznünk! A helyosztón a Serbian Girls együttese volt az ellenfelünk, de a szláv hölgyek 5-2-es győzelmükkel behúzták az 5. helyet. Ezzel mi lettünk a hatodikak a 8 csapatos tornán, ami a mezőny átlagéletkorát és játéktudását tekintve, valamint azt figyelembe véve, hogy beugrós csapatként egy napunk volt a felkészülésre, jó eredménynek számít.

Játssz Te is Óbudán!

Az Óbudai Hoki Akadémia próbaedzéseket szervez 2002-2003 években született játékosoknak, akik egy finn szakember irányítása mellett, jó körülmények között, több játéklehetőséget szeretnének, mint jelenlegi egyesületükben.

A próbaedzések részletei:

Helyszín: Óbudai Jégcsarnok – 1037 Buapest, Kubik utca 6.

Korosztály: U18 (kapusok és játékosok – születési év: 2002 vagy 2003)

Vezetőedző, edző és további információk:
Timo Tuomi vezetőedző,
Gergely Zsombor edző (+36309637633)

Tervezett edzésidőpontok:
2019.04.26., péntek 19.00-20.50
2019.05.03., péntek 19.00-20.50

Érkezés a csarnokba legkésőbb 18.15-kor, az edzések előtt a létesítmény bejárása, közös bemelegítés.

Regisztráció és jelentkezés az alábbi linken lehetséges: http://www.kerdoivem.hu/kerdoiv/1036696307/

Szükséges felszerelések:
Kérünk minden jelentkezőt, hogy az egészségbiztosítási kártyáját, saját felszerelését száraz bemelegítéshez (póló, rövidnadrág, cipő), ütőt (2 db) és a játékszabályoknak megfelelő, teljes saját jégkorong-felszerelését hozza magával.

Mit kínál az Óbudai Hoki Akadémia?

 1. 1.) Budapesten egyedülálló létesítmény, ahol nagypálya és kispálya is megtalálható.
 2. 2.) A nagypálya mellett található egy kispálya, öltözők, metodikai központ, előadóterem és tanulószoba.
 3. 3.) Elkötelezettség az U18-as csapat versenyeztetése mellett, komoly szakmai múlttal rendelkező finn vezetőedző Timo Tuomi személyében, továbbá délelőtti edzéslehetőségek!
 4. 4.) Felszerelés- és egyéb támogatás. Az utánpótlás TAO-programunknak köszönhetően felszerelés-támogatásban részesülnek csapataink. Támogatóinknak köszönhetően ösztöndíj-lehetőség a sportolóinknak.
 5. 5.) Külföldi próbajáték-lehetőségek – Mannheim (GER) és Ilves (FIN) és további csapatoknál.
 6. 6.) Az iskolai tanulmányok és a sportolás összehangolása. Kiváló együttműködés a Kerék utcai Sportgimnáziummal. Kollégiumi szállás megoldható!
 7. 7.) Nagyszerű környezetben sok jégidő, jó lehetőségek egy jó környezetben!