Kercsó Árpád Óbudán!

Az Óbuda Hockey Academy az infrastrukturális fejlesztések mellett az elmúlt években az edzői stáb megerősítésén is dolgozott. Örömmel jelentjük be, hogy edzői garnitúránkat sikerült egy komoly névvel bővíteni.

Kercsó Árpád jelenleg az egyetlen mesteredzői diplomával rendelkező jégkorongedző Magyarországon. Az erdélyi születésű szakember 1985-ben települt át Magyarországra. Szenvedélyes munkáját legkisebb korosztályokkal kezdte Dunaújvárosban és építette fel a város legendás csapatát, amelyik ötszörös magyar bajnok és tízszeres Magyar Kupa győztes lett. Az A csoportba feljutott sapporoi és krakkói válogatottak játékosai közül is sokan megfordultak a kezei alatt, többeknek nevelőedzője volt. Felnőtt csapatok melletti tapasztalatát később utánpótlás-edzőként vitte tovább, dolgozott a Ferencváros, a Budapest Stars, az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia és Zalaegerszeg csapatainál is.

Kercsó Árpád 2020 nyarától már az Óbuda Hockey Academy sikereiért dolgozik. Feladatai közé tartozik majd a toborzási programunk megerősítése, a játékosok külön jeges edzéseken történő egyéni képzése, valamint az U8 és U10 korosztályok szakmai munkájának fejlesztése. Az elmúlt évtizedekben rendkívül sok tehetséges játékos került ki a kezei alól, így bízunk benne, hogy munkájával egyesületünk továbbfejlődéséhez is hozzá tud járulni.

Köszöntünk Óbudán és sok siker kívánunk Árpi bá’!

RENDKÍVÜLI TÁJÉKOZTATÁS

OHA KÖZLEMÉNY 2020.03.13.:
 
Az Óbuda Hockey Academy az MJSZ ajánlásával összhangban felfüggeszti a jeges és száraz edzések megtartását a mai naptól kezdődően határozatlan időre.
 
Megkérünk mindenkit, hogy aki teheti vigye haza a felszerelését a mai napon a jégcsarnokból!
 
A jégcsarnokot és az öltözőket is fertőtlenítjük!
 
OHA Vezetőség
 
MJSZ KÖZLEMÉNYE 2020.03.13.:
 
Tisztelt Sporttársak!
 
A Magyar Jégkorong Szövetség a jelenlegi helyzetben minden tőle telhetőt megtesz a játékosok, sportszakemberek, játékvezetők és egyéb közreműködők, valamint a szülők és hozzátartozók egészségének megőrzésért és védelméért. A koronavírus terjedése elleni védekezés elősegítése érdekében emiatt az MJSZ főtitkára úgy határozott, hogy a versenyrendszer keretében megrendezésre kerülő valamennyi, utánpótlás, női és amatőr bajnokság további mérkőzéseit azonnali hatállyal törli. Tekintettel arra, hogy a hazai és a nemzetközi infektológusok és járványügyi szakemberek álláspontja szerint a közösségi érintkezés korlátozása segíthet a koronavírus terjedésének megállításában, ezért az MJSZ a sportszervezetek számára nem javasolja a csoportos edzések megtartását sem szárazon, sem pedig jégen. Javasoljuk, hogy az edzők egyéni edzéstervek összeállításával, elemzések végzésével és a felkészülési programok részletesebb megtervezésével és képzési anyagok tanulmányozásával készüljenek a következő szezonra. A játékosok esetében pedig egyéni skill fejlesztés, erőnléti fejlesztést javaslunk az edzővel való folyamatos konzultáció mellett.
 
Célszerű lehet a pályák üzemeltetőit is mielőbb tájékoztatni – a környező országokban számos helyen a jégfelületek mielőbbi leengedéséről döntöttek.
 
Az egyes bajnokságok állásának felmérése jelenleg zajlik, a végeredmény kihirdetésének megvalósulására vonatkozóan, illetve amennyiben sor kerül rá, úgy a konkrét végeredményről a későbbiekben értesítünk benneteket.
 
Kérünk benneteket, hogy a fenti intézkedést vegyétek a lehető legkomolyabban és maximálisan törekedjetek a fent leírtak érvényre juttatására!
 
Az MJSZ sajnálatát fejezi ki, hogy így kell véget érnie a 2019/2020-as bajnoki évadnak, jelen körülmények között azonban az egészség megóvása minden más célkitűzést felülír!
 
OHA KÖZLEMÉNY 2020.03.11.:

Tisztelt Szülők!

Tekintettel arra, hogy az új koronavírus helyzet miatt a Kormány rendkívüli jogrendet hirdetett, melyben megtiltotta a 100 főnél nagyobb beltéri rendezvények megtartását, az Óbudai Jégcsarnokban ezt a létszámot meghaladó rendezvényt, mérkőzést szervezni, megtartani tilos!
Ennek megszegése súlyos jogi következményekkel jár.

A fentiek miatt a jégpálya üzemeltetője, az Óbuda Hockey Academy  edzői és a munkatársai intézkedni fognak, hogy rendezvény, mérkőzés alkalmával 100 főnél több személy (melybe beletartoznak a résztvevők, szurkolók, létesítmény dolgozók és egyéb közreműködők) ne tartózkodjon a létesítményben, adott esetben zárt kaput rendelünk el.

A fentiekkel összhangban, 2020.03.12-től határozatlan ideig a szupermini és mini edzések látogatása szülők részére korlátozott. A gyerekek öltöztetésében tudtok segíteni, de jégpálya területén korlátozottan tudtok tartózkodni.

A Magyar Jégkorong Szövetség tájékoztatása szerint a bajnoki mérkőzések ZÁRT KAPUS rendezvények lesznek, így csak a mérkőzések hivatalos résztvevőit (játékosok, hivatalos személyek) tudjuk beengedni a jégcsarnokba.

Aki gyermekén bármilyen influenzás tünetet lát, kérjük ne hozza a közösségbe gyermekét, felelősek vagyunk egymásért is.

Kérjük, hogy a fentiek végrehajtásában legyenek közreműködők és megértők.

Budapest, 2020.03.11.

Balog Péter s.k.

Ügyvezető
Óbuda Hockey Academy

Lezajlott az első Óbuda Hoki Kupa!

Szombaton és vasárnap tornát rendezett négy U12-es együttes részvételével az Óbudai Hoki Akadémia. A hazai csapat mellett a KSI SE, a Sportország SC és az Újpesti TE alakulatai szerepeltek az eseményen.

Az első napon OHA-UTE, KSI-Sportország, UTE-KSI és OHA-Sportország találkozókkal indult a verseny. A kifejezetten B-csapatoknak szánt rendezvényen a Sportország és az UTE dominált, így másnap a KSI-OHA és a Sportország-UTE mérkőzések hoztak valódi izgalmakat. A bronzmeccsen és a döntőben a csoportkör eredményeinek fényében ugyanez a két párharc ismétlődött meg, amelyeken nagyon szoros végeredmények születtek – az aranyérmet végül a Cápák szerezték meg, míg a dobogó harmadik fokára az Óbuda állhatott fel!

A végső sorrend tehát:

 1. 1. Sportország SC
 2. 2. Újpesti TE
 3. 3. Óbudai HA
 4. 4. KSI SE

Gratulálunk a csapatoknak a szép teljesítményhez! Jövő hétvégén, vagyis április 27-28-án az U14-es Óbuda Hoki Kupával folytatódik a sorozat.

Heti összefoglaló – 2019/13-15. hét

Az elmúlt hetekben lezárultak a korosztályos pontvadászatok. A 13-15. héten 8 bajnoki mérkőzésen és 8 tornán voltak érdekeltek csapataink.

 

U8:

Szuperminiseink április 7-én a Sportország SC által rendezett B- és C-tornán vettek részt hazai pályán, az Óbudai Jégcsarnokban. Nagy Renáta így számolt be a C-tornáról:

A gyerekek az első perctől kezdve keményen korcsolyáztak, és pár perc elteltével komoly gólzáport zúdítottak az ellenfél kapujára, ami 4 meccsen keresztül töretlenül folytatódott. A picik csodálatos teljesítményt nyújtottak, és egytől egyig boldogan vették át az érmeket. Külön kiemelném a kapusunkat, aki nagyon ügyesen védett, pedig most volt az első mérkőzése. Gratulálok a picúroknak!

U8-asaink április 14-én ugyancsak C-tornát rendeztek az OHA “főhadiszállásán”. Hegedüs Zoltán így foglalta össze a hétvége történéseit:

Az elmúlt hétvégén a kezdőké volt a főszerep. Szombaton saját rendezésű U10 C kezdő tornát rendeztünk, míg vasárnap az U8 “0 km-es” csapatunk kezdte meg jégkorongos pályafutását. Mindkét “válogatott” kitett magáért, és igen jó hangulatú mérkőzéseket láthattunk. Annak ellenére, hogy első hivatalos tornán vettek részt a srácok, nem szeppentek meg, nem rogytak össze a “feladat” súlya alatt. Még az 5-6 éves legkisebbek is úgy dolgoztak, mintha nem életük első jégkorong tornáján vettek volna részt. Gratulálunk mindkét kezdő csapatunknak, most már ők is rátértek a jégkorongosok ösvényére. Csak így tovább!

 

U10:

Mini brigádunk a KMH SE C-tornáján szerepelt április 7-én a Tüskesátorban, majd április 13-án szintén C-tornát rendezett Óbudán (utóbbihoz a beszámolót lásd feljebb).

 

U12:

Előkészítős együttesünk április 4-én útnak indult a szlovéniai Bledbe, ahol egy három napig tartó, nívós nemzetközi tornára voltak hivatalosak a mieink az U14 A-sokkal egyetemben.

Haluska Gábor a következőket írta az eseményről:

Április hónap elején a Szlovéniában megrendezésre került nemzetközi tornán U14-es és U12-es csapataink vettek részt.

Az Újpest és az Óbuda képviselte Magyarországot, de volt osztrák, cseh, ukrán, olasz és szlovén csapat is. A tornán erős csapatok vettek részt, így legtöbbször a védekezésre kellett a hangsúlyt fektetni. Kapusaink is kiválóan teljesítettek, keményen védték hálójukat. A mérkőzések mindegyikéről el lehet mondani, hogy minden játékos koncentráltan játszott, és mindent megtett annak érdekében, hogy a lehető legjobb eredményt érje el a csapat.

Előkészítő csapatunk minden napot kora reggel kezdett, kölyök csapatunk pedig általában késő éjjel zárta a napot. Egy nap két mérkőzést játszott mindkét csapatunk, melyek két, húszperces félidőre voltak osztva, és mindkét félidő egy-egy mini meccsnek számított. Az első napon sajnos az osztrák csapat késése miatt a program csúszott, így a megnyitó ünnepség teljes egészében elmaradt, illetve U14-es csapatunknak késő éjszaka kellett az Újpest ellen játszania. A késői időpont ellenére nagy tempójú, kiegyenlített mérkőzést játszottak egymással a csapatok.

Második napon U12-eseink ismét kora reggel kezdtek, és ezúttal az olaszok ellen kellett helytállniuk. Az idősebb korosztálynak késő délelőtt kezdődött a kötelező program, így ők a reggeli után egy közös sétára indultak a Bledi-tó körül. Az időjárás a torna ideje alatt nem volt a legjobb, de amikor éppen nem esett az eső, próbálták kihasználni a lehetőséget, és ismerkedtek a környék látnivalóival.
A séta után először az osztrák csapattal, majd este a helyiek csapatával kellett megküzdeniük. A két mérkőzés között pedig az U12-csapattal együtt ellátogattak a Bledi várba, melyet a tó partján egy 140 méter magas szikla tetejére építettek.

A torna harmadik napján a korai órákban az U12-es játékosok lejátszották a helyosztó mérkőzéseket, délelőtt pedig az U14-játékosok mérkőztek a csehek keményen játszó csapatával.

Az elfogyasztott ebédet követően a csomagokat bepakoltuk a buszba, és elindultunk haza.

A közösen eltöltött négy nap alatt szerzett élményeket és a mérkőzések alatt gyűjtött tapasztalatokat biztosan pozitív élményként viszik tovább a fiatalok.

 

U14 A:

Kölyök A-gárdánk március 30-án az Egerszegi Titánoknál vendégeskedett. Az első játékrészben két hazai gól között Hajdu Botond volt eredményes, a második felvonásban egy újabb egerszegi találatot követően Bodzai Dávid révén zárkóztunk, ám a hajrában a narancsmezesek kettőt is lőttek, így ők zsebelték be a győzelmet.

Április 2-án Miskolcon, a DVTK Jegesmedvék ellenében fejezték be a bajnoki idényt a srácok. Sajnos a lezárás nem sikerült a legjobban: az első húsz percben szerzett kettő, a folytatásban becsúszott egy, végül az utolsó etapban lőtt újabb három góljukkal a borsodiak örülhettek a végén, miközben az ő kapujuk ezúttal érintetlen maradt.

Két nap múlva, április 4-én a kölykösök is útra keltek Bledbe (a beszámolót lásd feljebb).

Eredmények – U14-es bajnokság, helyosztók (9-18. helyezettek):

Egerszegi Titánok – Óbuda Hockey Academy 5-2 (2-1, 1-1, 2-0)

DVTK Jegesmedvék – Óbuda Hockey Academy 6-0 (2-0, 1-0, 3-0)

 

U14 B:

Kölyök B-alakulatunk március 28-án az Ajkai Óriásokhoz utazott. A meccs elején Képes Kevin Kristóf megszerezte csapatunknak a vezetést, ám hamarosan az Óriások két góllal átvették azt. A második játékrészben Molnár Levente még kiegyenlített, azonban ezt követően hétszer is beköszöntek az ajkaiak. A hajrában Kővári Álmos és Vincze Lajos Barnabás gólja közé beékelődött még egy hazai, így a végén 10-4-es ajkai győzelem született.

Haluska Gábor így értékelte a mérkőzést:

A játékkedv nem volt megfelelő. A koncentráltság elmaradt, a srácok csak keresték önmagukat. Néhány játékos kivételével a legtöbben a pozíciójukat sem tartották megfelelően. A hosszú utazások általában megviselik a csapatot. Ez most sem volt másképp.

Március 30-án a KMH SE Warriors fogadott minket. Sajnos itt nem termett nekünk túl sok babér: a hazaiak öt, kettő, majd újabb kettő találattal 9-0 arányban győzedelmeskedtek.

Második számú kölyökgárdánk április 1-én Óbudán tett pontot a bajnoki szezon végére, amikor is a KSI SE volt az ellenfél. Az első játékrészben két gólt szerzett ellenfelünk, majd a folytatásban újabb két KSI-találatot követően Angyal Máté szépített emberhátrányból. Az utolsó húsz percben már csak egy vendéggól született, így 1-5 lett a vége.

Eredmény – U14-es bajnokság, helyosztók (19-31. helyezettek):

Ajkai Óriások – Óbuda Hockey Academy B 10-4 (1-1, 6-1, 3-2)

KMH SE Warriors – Óbuda Hockey Academy B 9-0 (5-0, 2-0, 2-0)

Óbuda Hockey Academy B – KSI SE 1-5 (0-2, 1-2, 0-1)

 

U16:

Serdülő együttesünk három meccses héttel zárta a bajnoki szezont. Március 27-én az Ifj. Ocskay Gábor JA B érkezett hozzánk. Az első harmadban Lambert Levente duplázott, de a fehérváriak háromszor is a hálónkba juttatták a korongot. A következő felvonásban csupán a vendégek találtak be kétszer, és bár a záró játékrészben Lambert négyre növelte góljainak számát, a kék-fehérek ebben az etapban is eggyel többször villantak, így végül 4-8-as diadalt arattak.

U16-osaink március 29-én a MAC Budapest B-t fogadták Óbudán. Jól kezdtünk, Ivády Milán már az 5. percben betalált, majd az első harmad vége felé Lambert Levente duplázott egy perc leforgása alatt. A középső játékrészben Ivády, majd Lambert is növelte saját és csapata góljainak számát, ám a nagy különbség ellenére a hajrában sem lankadt a lelkesedés: ezúttal előbb Farkas Boldizsár volt eredményes, végül Ivády az utolsó hat percben még kétszer mattolta a vendégek portását. A mi oldalunkon Juhász Mátyás hibátlan teljesítményt nyújtott a kapuban.

Gergely Zsombor így értékelte a találkozót:

Csapatként, jó egyéni teljesítményekkel megtoldva magabiztos győzelmet arattunk. Nagy gratuláció mindenkinek!

Március 31-én mi mentünk az UTE B-hez. A találkozó elején egy perc alatt két találat is született: egyszer Lambert Levente, egyszer pedig egy újpesti szerzett gólt. A folytatásban újfent Lambert szerezte meg nekünk a vezetést, de a lila-fehérek hamar egyenlítettek. A hajrában Lambert újabb két, valamint Patonai Csanád egy góljára már nem jött hazai válasz, így győzelemmel zártuk a bajnoki idényt!

Eredmények – U16 B-bajnokság, helyosztók:

Óbuda Hockey Academy – Ifj. Ocskay Gábor JA B 4-8 (2-3, 0-2, 2-3)

Óbuda Hockey Academy – MAC Budapest B 8-0 (3-0, 2-0, 3-0)

UTE B – Óbuda Hockey Academy 2-5 (1-1, 1-1, 0-3)

 

Női U25:

Április 13-án, szombaton a csoportkörben 3, majd a vasárnapi helyosztón 1 mérkőzést játszottak az óbudai lányok a Méri Janka Emléktornán. Az első meccsen az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia ellen szenvedtünk 5-1-es vereséget, majd a KMH Piros gárdájával szemben maradtunk alul 6-3 arányban, ezt követően azonban jött a feltámadás, és a MAC Marilynt magabiztos játékkal sikerült 6-3-ra legyőznünk! A helyosztón a Serbian Girls együttese volt az ellenfelünk, de a szláv hölgyek 5-2-es győzelmükkel behúzták az 5. helyet. Ezzel mi lettünk a hatodikak a 8 csapatos tornán, ami a mezőny átlagéletkorát és játéktudását tekintve, valamint azt figyelembe véve, hogy beugrós csapatként egy napunk volt a felkészülésre, jó eredménynek számít.

Játssz Te is Óbudán!

Az Óbudai Hoki Akadémia próbaedzéseket szervez 2002-2003 években született játékosoknak, akik egy finn szakember irányítása mellett, jó körülmények között, több játéklehetőséget szeretnének, mint jelenlegi egyesületükben.

A próbaedzések részletei:

Helyszín: Óbudai Jégcsarnok – 1037 Buapest, Kubik utca 6.

Korosztály: U18 (kapusok és játékosok – születési év: 2002 vagy 2003)

Vezetőedző, edző és további információk:
Timo Tuomi vezetőedző,
Gergely Zsombor edző (+36309637633)

Tervezett edzésidőpontok:
2019.04.26., péntek 19.00-20.50
2019.05.03., péntek 19.00-20.50

Érkezés a csarnokba legkésőbb 18.15-kor, az edzések előtt a létesítmény bejárása, közös bemelegítés.

Regisztráció és jelentkezés az alábbi linken lehetséges: http://www.kerdoivem.hu/kerdoiv/1036696307/

Szükséges felszerelések:
Kérünk minden jelentkezőt, hogy az egészségbiztosítási kártyáját, saját felszerelését száraz bemelegítéshez (póló, rövidnadrág, cipő), ütőt (2 db) és a játékszabályoknak megfelelő, teljes saját jégkorong-felszerelését hozza magával.

Mit kínál az Óbudai Hoki Akadémia?

 1. 1.) Budapesten egyedülálló létesítmény, ahol nagypálya és kispálya is megtalálható.
 2. 2.) A nagypálya mellett található egy kispálya, öltözők, metodikai központ, előadóterem és tanulószoba.
 3. 3.) Elkötelezettség az U18-as csapat versenyeztetése mellett, komoly szakmai múlttal rendelkező finn vezetőedző Timo Tuomi személyében, továbbá délelőtti edzéslehetőségek!
 4. 4.) Felszerelés- és egyéb támogatás. Az utánpótlás TAO-programunknak köszönhetően felszerelés-támogatásban részesülnek csapataink. Támogatóinknak köszönhetően ösztöndíj-lehetőség a sportolóinknak.
 5. 5.) Külföldi próbajáték-lehetőségek – Mannheim (GER) és Ilves (FIN) és további csapatoknál.
 6. 6.) Az iskolai tanulmányok és a sportolás összehangolása. Kiváló együttműködés a Kerék utcai Sportgimnáziummal. Kollégiumi szállás megoldható!
 7. 7.) Nagyszerű környezetben sok jégidő, jó lehetőségek egy jó környezetben!

Heti összefoglaló – 2019/12. hét

Az elmúlt héten 2 tornán és 5 bajnoki mérkőzésen voltak érdekeltek csapataink.

 

U8:

Szupermini B-seink vasárnap a MAC Budapest Sárga csapata által rendezett tornán vettek részt a Kisstadionban.

 

U10:

Mini B-brigádunk szombaton a Jégkert SE tornáján szerepelt a Budai Jégpályán.

 

U14 A:

Kölyök A-csapatunk két nagyszerű győzelemmel nyugtázta a hetet! Először csütörtökön a MAC Budapest B-vel mérkőztünk meg; az első gólra a középső harmadig kellett várni, de ekkor mindjárt kettő is akadt, és mindegyiket az OHA szerezte: Győri Rómeó és Abonyi Trisztán volt eredményes. A hajrában Abonyi megtriplázta találatai számát, végül Tóth Milán tett pontot a találkozó végére. Soós István Kolos eközben minden vendéglövést hárított, így teljesen megérdemelten arattunk 5-0 arányú győzelmet!

Szombaton a KMH SE Knights érkezett hozzánk. Tóth Milán már az első játékrészben megszerezte a vezetést az óbudaiaknak, ám ezt követően egészen a 49. percig nem született újabb találat; ekkor Boleska Domonkos zörgette meg az ellenfél hálóját, majd nemsokára Ivády Nina is feliratkozott a góllövők közé. A kapunkban ezúttal Váradi András brillírozott, így impozáns 3-0-s eredménnyel zártuk az összecsapást.

Eredmények – U14-es bajnokság, helyosztók (9-18. helyezettek):

Óbuda Hockey Academy – MAC Budapest B 5-0 (0-0, 2-0, 3-0)

Óbuda Hockey Academy – KMH SE Knights 3-0 (1-0, 0-0, 2-0)

 

U14 B:

Kölyök B-alakulatunk csütörtökön a Lehel HC-hoz utazott Jászberénybe. A vendéglátók végig uralták a mérkőzést: az első húsz percben három, a másodikban öt, végül további három találattal terhelték meg a kapunkat, így fölényes, 11-0-s győzelmet könyvelhettek el.

Eredmény – U14-es bajnokság, helyosztók (19-31. helyezettek):

Lehel HC – Óbuda Hockey Academy B 11-0 (3-0, 5-0, 3-0)

 

U16:

Szerdán Szegedre utazott U16-os együttesünk. A 12. percben Lambert Levente megszerezte a vezetést az óbudaiaknak, de a hazaiak nemsokára megfordították a az állást. A folytatásban ismét két csongrádi gól következett, és bár Angelusz Áron Manó csökkentette a különbséget, a harmad végén újra ellenfelünk örülhetett. A záró játékrészben vendéglátóink bevitték hatodik találatukat is, és noha Ivády Milán, majd Nádasy Márton is szépített, az egyenlítésre már nem maradt idő – 6-4 lett a vége.

Vasárnap a KMH SE-hez látogattak serdülőink a Tüskesátorba, ahol az első harmadban egy-egy gólt lőtt a két csapat (tőlünk Boleska Dániel villant), azonban a középső játékrészben zsinórban három óbudai találat született: sorrendben Ivády Milán, Lambert Levente, majd Farkas Boldizsár növelte előnyünket. Zárkóztak a hazaiak, az utolsó etapban háromszor is eredményesek voltak, de Ivády Milán és Nádasy Márton révén megtartottuk a vezetést, így végül 4-6-os OHA-sikerrel zárult a találkozó!

Eredmények – U16 B-bajnokság, helyosztók:

Goodwill Pharma Szegedi Vízmű – Óbuda Hockey Academy 6-4 (2-1, 3-1, 1-2)

KMH SE – Óbuda Hockey Academy 4-6 (1-1, 0-3, 3-2)

Óbudai srácok Tamperében

Mentoredzőnk, Timo Tuomi szervezésében U16-os együttesünk három játékosa, Ivády Milán, Lambert Levente és Nádasy Márton február végén a finnországi Tamperébe utazott, ahol három napot töltöttek el a legendás Ilves (Hiúzok) korosztályos csapataival. Az Ilves Tampere egyike a legnagyobb kluboknak Finnországban és egész Európában – a felnőtt első ligában, valamint az U20-as, U18-as és U16-os bajnokságokban bajnoki címek garmadáját gyűjtötték be a Hiúzok. Az NHL-nek is számos (nem is akármilyen) játékost adtak; innen indult el többek közt Tuukka Rask (Boston), Jyrki Lumme (Montreal, Vancouver), Joonas Korpisalo (Columbus), Risto Siltanen (Edmonton, Hartford, Quebec), Ilkka Sinisalo (Philadelphia, Minnesota, Los Angeles) és sokan mások. Az elitbajnokságok között számontartott Liigába (korábban SM-Liiga) az évek során az Ilves delegálta a legtöbb junior korú játékost, így különleges megtiszteltetés volt az óbudai hokisok számára, hogy meghívást kaptak egy ilyen patinás egyesülettől.

Milán, Marci és Levi (a fenti képen) kinttartózkodásuk során különböző korosztályok edzésein próbálhatták ki magukat. A srácok egy családnál szálltak meg, ahol a ház úrnője, Ninni Salo mindennap bőséges reggelivel és vacsorával látta el őket. A szállásadók elmondása alapján a három magyar fiú mindvégig nagyon tisztelettudóan és rendesen viselkedett.

Február 27-én, az érkezés napján a fiatalokat Timo a reptérről egyenesen Tamperébe fuvarozta, ahol megtekintették az edzőpályát, majd kipakolták az öltözőben a felszerelésüket. Ezután az Ilves utánpótlás-igazgatójával, egyúttal a felnőttcsapat korábbi kapitányával, Kari Jarvinennel együtt a szállás felé vették az irányt. A nap végén néhány helyi játékos meglátogatta a fiúkat, majd közösen megvacsoráztak.

Másnap az OHA-sok a 2002-es születésűek második számú csapatával gyakoroltak, és az őket figyelő szakemberek szerint remekül helytálltak. A társulat 25 jól képzett játékosból áll, akik majdhogynem a legmagasabb szinten képesek teljesíteni. Kiváló tapasztalat volt ez a magyar srácoknak. A klub biztosította számukra az ebédet, este pedig egy edzőmérkőzés volt napirenden, amelyen a mieink a 2004-esek csapatában játszottak a női együttes ellen. A helyi lányok Finnországban a második legütősebb brigádot alkotják, ám a fiúk így is 3-2 arányban győzedelmeskedtek – az egyik gólt ráadásul Levi szerezte. A magyarok végig egy sorban voltak, és a csapat edzője szerint jó hozzáállásról, valamint hatalmas küzdőszellemről tettek tanúbizonyságot.

Az Ilves edzőjének Instagram-posztja az edzőmérkőzésről

A harmadik napon a főcsarnok melletti pályán, a 2001-2002-esek első számú csapatával mozogtak a srácok: itt egy gyorsasági és egy jeges edzés szerepelt a programban. Nem mindennapi lehetőség egy magyar játékosnak, ha Finnország egyik legjobb ifigárdájával gyakorolhat együtt, főleg serdülőként. A hozzáállással és a mutatott teljesítménnyel ezúttal is elégedett volt a csapat edzője. Természetesen magasan volt a léc, de a fiúk a legjobb tudásuk szerint hajtották végre a feladatokat. A jól elvégzett munka jutalma egy rövid látogatás volt a hokis boltban, este pedig meccsnézéssel folytatódott a nap: az Ilves a Sebők Balázst sorai között tudó KalPával mérkőzött meg, és végül a hazaiak magabiztos 4-1-gyel diadalmaskodtak.

A hazaindulás napján a magyar játékosok meginvitálták szállásadóik U16-os korú fiát, hogy töltsön el ő is pár napot az OHA csapatával. A búcsú után Vierumakiba indult az óbudai delegáció, ahol a srácok belenéztek az épp akkor zajló, 2004-es születésűeknek szervezett tábor munkálataiba. Finnország legjobb 2004-es hokisai gyűltek össze Vierumakiban, ez volt ugyanis az U16-os válogatott első kiválasztó tábora. A magyar fiúkat kifejezetten inspirálta az a sebesség és képzettség, amivel itt találkoztak. Megismerkedhettek az edzői stábbal, és meglátogathatták a jégcsarnok legszentebb helyiségét, az Oroszlánbarlangot. Ez az az öltöző, amit kizárólag a finn felnőtt válogatott számára tartanak fenn, amely itt szokott felkészülni a világbajnokságok előtt. Mielőtt elindultak volna a reptérre, a három óbudai fiatal is gyorsan felhúzta a korcsolyáját, és kipróbálta a jeget, amelyen Finnország legnagyobb sztárjai szoktak siklani.

Mire a repülőtérre ért a kis csoport, már rettenetesen fáradtak, ám egyúttal elégedettek is voltak sportolóink, hiszen felejthetetlen élményekkel gazdagodtak, amelyek el fogják kísérni őket további jégkorongozói karrierjük során.

Az Óbuda Hockey Academy és az Ilves Tampere egyaránt pozitív tapasztalatként értékelte a három fiatal tehetség finnországi túráját, ezért klubunk célul tűzte ki a külföldi kapcsolatok további erősítését, amelyhez ez a projekt jelentette az első komolyabb lépést.

Heti összefoglaló – 2019/11. hét

Az elmúlt héten 8 bajnoki mérkőzésen voltak érdekeltek csapataink.

 

U12 A1 és A2:

Előkészítőseink szombaton a Győri NEMAK-DANA ETO HC-t látták vendégül, majd vasárnap az FTC-Telekom ellen léptek jégre idegenben. Ezzel U12-es brigádunk számára lezárult a bajnoki szezon.

 

U14 A:

Kölyök A-gárdánk szombaton a Debreceni HK-t fogadta Óbudán. Jól indult a találkozó, Tóth Milán révén 20 másodperc leforgása alatt megszereztük a vezetést. Ezután azonban magukhoz tértek a vendégek, akik négy alkalommal is betaláltak az első harmadban. Egy eseménytelen második etapot követően két további góllal növelte előnyét ellenfelünk, így végül 1-6 arányban alulmaradtak a mieink.

Eredmény – U14-es bajnokság, helyosztók (9-18. helyezettek):

Óbuda Hockey Academy – Debreceni HK 1-6 (1-4, 0-0, 0-2)

 

U14 B:

Kölyök B-seink folytatták a győzelmek sorát, és a DVTK Jegesmedvék B után a Dunaújvárosi Acélbikák B-csapatát is két vállra fektették! Az első harmadban Kővári Álmos és Borsos Ferenc ütője sült el, majd egy csendesebb második játékrészt követően Székely Kristóf, Tóth Korina, Vayer Zalán és Sótonyi Benedek is feliratkozott a góllövők közé. Külön kiemelendő, hogy az első három találatunk emberhátrányban született, Papp Gergő pedig hibátlanul hárította a kapujára tartó lövéseket. Gratulálunk az újabb sikerhez!

Eredmény – U14-es bajnokság, helyosztók (19-31. helyezettek):

Dunaújvárosi Acélbikák B – Óbuda Hockey Academy B 0-6 (0-2, 0-0, 0-4)

 

U16:

Serdülőink vasárnap az FTC-Telekom A-val találkoztak hazai pályán. A kezdő bedobástól kezdve nekidurálták magukat a csapatok, oda-vissza potyogtak a gólok: két ferencvárosi találatra ugyanennyi óbudai jutott – utóbbiakat Nádasy Márton és Lambert Levente szerezte. A folytatásban Lambert meglőtte a második gólját, de az ellenfél így is egy egységnyi előnyhöz jutott, amit az utolsó harmadban kettőre növelt. Ivády Milán ekkor ismét szorossá tette a meccset, ám a zöld-fehéreknek jobban jött ki a lépés, és 4-7 arányban ők húzták be a győzelmet.

Eredmény – U16 B-bajnokság, helyosztók:

Óbuda Hockey Academy – FTC-Telekom A 4-7 (2-2, 1-2, 1-3)

 

U18:

Ifjúsági együttesünk csütörtökön szintén az FTC-Telekom ellen játszott Óbudán. Az első húsz percben két vendéggól közé Nádasy Márton beillesztett egy hazait is, majd a középső játékrészben Lambert Levente mellett ismét Nádasy volt eredményes – a vezetés azonban így is a ferencvárosiaké maradt, akik ugyancsak kétszer juttatták a korongot a mi hálónkba. A végjátékban Nádasy harmadszor is mattolta az ellenfél kapusát, de sajnos mindhiába, hiszen a kilencedik kerületiek ötször is villantak; így született meg a 4-9-es végeredmény.

Eredmény – U18-as bajnokság, középszakasz (11-14. helyezettek):

Óbuda Hockey Academy – FTC-Telekom A 4-9 (1-2, 2-2, 1-5)

Heti összefoglaló – 2019/9-10. hét

Az elmúlt két héten 2 tornán és 16 bajnoki mérkőzésen voltak érdekeltek csapataink.

 

U8 C:

Szuperminiseink március 10-én az UTE által rendezett C-tornán vettek részt.

 

U10 C:

Mini C-egységünk március 2-án a Sportország SC által megrendezett tornán szerepelt – hazai pályán, vagyis az Óbudai Jégcsarnokban.

 

U12 A1 és A2:

Előkészítőseink a Dunaújvárosi Acélbikákhoz utaztak március 3-án, 10-én pedig a DVTK Jegesmedvéket látták vendégül.

 

U14 A:

Kölyök A-gárdánk február 26-án az UTE B-vel mérkőzött meg. Az első játékrészben a lila-fehérek jutottak vezetéshez, amit a középső harmadban tovább növeltek. A záró etapban Bodzai Dávid embehátrányos találatára 1 percen belül válaszoltak a hazaiak, majd Boleska Domonkos zörgette meg az ellenfél hálóját. A gól után időt kértünk, az Újpestnek azonban ismét sikerült visszaállítania a kétgólos különbséget, ezzel kialakítva a 4-2-es végeredményt.

Március 2-án – ugyancsak Újpesten – a Sportország SC vendégeként léptünk jégre. A hazaiak találtak be elsőként, ám Tóth Milán még az első harmadban egalizált. A második játékrész igen rosszul sikerült számunkra, ellenfeleink 3 góllal elhúztak, viszont az utolsó 17 perc egyértelműen a miénk volt: Tóth Milán, Kulcsár Gergely és Ivády Nina révén a lefújásnál ismét egyenlő volt az állás. A hosszabbítás sajnos a Cápáknak sikerült jobban, így ők örülhettek a végén – 5-4 oda.

Március 9-én a Győri NEMAK-DANA ETO HC-t fogadtuk Óbudán. Az első harmad gól nélkül ment le, a másodikban viszont Abonyi Trisztán és Bodzai Dávid góljával vezetéshez jutottunk, míg a vendégek csak egyszer találtak be. A záró játékrész az ellenfeleknek sikerült jobban, akik átvették az előnyt, így 2-3-re ők győztek.

Eredmények – U14-es bajnokság, helyosztók (9-18. helyezettek):

Újpesti TE B – Óbuda Hockey Academy 4-2 (1-0, 1-0, 2-2)

Sportország SC – Óbuda Hockey Academy 5-4 hu. (1-1, 3-0, 0-3, 1-0)

Óbuda Hockey Academy – Győri NEMAK-DANA ETO HC 2-3 (0-0, 2-1, 0-2)

 

U14 B:

Kölyök B-brigádunk február 28-án a Vasas SC B-t látta vendégül. Az első játékrészben két gólt szereztek a piros-kékek, a középső harmadban további kettő Vasas-találathoz Székely Kristóf révén egy óbudai is társult. A záró etapban három újabb vendégtalálat mellett Székely másodszorra is mattolta az ellenfél kapusát, 2-7 lett a találkozó vége.

Március 2-án a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű csapatát fogadtuk. Az első húsz percben ismét ellenfelünk lőtt két gólt, a következő harmad viszont 1-1 lett – az OHA részéről Decsi Veronika volt eredményes. A hajrában Balla Imre emberhátrányból talált be, így szoros 2-3-mal fejeztük be a mérkőzést.

Haluska Gábor így számolt be a találkozóról:

Előzetesen fegyelmezett játékot és a kapu támadását kértem a játékosoktól. A mérkőzést koncentráltan, fegyelmezetten kezdtük. A sebességgel voltak gondok, de a pozíciókat tartották, és mindenki tette a dolgát a kéréseknek megfelelően. A második harmadban többször beszorultunk a védekező harmadba, és a védekezésekben el is fáradtunk. Ennek ellenére a kapura lövések száma kiegyenlített volt, ami az 1-1 gólban is megmutatkozott. A harmadik harmadra át tudtuk venni az irányítást, de a helyzetekből csak egyet sikerült gólra váltanunk. Szoros mérkőzést játszottunk, és a játékosok mindent megtettek a győzelem érdekében.

Március 7-én a KASI USE-hoz utaztunk Kaposvárra. A hazaiak az első harmadban egygólos előnyhöz jutottak, amit az eseménytelen második játékrész után további hárommal növeltek, így végül 4-0-ra diadalmaskodtak.

Március 9-én a DVTK Jegesmedvék B jött hozzánk. A kezdő etapban a vendégek jutottak vezetéshez, de a folytatásban sikerült fordítani, miután Vayer Zalán emberhátrányból volt eredményes, majd pedig Kővári Álmos belőtte a győztes gólt. Ezzel B-seink megérdemelten szerezték meg első győzelmüket a szezonban, amelyet reméljük, több is fog még követni a bajnokság hátralévő részében. Gratulálunk a csapatnak!

Haluska Gábor a következőket nyilatkozta a mérkőzésről:

A kezdő korongbedobástól kezdve koncentráltan, fegyelmezetten játszott a csapat. Néhány, a védőharmadban elkövetett kisebb hibát kivéve mindenki tartotta a pozícióját, végezte a feladatát. Játékosaink támadólag léptek fel minden cserében, és ebben egymást segítve, csapatként működtek együtt. Ennek eredménye képpen az utolsó percig küzdve, saját kapunkat védve megtartottuk a vezetést, és 2-1 arányban megnyertük a mérkőzést.

Eredmények – U14-es bajnokság, helyosztók (19-31. helyezettek):

Óbuda Hockey Academy B – Vasas SC B 2-7 (0-2, 1-2, 1-3)

Óbuda Hockey Academy B – Goodwill Pharma Szegedi Vízmű 2-3 (0-2, 1-1, 1-0)

KASI USE – Óbuda Hockey Academy B 4-0 (1-0, 0-0, 3-0)

Óbuda Hockey Academy B – DVTK Jegesmedvék B 2-1 (0-1, 2-0, 0-0)

 

U16:

Serdülőink március 6-án Zalaegerszegen tették tiszteletüket. Az első harmadban Kleinhappel Márton, Boleska Dániel, Ivády Milán és Hegyesi Zsombor jóvoltából komoly előnyre tettünk szert, amit Lambert Levente a folytatásban még egy góllal megtoldott, ezután viszont a hazaiak másfél perc alatt felzárkóztak két gólra. A záró játékrészben még közelebb jöttek a zalaiak, de Boleska és Lambert (utóbbi egy duplával) biztossá tette az OHA győzelmét és a 4-8-as végeredményt.

Gergely Zsombor így értékelte a látottakat:

A mérkőzés első harmadában elég jó teljesítményt nyújtottunk, amit az eredmény is tükrözött. A második harmadban 6 játékos nem játszott 10 percen keresztül, amivel felhoztuk az ellenfelet, és a meccs további része értékelhetetlen lett a részünkről.

Március 8-án a Dunaújvárosi Acélbikákkal ütköztünk meg otthon. A kezdő etapot 2-2-es részeredménnyel zárták a csapatok (nálunk Ivády Milán és Nádasy Márton volt a gólszerző), és a középső harmadban is záporoztak a gólok: két újvárosi találatra három óbudai jutott (Lambert Levente duplázott ismét, és Ivády is másodszor volt eredményes). A hajrá mégis a vendégeknek sikerült jobban: Bodzai Dávid gólja előtt és után összesen háromszor örülhettek a piros-fehérek, így 6-7 lett oda a vége.

Március 10-én újfent mi voltunk a hazaiak, ám ezúttal a Debreceni HK érkezett hozzánk. Az első húsz percben Angelusz Áron Manó vette be tőlünk az ellenfél kapuját, de a hajdúságiak kétszer is betaláltak a másik oldalon. Noha a második harmadban esett egyetlen gólt a vendégek szerezték, a harmadik játékrészben Lambert Levente és Ivády Milán révén kiegyenlítettük az állást. Visszatért a remény, de a vége előtt pár perccel a debreceniek negyedszer is a hálónkba juttatták a pakkot, így 3-4 lett a végeredmény.

Eredmények – U16 B-bajnokság, helyosztók:

Egerszegi Titánok – Óbuda Hockey Academy 4-8 (0-4, 3-1, 1-3)

Óbuda Hockey Academy – Dunaújvárosi Acélbikák 6-7 (2-2, 3-2, 1-3)

Óbuda Hockey Academy – Debreceni HK 3-4 (1-2, 0-1, 2-1)

 

U18:

Ifjúsági együttesünk március 1-én a KMH SE-t látta vendégül. Az első harmadban egyik csapat sem talált be, ám a folytatásban a vendégek négy alkalommal váltották gólra helyzeteiket. A záró játékrészben további négy újbudai találat mellett Farkas Boldizsárnak köszönhetően mi is szépítettünk, így 1-8-as eredménnyel zárult a találkozó.

Március 2-án az FTC-Telekomhoz látogattak a mieink. Az első húsz perc szoros 2-1-gyel ért véget (nálunk Sipos András Miklós szerzett gólt), azonban a középső játékrész három ferencvárosi gólt hozott csupán. A finisben még ötöt pakoltak ehhez hozzá a fellelkesült hazaiak, így 10-1 arányban övék lett a győzelem.

Eredmények – U18-as bajnokság, középszakasz (11-14. helyezettek):

Óbuda Hockey Academy – KMH SE 1-8 (0-0, 0-4, 1-4)

FTC-Telekom – Óbuda Hockey Academy 10-1 (2-1, 0-3, 0-5)

Heti összefoglaló – 2019/8. hét

Az elmúlt héten 2 tornán és 6 bajnoki mérkőzésen voltak érdekeltek csapataink.

U8:

Szupermini B-seink vasárnap Székesfehérváron vettek részt az Ifj. Ocskay Gábor JA tornáján. Az eseményről Nagy Renáta számolt be nekünk:

Nagyon álmosan kezdtük az első mérkőzést, és a gyerekeknek nehéz volt megszokni az új környezetet. Kis idő elteltével viszont már feloldódtak, és elkezdtek felszabadultan hokizni. A végére jól elfáradtak, de ami a legfontosabb, hogy nagyon jól érezték magukat.

 

U10:

Mini brigádunk szombaton saját rendezésű B-tornán szerepelt.

 

U12:

Előkészítő alakukataink a Vasas SC vendégei voltak vasárnap.

 

U14 A:

Szombaton a Pesterzsébeti HC-t fogadta kölyök A-együttesünk Óbudán. Az nyitó harmadban egy vendéggólt követően Ivády Nina emberhátrányból egalizált, azonban a folytatásban az erzsébetieknek sikerült két találattal elhúzniuk. Az utolsó játékrészben Kiss-Molnár Gellért ugyancsak hátrányból szépített, így a hátralévő idő feszült játékot hozott: kiállítások és időkérések váltogatták egymást, mígnem ellenfelünk 8 perccel a vége előtt beállította a 2-4-es végeredményt.

Eredmény – U14-es bajnokság, helyosztók (9-18. helyezettek):

Óbuda Hockey Academy – Pesterzsébeti HC 2-4 (1-1, 0-2, 1-1)

 

U14 B:

Szombaton az Ifj. Ocskay Gábor JA B-hez utaztak kölyök B-seink. Ugyan Papp Gergő kapus hősiesen állta a rohamokat, a fehérváriak 80 kapura tartó lövéséből 14 így is átjutott rajta, míg a túloldalon nekünk nem sikerült gólra váltanunk a helyzeteinket.

Haluska Gábor így értékelte a találkozót:

Az első harmadban nehezen sikerült felpörögni, és sajnos a lassú lábakat kiállítások és fegyelmezetlenségből adódó hátrányok jellemezték. A második harmadra sikerült jobban felvenni a tempót, de a védekező harmadban a kapu előtti területet nem tartottuk megfelelően. A hátrányunk a harmadik harmadra is csak nőtt, sajnos szépíteni sem sikerült. Remélem, a következő mérkőzéseket összeszedettebben tudjuk hozni.

Eredmény – U14-es bajnokság, helyosztók (19-31. helyezettek):

Ifj. Ocskay Gábor JA B – Óbuda Hockey Academy 14-0 (4-0, 3-0, 7-0)

 

U16:

Serdülő egységünk szerdán az FTC-Telekom A-t látta vendégül. Az első játékrészben egy-egy gólt termelt mindkét társaság (tőlünk Ivády Milán volt eredményes), a középső etap utolsó öt percében viszont gyors egymásutánban jöttek az OHA-találatok: előbb Nádasy Márton duplázott, majd az ehhez asszisztáló Lambert Levente mattolta a zöld-fehérek kapusát. A hajrában Lambert is megszerezte a maga második gólját, végül Patonai Csanád adta meg a kegyelemdöfést. Ezzel 6-1 lett a végeredmény a mi javunkra, csak így tovább!

Vasárnap az alapszakaszban még az A-csoportban pallérozódó Győri NEMAK-DANA ETO HC-hez látogattak a mieink. Remekül kezdtük az összecsapást: Hrabák Farkas és Ivády Milán gólját követően Lambert Levente növelte tovább az előnyünket. A középső etapban esett két győri találatra Nádasy Márton és Farkas Boldizsár adott választ, és ugyan a záró húsz percben ellenfelünk feljebb tudott zárkózni, Nádasy gondoskodott róla, hogy ne kelljen izgulnunk a végén: 4-6 lett ide. Ezzel lezárult a középszakasz, a rájátszást a 9-18. helyezettek között folytatjuk.

Gergely Zsombor így látta a találkozót:

Közepes mérkőzés volt, de mi meg akartuk mutatni, mire vagyunk képesek. Sikerült legyőznünk a Győrt is idén egyszer, ami nagyszerű eredmény!

Eredmények – U16-os bajnokság, középszakasz (II. csoport):

Óbuda Hockey Academy – FTC-Telekom A 6-1 (1-1, 3-0, 2-0)

Győri NEMAK-DANA ETO HC – Óbuda Hockey Academy 4-6 (0-3, 2-2, 2-1)