Heti összefoglaló – 2018/48-49. hét

Korosztályos csapatainkra a szokásosnál kevesebb mérkőzés várt az elmúlt két hétben, érezhetően közelednek az ünnepek.

U8:

Szuperminiseink december 9-én Újpesten szerepeltek a Sportországi Cápák B-tornáján. Az eseményekről Nagy Renáta számolt be nekünk:

A gyerekek az első perctől kezdve nagyon sokat korcsolyáztak, és folyamatosan támadták az ellenfél kapuját. Rengeteg kapuralövésünk volt, és sok bravúros szólóval is meglepték a srácok a szüleiket. A hálónk őre ezúttal is egy kis hercegnő volt, aki magabiztos teljesítményt nyújtott mind a négy mérkőzésen. A gyerekek nagyon élvezték a tornát. Büszke vagyok rájuk egytől egyig.

 

U10:

Minicsapatunk december első hétvégéjén a Santa Claus-kupán szerepelt remekül, december 8-án pedig egy B- és egy C-tornán is részt vettek a kicsik. Utóbbit Hegedüs Zoltán edzőnk (egyúttal az ÓHA elnöke) értékelte:

Szombaton Halásztelken jártunk az U10 C-vel a Jégoroszlánok birodalmában. A csapatunkban 3 “elsőtornás” játékos is volt, ami kifejezetten izgalmassá tette a mérkőzéseket. A gyerekek nagyon jól dolgoztak, nem foglalkoztak az ellenfél és a köztük lévő tudáskülönbséggel. Sőt, 2 gólt a teljesen kezdő játekosaink lőttek. Nagyon büszke vagyok a srácokra, mert az edzéseken tanultakat jól alkalmazták, mind támadásnál, mind védekezésnél. A nagy akarás miatt néha becsúszott pár szabálytalanság, de a kapusunk 7 büntetőből 7-et hárított. Gratulálok a csapatnak!

 

U12:

A1- és A2-együttesünk december 9-én Miskolcon játszott a DVTK Jegesmedvék vendégeként. Utóbbi brigád találkozóját Haluska Gábor foglalta össze:

A csapat elszántan indította a mérkőzést, és jól védekezve akadályoztuk az ellenfél csapatát a gólszerzésben. Néhány alkalommal a DVTK kapuját is veszélyeztettük, de alapvetően a védekezésre kellett koncentrálni. Az első játékrészben felvett lendület egy kissé elfogyott a második harmadra, és a hibák is egyre sűrűsödtek. A korongbirtoklás és a támadások száma is a miskolciak oldalára billentette a mérleget. Mezőnyjátékosaink mindent próbáltak megtenni a kapus segítése érdekében, hogy minél kevesebb lövést kelljen hárítania. Ellentámadásokra is volt példa, aminek a harmadik harmadban egy becsületgól lett az eredménye.

 

U14 B:

Kölyök B-együttesünk december 1-én három szoros harmadot játszott itthon a DVTK Jegesmedvékkel. Az első húsz percben két vendéggól után Vayer Zalán szépített, a második játékrészben csak egy miskolci találat született, végül a záró etap újfent 1-2 lett (tőlünk ezúttal Angyal Máté volt eredményes). A végeredmény tehát 2-5 oda.

Haluska Gábor így látta a találkozót:

Ezt a mérkőzést is lassabban kezdtük, és rögtön az első cserében gólt is kaptunk. A további gólok ellenére az összpontosítás megfelelő volt, de a tempóban, sebességben az ellenfél felülmúlt bennünket. A második játékrészben minden játékos a saját feladatára koncentrált. Egy-egy apróbb hibát leszámítva a harmadban kiegyenlített játék folyt. A záró játékrészben sokat kellett emberhátrányban játszanunk, melyek nagy százalékát jól kivédekeztük, és időnként még támadásig is eljutottunk. A csapategység megfelelő volt, a fizikai erőnlét fejlesztése szükséges. A helyzetkihasználáson tovább kell dolgozni.

Eredmény – U14 B-bajnokság, kelet:

Óbuda Hockey Academy B – DVTK Jegesmedvék B 2-5 (1-2, 0-1, 1-2)

 

U18:

Ifjúsági brigádunk november 30-án, majd rögtön másnap is meccselt egyet. Először a KMH-val ütköztünk meg pénteken, és ahogy számítani lehetett rá, végig fej fej mellett haladt a két csapat. Az első harmadban a vendégek szerezték meg a vezetést, ám a következő játékrész a mieinkről szólt: Angelusz Áron Manó, Csanády Zsombor és Lambert Levente is bevette az ellenfél kapuját. A hajrá azonban nem lett véghajrá: a KMH egyenlített, következett a ráadás. A hosszabbításban sajnos a másik gárdának ment jobban a játék, de így is sikerült pontot szereznünk – a végeredmény 3-4 (hosszabbítás után).

Szombaton délben Fehérváron volt jelenésünk. A közeli időpontok miatt minimális átfedés volt a pénteki és a szombati ÓHA-csapat között. A meccs elején 2-0 után még szépíteni tudtunk Sipos András Miklós révén, viszont ezt követően további 9 alkalommal landolt a pakk a hálónkban, így 11-1 lett a vége.

December 8-án a Vasashoz látogattak ifistáink, de megtizedelt csapatunk számára túl nagy falatnak bizonyult az ellenfél – 18-0 arányban maradtunk alul. Tolnai Attila vezetőedző így nyilatkozott az összecsapásról:

A szombati volt az eddigi legrosszabb meccsünk. Két és fél sorral voltunk kénytelenek játszani, mert többen nem tudtak sajnos eljönni. Nem küzdöttünk, nem hajtottunk. Folyamatosan kergettük az ellenfél játékosait, ők meg cicáztak velünk. Nem volt ütközés, nem korcsolyáztunk. Nem dolgoztunk, csak kiküldtük a mezt a pályára. Mélyen a tudásunk alatt játszottunk.

Eredmények – U18-bajnokság:

Óbuda Hockey Academy – KMH SE 3-4 hu. (0-1, 3-0, 0-2, 0-1)

Ifj. Ocskay Gábor JA – Óbuda Hockey Academy 11-1 (3-1, 4-0, 4-0)

Vasas SC – Óbuda Hockey Academy 18-0 (8-0, 7-0, 3-0)

Remek szereplés a Santa Claus-kupán!

Múlt hétvégén U10-es csapatunk Dunaújváros felé vette az irányt, hogy részt vegyen az idei Santa Claus-kupán. Az eseményről Soltó Csaba edző számolt be nekünk.

Egyesületünk mini korosztálya eddig példa nélkül álló kihívásra vállalkozott, amikor jelentkezett a dunaújvárosi XII. Santa Claus-kupára, korábban ugyanis még soha nem indult Gepárd-csapat dupla A-s tornán. Ennek megfelelően a felkészülés is a megszokott keretektől eltérően zajlott, hogy minél felkészültebben érkezzenek a srácok a 16 csapatos nemzetközi mezőnybe.

Összességében nyoma sem volt megilletődöttségnek, a sorok szép, hatékony és eredményes hokit játszottak már az első találkozón is. A későbbi bronzérmes elleni mérkőzésen sokáig a győzelemért voltunk meccsben, de sajnos két megkérdőjelezhető bírói döntés miatt megingott a fegyelem, és ezt ki is használta az ellenfél. A csoportmeccseken Fortuna nem segítette a csapatot, az eredmények nem kedveztek nekünk, de a játék képe alapján egyértelműen ott volt a helyünk a mezőnyben!

 

A csoportmeccsek után az alsóházban folytathattuk a tornát. A folytatás igazi diadalmenetté vált! Az első négy mérkőzésen zsinórban 4 győzelmet ünnepelhettünk, majd egy igen szoros, egyben látványos, élvezetes és kemény, hajtós párharcban egy szerencsétlen, az utolsó percekben esett góllal maradunk alul (2-3) az alsóház későbbi győztese ellenében. Ez lelkileg igencsak megviselte a srácokat, és ebben a hullámvölgyben kellett pihenés nélkül kiállniuk az utolsó (kilencedik!) meccsükre – a MAC ellen… A srácok korosztályukat meghazudtoló profizmussal mentek vissza a jégre, próbálva legyőzni a percekkel korábban még bennük tomboló csalódottságot, amit tovább nehezített az ellenfél kiléte. Meg is lett az eredménye: 6-4-re nyertünk!

Összességében az alsóház második helyén végeztünk hármas pontegyenlőséggel, a lebonyolítás rendje alapján sajnos csak a negyedik helynek örülhettünk. A lejátszott kilenc meccsen 5 győzelemmel és remek játékkal tettük le a névjegyünket ezen a nagy múltú, egyben igen magas színvonalú kupán. Hajszálon múlt, hogy megszerezzük az alsóház első helyét, de a kesergés helyett egyértelműen a büszkeségé a főszerep, hiszen a srácok igencsak nehéz körülmények között (vasárnap 7:30-kor volt az első meccs!), kemény ellenfelek ellen is hozták azt a szép, kombinatív, okos játékot, amire amúgy képesek. Köszönjük a szülőknek a támogatást, és gratulálunk a játékosoknak!

Heti összefoglaló – 2018/47. hét

Szombaton és vasárnap a Magyar Jégkorong Szövetség Erőtér Programjának keretében U11-es és U13-as korú játékosaink közös foglalkozásokon vettek részt Újpesten az UTE és a Sportország SC hasonló korosztályú tehetségeivel. Mindkét nap remek hangulatban és hasznos edzésekkel telt.

 

Persze mindeközben a bajnoki küzdelmek is folytatódtak. Az elmúlt hét során az alábbi mérkőzéseken jártak az ÓHA csapatai:

 

U8:

Olajos Márk edző így számolt be az eseményekről:

Szupermini korú együttesünk vasárnap a Tüskesátorban rendezett tornán vett részt. A gyerekek a mérkőzés első percétől küzdöttek a korongért és támadták az ellenfelet. Sokat kellett védekeznünk, volt, mikor lassabban értünk vissza, és volt, amikor időben, így sikeresen tudtunk védekezni. A következő meccs előtt elmondtuk a játékosoknak az előző találkozón vétett hibákat, és ezeket meg is fogadták, javítottak rajta. A harmadik összecsapás előtt sok pihenőjük volt, ami a játékon is meglátszott az elején, de mindenkit biztattunk és buzdítottunk, így mindenki a legjobb tudását nyújtotta. Az utolsó meccsre már fáradtan mentek fel a jégre a srácok, de hajtottak és nem adták fel, sok támadásunk volt, és sok sikeres védekezésünk is. A torna végén mindenki megkapta a megérdemelt nutellás kenyeret, oklevelet és az érmét. A gyerekek nagyon élvezték a tornát, és sok tapasztalattal mentek haza.

 

U10:

Minicsapatunk szombaton Kőbánya felé vette az irányt, a White Sharks HC által szervezett B-tornán szerepelt.

 

U12:

A1- és A2-brigádunk vasárnap a Vasas SC alakulatait látta vendégül Óbudán.

 

U14 A:

Első számú kölyökcsapatunk az FTC otthonába látogatott szombaton. A 22. percig kiélezett volt az összecsapás (1-1, tőlünk Jurkovics Bence volt eredményes), ám ekkor beindult a zöld-fehérek szekere, és zsinórban öt alkalommal mattolták kapusunkat. A hajrát Bodzai Dávid szépítő találatával indítottuk, ám ezt a hazaiak kétszer adták vissza – 8-2 lett a vége.

Sarkadi Csaba így nyilatkozott az összecsapást követően:

A csapat az első harmadban szinte hibátlanul teljesítette a megbeszélteket, ami az eredményen is látható volt. Ezt követően is ott folytattuk, ahol befejeztük az előző játékrészben, sok korcsolyázást, jó megoldásokat láttam, viszont nem szeretek a játékvezetőkkel foglalkozni, de csúnyán belenyúltak a mérkőzésbe, ami befolyásolta az eredményt. A játékosok igazságérzetét és aktivitását az utolsó húsz percben is erősen befolyásolta a rossz játékvezetés. Ha nehezen is, de sikerült őket visszavezetni a játékba, és így jól zártuk a harmadot. A héten elvégzett edzésmunka után bizakodva mentünk a Fradi ellen játszani. A mérkőzés első szakaszában meglepetés szinten teljesítettünk. Nagyon sajnálom, hogy a mérhetetlenül gyenge játékvezetésnek voltunk kiszolgáltatva, ami erősen hozzásegítette az ellenfelet a győzelemhez.

Eredmény – U14 A-bajnokság:

FTC-Telekom – Óbuda Hoki Akadémia 8-2 (1-0, 5-1, 2-1)

 

U14 B:

B-seink szombaton Jászberénybe utaztak, ahol a Lehel HC vendégei voltak, de Fortuna ez alkalommal nem a mi oldalunkon állt: 3, 4, majd 2 gólt kaptunk, és egyszer sem válaszoltunk, így 9-0-s hazai győzelemmel ért véget a találkozó.

Haluska Gábor így kommentálta az eseményeket:

A játékosok teljesen szét voltak esve, nem tudtak koncentrálni. Amit előzetesen kértem tőlük, azt nagyon ritkán hajtották végre. Rengeteget játszottak emberhátrányban, és mivel egyébként is alacsony létszámmal érkeztünk, hamar el is fáradtunk. Ezt a mérkőzést hamar el kell felejteni, és inkább koncentrálunk az edzésmunkára, valamint a következő mérkőzésre.

Eredmény – U14 B-bajnokság, kelet:

Lehel HC – Óbuda Hoki Akadémia B 9-0 (3-0, 4-0, 2-0)

 

U16:

Serdülőcsapatunk szerdán a MAC Budapest B vendége volt a Kisstadionban. Nem kezdtük jól a meccset, Lambert Levente már az elején 10+2 percet kapott térdelésért, de ennek ellenére a 10. percben már 2 góllal vezettünk Ivády Milán és Kiss-Molnár Gellért találataival. Még az első játékrészben szépítettek a hazaiak, ráadásul a játékidő derekán Schaffer Bálint palánkra lökésért ugyancsak hosszabb pihenőre kényszerült, de a záró etapban Lambert kihasznált egy emberhátrányt, így sikerült visszaállítani a kétgólos különbséget. Ugyan az 53. percben újra közelebb jött a MAC, és a hajrában kapuslehozatallal is próbálkozott ellenfelünk, mi már nem engedtük ki a kezünkből a győzelmet: 2-3 arányban diadalmaskodtunk!

Gergely Zsombor így értékelt a találkozó után:

Nem várhattunk ma sokkal többet a srácoktól, mint amit teljesítettek. A kemény edzéseknek köszönhetően fáradt volt a társaság, viszont mindent otthagytak a pályán, hogy megnyerjék a mérkőzést. Ez is mutatja egy csapat erejét, hogy így is képes a győzelemre.

U16-os brigádunk a szerdai győzelem után vasárnap Debrecenben folytatta diadalmenetét. Az első játékrészben Ivády Milán és Lambert Levente góljaival megszereztük a vezetést, majd a második harmadban a két fiatalember megismételte találatait. A záró etapban a hazaiak szépítettek, de Lambert harmadszor is emberhátrányból növelte az előnyünket, és végül Schaffer Bálint adta meg a kegyelemdöfést – 1-6 arányban nyertek az óbudaiak! Tóth Zsófia ezúttal is remekelt: 96,15%-os hatékonysággal tartotta távol a korongot a kapunktól.

Gergely Zsombor így foglalta össze a találkozót:

A mai mérkőzésen mindenki odatette magát! A játék nem volt tökéletes, de voltak szép megmozdulásaink, és küzdöttünk végig. Ennek köszönhető a magabiztos győzelem!

Eredmények – U16 B-bajnokság, kelet:

MAC Budapest B – Óbuda Hoki Akadémia 2-3 (1-2, 0-0, 1-1)

Debreceni HK A – Óbuda Hoki Akadémia 1-6 (0-2, 0-2, 1-2)

 

U18:

Ifiegyüttesünk csütörtökön hazai pályán fogadta a Debreceni HK-t, és noha Pallós Péter két harmad alatt háromszor is beköszönt a vendégek kapusának, ellenfelünk 9 találattal válaszolt. Az utolsó húsz percben Czirják Áron is feliratkozott a góllövők közé, de négy debreceni játékos is követte a példáját, így 4-13 lett az eredmény.

Vasárnap az ISK Csíkszeredát láttuk vendégül Szegeden, de sajnos nem volt szerencsénk: kerek húsz gólt kaptunk, és egyszer sem viszonoztuk.

Eredmények – U18-bajnokság:

Óbuda Hoki Akadémia – Debreceni HK 4-13 (2-6, 1-3, 1-4)

Óbuda Hoki Akadémia – ISK Csíkszereda 0-20 (0-9, 0-5, 0-6)

 

Női U25:

Női gárdánk szombaton játszott otthon az egyszer már legyőzött Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia egységével. Negyven percig kifejezetten fej fej mellett haladtak a csapatok: Orbán Petra Adrienn és Péter Csilla (2) góljaival két harmad után egálra álltunk, ám a végére elfogyott a lendületünk, és a fehérvári lányoknak sikerült elhúzniuk – 3-6-os eredménnyel zártuk a találkozót.

Eredmény – Női U25-bajnokság:

Óbuda Hoki Akadémia Girls – Ifj. Ocskay Gábor JA 3-6 (2-2, 1-1, 0-3)

Haluska Gábor: “Jól megy a közös munka”

Timo Tuomi és Tóth Adrián után újfent egy idei igazolással folytatjuk az interjúk sorát. Haluska Gábor szintén nyáron csatlakozott kölyökcsapatunk szakmai stábjához – őt faggattuk most az itt szerzett tapasztalatairól.

A MAC elődjénél, az NSZE-nél és az FTC-nél töltötted utánpótláséveidet, korosztályos válogatott voltál, majd 18 évesen az OB I.-ben is bemutatkozhattál a Ferencváros színeiben. Később a MAC első osztályú együttesében folytattad a karrieredet, ám a csapat megszűnése után a civil életet választottad. A jégkorong azért nem tűnt el az életedből, azóta is a MAC OB II.-es brigádjának oszlopos tagja vagy. A Testnevelési Egyetem edzői képzését is megkezdted, augusztustól pedig régi harcostársad, Sarkadi Csaba munkáját segíted az ÓHA U14-es gárdáinál. Milyen érzés volt belecsöppenni ebbe a feladatkörbe, és miben változott leginkább a sportág az OB I.-es szereplésed óta eltelt években?

A sportág folyamatosan fejlődik. A felszerelések, edzéstechnikák, taktikák egyaránt. Évről évre új szabályokat vezetnek be, amelyek elősegítik a sportág gyorsulását, de a játékosok védelmét is szolgálják. Szerencsére Magyarországon is jóval népszerűbb a sportág, és a támogatásoknak köszönhetően újabb és újabb egyesületek, csapatok tűnnek fel. Ennek következtében több fiatal tehetség kerül felfedezésre.

Milyen tapasztalatokkal gazdagodtál az ÓHA kötelékében eltelt hónapokban? Miben látod a klub, valamint a kölyökcsapatok erősségeit, és miben kell a leginkább fejlődniük a szezon további részében?

Az edzői stáb és a munkánkat segítő háttércsapat is együttműködő. Gördülékenyen folyik a munka. A gyerekek fejlődése és a megfelelő körülmények biztosítása az elsődleges szempont. Ez a csapatszellem jellemző a sportolókra is itt, az egyesületben. Készek tanulni, és ezért tesznek is. Mindenkinek fontos ez a hozzáállás, így tudunk közösen fejlődni minden téren.

Milyen a viszonyod a kollégákkal? Az ÓHA edzői, vezetői közül többekkel csapattársak voltatok és vagytok, de immár munkakapcsolatban is álltok egymással. Mennyiben segíti a közös munkát, hogy nem újonnan kellett bemutatkozni a többieknek, sőt, esténként együtt karcoljátok a jeget az OB II.-es edzéseken, meccseken is?

Nagyban segítette a gyors beilleszkedést, hogy a többekkel hosszú évek óta ismerjük egymást, és ahogy említetted, egymásért küzdünk a jégen még a mai napig is. Ahogyan ott is, az ÓHA keretein belül is jól megy a közös munka.

Az előbb említett kollégák sokat áradoznak Timo Tuomiról, aki egy egészen új szellemiséget képvisel a klubnál. Hogyan jellemeznéd mentoredzőnk tevékenységét, és milyen hatást gyakorolt rád, amióta együtt dolgoztok?

Mindannyiunk számára nagy lehetőség, hogy egy ilyen szakember felügyeli és segíti munkánkat. Tapasztalata és kreativitása révén minden játékszituációra megoldást talál, és ezeket az edzéseken készség szintre tudjuk fejleszteni. Munkán kívül is egy sokoldalú embert ismertem meg benne. Segítőkész, vidám, bármiről lehet vele beszélgetni.

Szabadidődben sokat utazol és fotózol. Melyik volt a kedvenc úticélod, és milyen helyek szerepelnek a bakancslistádon?

Mindig szerettem utazni és új helyeket felfedezni. Indonéziában Borneó és Bali szigete, amik eddig a legjobban tetszettek. Egyik nagy vágyam elutazni Alaszkába, ahol kutyaszánnal szeretnék túrázni, a másik álmom pedig Nepál, ahol a Himalája egyik alaptáborába szeretnék eljutni.

Heti összefoglaló – 2018/45-46. hét

A nemzetközi szünet után újra felpörögtek a bajnokságok – nézzük hát, mi történt az elmúlt két hétben!

 

U10:

Miniseink Székesfehérváron szerepeltek november 17-én, ahol az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia 9 csapat részére szervezett A-tornát.

 

U12:

A1- és A2-brigádunk november 10-én és 11-én Erdélyben mérettette meg magát, ahol szombaton az ASC Corona Brasov, vasárnap pedig az ISK Csíkszereda alakulataival mérkőztek meg. A következő héten sem volt megállás: 18-án Újpesten vendégeskedtek a mieink.

 

U14 A:

November 10-én a Vasas SC-t látta vendégül első számú kölyökegyüttesünk. Nem tétlenkedtek a piros-kékek: 41 perc alatt 7 alkalommal küldték a pakkot kapusunk mögé. Ezt követően Bodzai Dávid mesterhármassal igyekezett felzárkóztatni csapatát, de a káposztásmegyeriek is lőttek még két gólt, így 3-9 lett a végeredmény.

Nem volt idő búslakodni, hiszen november 15-én, csütörtökön már Dunaújváros felé vettük az irányt. Az első harmad 3-3-as állásnál ért véget (óbudai részről Hajdu Botond, Kiss-Molnár Gellért és Tóth Milán volt eredményes), a következő etapban pedig a vezetést is megszereztük Bodzai Dávid és Kiss-Molnár Gellért találataival. A befejező játékrészben Hajdu Botond és Boleska Domonkos továbbnövelte a különbséget, amire csak egy újvárosi gól érkezett válaszul, így összesítésben 5-7-re győzött az ÓHA!

Sarkadi Csaba így látta a történteket:

A játékosok mindent, amiről beszéltünk, elvégezték, jól alkalmazták a játékban. Ez gólokban is  megmutatkozott. Később is folytatták az agresszív játékot, amivel nyomás alatt tudták tartani az ellenfelet, és ha gólt kaptak, akkor sem tört meg a lendületük. A harmadik harmad felére kezdtünk fáradni, de a kapott gólok után is sikerült fegyelmezetten játszani, aminek meglett az eredménye, nyert a csapat! A megbeszélt taktikai elemeket betartották a játékosok, fegyelmezetten játszottak. Ez volt az első olyan mérkőzés, ami megmutatta, hogy mennyit fejlődtek az elmúlt időben. Persze hozzá tartozik, hogy csapatként játszottak, és végre kihasználták a gólhelyzeteiket.

Gyorsan jött a következő meccs: november 17-én a KMH SE Knights alakulatát fogadtuk. A kezdő periódusban Győri Rómeó és Tóth Milán megszerezte nekünk a vezetést, de a következő húsz percben a vendégek megfordították az állást. Noha a záró harmadban Abonyi Trisztán egalizált, az utolsó pillanatokban háromszor mattolták kapusunkat az újbudaiak, így 3-6 lett a sok kiállítással tarkított összecsapás vége.

Sarkadi Csaba így nyilatkozott a találkozótól:

Jó játékkal kezdtük a meccset, amit megbeszéltünk, azt a játékosok megcsinálták. A harmad második felére nem tudok magyarázatot, kezdtünk szétcsúszni. Az öltözőben elmondottakat nem láttam megvalósulni a játékban, sok volt a szabálytalanság, és elkezdődött az önmegvalósítás. Azt hiszem, a harmadik harmadra nincs mit mondanom, magunkat vertük meg! A játékosok nem tudták kezelni a csütörtöki győzelmet, és ezt ezen a mérkőzésen mutatottak visszaigazolták. Sajnos a fejlettebb játékosok még nem tanulták meg, hogy az erényeiket hogyan kell a csapat javára forditani.

Eredmények – U14 A-bajnokság:

Óbuda Hoki Akadémia – Vasas SC 3-9 (0-3, 0-2, 3-4)

Dunaújvárosi Acélbikák – Óbuda Hoki Akadémia 5-7 (3-3, 1-2, 1-2)

Óbuda Hoki Akadémia – KMH SE Knights 3-6 (2-1, 0-2, 1-3)

 

U14 B:

A B-jelű pontvadászatban szorgoskodó kölyökegyüttesünk november 10-én A Sportország SC házigazdája volt. A mérkőzés során nem termett sok babér legénységünknek: az első húsz percben háromszor, a következőben négyszer, míg az utolsóban további öt alkalommal landolt a korong a kapunkban, így 0-13-ra győzött a vendégcsapat.

Haluska Gábor így kommentálta az eseményeket:

A játékosok elszántan léptek a pályára, jól kezdték a mérkőzést. Az első támadást is mi indítottuk, és próbáltuk tartani a tempót. Az ellenfél tamadásaira próbáltunk kontrával válaszolni, de kaput veszélyeztető lövésig csak néhányszor jutottunk el. A második játékrészben már látszódtak a fáradás jelei, így jöttek a kiállítások, és a kapott gólok száma is nőtt. A küzdés és a nagy tempó következtében a kondicionális fölény a harmadik harmadra kicsúcsosodott, és sajnos nem tudtunk eredményes támadást vezetni. Ki kell emelnem Soós István Kolos teljesítményét, aki a kapuban erőn felül teljesített, és vitte a hátán a csapatot. A végeredmény 0-13, amely az előző, Cápákkal való mérkőzés eredményéhez képest nagy fejlődést mutat.

November 17-én a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű egységét láttuk vendégül. Kezdésként a csongrád megyei alakulat 5 alkalommal rezegtette meg a hálónkat, míg a túloldalon Kővári Álmos szépített. A folytatásban Székely Kristóf és Berliner Gábor próbálta felhozni a mieinket, ám az ellenfél is talált két gólt. Az utolsó játékrészben már csak a szegediek jeleskedtek, végül 3-9-es állásnál szólalt meg a duda.

Haluska Gábor a következőképpen foglalta össze a meccset:

Minden adott volt ahhoz, hogy egy jó mérkőzést játsszunk a Szeged csapata ellen. Egy játékost leszámítva az erőviszonyok egyenlőnek mondhatóak. Támadások egyaránt voltak mindkét kapura, de az ellenfél jobban kihasználta a helyzeteit. A második harmadban már kiegyenlítettebb volt a játék képe is. Jól védekeztünk, mindenki fogta a saját emberét. Ezt a játékrészt egyenlőre hoztuk. A záró harmadban a fáradtság ismét megmutatkozott. A gólarány csak a jó kapusteljesítménynek köszönhetően nem lett nagyobb arányú. A küzdelem ismét nagyfokú volt, de egyelőre a győzelemhez nem volt elég.

Eredmények – U14 B-bajnokság, kelet:

Óbuda Hoki Akadémia B – Sportország SC 0-13 (0-3, 0-4, 0-6)

Óbuda Hoki Akadémia B – Goodwill Pharma Szegedi Vízmű 3-9 (1-5, 2-2, 0-2)

 

U18:

Ifistáink november 17-én a KMH SE-vel mérték össze erejüket. Az első harmad a feljátszó Lambert Leventének köszönhetően ÓHA-vezetéssel zárult, majd a középső játékrészben hazai egyenlítést követően a szintén U16-os korú Ivády Milán, valamint Szalai Gergő Bence révén már kettővel vezettünk. A záró etapban ugyan közelebb kerültek hozzánk a pirosmezesek, de Ivády második találata győztes gólnak bizonyult: 3-4 arányban behúztuk a mérkőzést!

Eredmény – U18-bajnokság:

KMH SE – Óbuda Hoki Akadémia 3-4 (0-1, 1-2, 2-1)

 

Női U25:

Lányaink egy hosszabb szünet után, november 18-án az FC Hatvan Girls ellen folytatták a bajnoki küzdelmek sorát. Péter Csilla és Nagy Renáta gondoskodott róla, hogy már az első húsz percben elhúzzunk a hatvaniaktól, és a második harmad is a mieinkről szólt: Péter Csilla és Farsang Noémi négyre növelte góljaink számát. A hajrában Nagy Renáta meg sem állt a mesterhármasig, így 1-6-os sikerrel zártuk a találkozót!

Tóth Adrián, aki ezúttal női csapatunkat irányította, így értékelte a látottakat:

Szerencsére hamar vezetést szereztünk, ami megnyugtatta a játékunkat. Az első harmadban szinte végig mi támadtunk, viszont a második játékrészben ráültünk az eredményre, és hagytuk az ellenfelünket feljönni, támadásokat generálni. Hála a kitűnő kapusteljesítményünknek, nem tudták gólra váltani a helyzeteiket. A mérkőzés legvégén kapott gól miatt picit bosszús vagyok, mert egy hibátlan meccs lehetett volna, de összességében elégedett vagyok a látottakkal, és gratulálok a lányoknak!

Eredmény – Női U25-bajnokság:

FC Hatvan Girls – Óbuda Hoki Akadémia Girls 1-6 (0-2, 0-2, 1-2)

Heti összefoglaló – 2018/43-44. hét

Eseménydúsan telt az őszi szünet, vegyük hát sorra, hogyan szerepeltek korosztályos csapataink az elmúlt két hétben!

 

U8:

Szupermini B-együttesünk október 28-án a Tüskesátorban, C-brigádunk november 4-én a Vasas Jégcentrumban vett részt a maga tornáján. Utóbbi eseményről Nagy Renáta edző számolt be nekünk:

U8 C-tornán vettünk részt vasárnap a Vasas-pályán. Ez volt a gyerekek második szereplése a korosztályos tornarendszerben. Ebből fakadóan kicsit félénken indult az első két mérkőzés, de a harmadik meccstől már tovaszállt a bátortalanságunk, és egyre több támadásunk volt. A hálónkat pedig egy igazi kis belevaló hercegnő védte! Nagyon ügyesen és lelkesen küzdött az összes kis hokipalánta, a korcsolyázásunk pedig egyértelműen javult az első tornán való szereplés óta.

 

U12:

Előkészítő A1- és A2-egységünk október 28-án a MAC-cal mérkőzött meg Óbudán.

 

U14 A:

A-jelű kölyökcsapatunk október 27-én az ASC Corona 2010 Brasov vendégeként lépett jégre. Sajnos az első harmadban kapott 3 gól után már nem sikerült visszajönni a meccsbe; további 3 alkalommal landolt a korong a kapunkban a hátralévő két játékrészben is, így 6-0 lett a vége. Másnap az SZJA 2005 ellen zártuk az erdélyi túrát. Az első etapban gyorsan elszaladtak a székelyek 4 góllal, majd a következő húsz percben is lőttek 3-at, és habár ezután már nem esett több találat, a 7-0-s eredmény teljesen megfelelt vendéglátóinknak.

Sarkadi Csaba így nyilatkozott a meccsekről:

Mivel nagy különbség nem mutatkozott a két mérkőzés játékában, ezért csak  összefoglalom a kettőt. Azért írok kissé késve, mert szerettem volna megfejteni az okát a mutatott játékunknak, de kifogott rajtam. A játékok menetében csak foszlányaiban láttam a csapat tudásának motívumait. Amit megbeszéltünk az öltözőben, azt a srácok a pályára lépésüktől kezdve elfelejtették, vagy fordítva csinálták. Ez a két mérkőzés az, amit gyorsan el kell felejteni, és készülni kell a következőre. Az eredmény nem a valós képet mutatja a csapatok közötti különbségben.

 

U14 B:

U14 B-brigádunk október 27-én odahaza fogadta a Pesterzsébeti HC-t. Az első húsz percben négyszer kötött ki a pakk a hálónkban, amit a későbbiekben még héttel toldott meg az ellenfél, így alakult ki a 0-11-es végeredmény.

Haluska Gábor így értékelte az eseményeket:

Gyorsan kezdtük a mérkőzést, de az ellenfél sem tétlenkedett. Hiába dolgozott jól a csapat, már az első harmadban négy gólt kaptunk. A második játékrészre is jól jöttünk ki, több alkalommal is adódott lehetőségünk a gólszerzésre. Jól támadtunk, és alkalmanként be is szorítottuk a pesterzsébeti csapatot a saját harmadába, de a helyzeteket nem sikerült értékesítenünk. A harmadik harmadra fejben is elfáradtunk, aminek sok kiállítás lett az eredménye, de ezek nagy részét sikerült kivédekeznünk.

November 4-én a Székelyföldi Jégkorong Akadémia legénységével mérkőztek meg a B-sek. Az első negyven percben a vendégek voltak kezdeményezőbbek: öt góllal terhelték meg a kapunkat. Az utolsó etapra azonban összeszedtük magunkat, és ezt a harmadot Képes Kevin Kristóf találatával a mieink nyerték meg!

Haluska Gábor így foglalta össze a találkozót:

Kicsit álmosan kezdtük a játékot, ami leginkább a védelemre volt jellemző. Ennek következtében hamar kaptunk két gólt. Ez kicsit felrázta a csapatot, de a támadások nem jártak sikerrel. A második harmadban az ellenfélnek sikerült tartania a tempót, és átjátszotta a védekezésünket. Mi a helyzeteinket továbbra sem tudtuk kihasználni. A javuló kapusteljesítménynek köszönhetően a támadások zömét ki tudtuk védekezni. Az utolsó játékrészre megmutatkozott a létszámbeli fölényünk, és kicsit jobban bírtuk fizikálisan a terhelést. A lényegesen több kapuralövésük ellenére mi tudtunk gólt szerezni.

 

U16:

Serdülőink október 28-án az UTE B-vel találkoztak. Az első harmad derekán Ivády Milán és Patonai Csanád révén magunkhoz vettük a kezdeményezést, a középső játékrész vége felé pedig Lambert Levente is betalált. Tussinger Ábel a vége előtt 11 és fél perccel bevágta a negyediket, ám az újpestiek nem adták fel, és az utolsó percekben kettővel csökkentették hátrányukat. Az egyenlítéshez azonban nem állt több idő a rendelkezésükre, így 2-4-el miénk lett a győzelem.

Gergely Zsombor szűkszavúan nyilatkozott a meccsről:

A szezon eddigi legrosszabb mérkőzését játszottuk. A keddi edzésre elfelejtjük.

Október 31-én Szegeden vendégeskedtek U16-osaink, ahol megilletődötten kezdtük a párharcot, és ellenfelünk ezt kihasználva két gólt is szerzett. Az első harmad vége felé azonban Lambert Levente szépített, majd a középső játékrész elején esett újabb hazai találatot követően ismét ő hozta közelebb a mieinket. 25 másodperccel az etap vége előtt Ivády Milán egyenlített, így a záró húsz percnek ismét egálról futhattak neki a csapatok. Ezt követően már nem adtunk több lehetőséget ellenfelünknek: egy újabb Lambert-duplával megszereztük a győzelmet!

Gergely Zsombor így látta a történteket:

Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk. Az út és a sok betegség is meglátszott is a csapaton. Végül csapatként sikerült nyernünk, ez pozitív. Gratulálunk a srácoknak!

 

U18:

Ifistáink három nap alatt két találkozón is részt vettek: október 25-én az Egerszegi Titánokhoz utaztak, 27-én pedig a Vasas SC-t látták vendégül. Zalaegerszegen az első 12 percben még tartottuk a lépést, Csanády Zsombor góljával sikerült 2-1-re felzárkóznunk – ám ezután beindult a zalai henger, és ellenfelünk meg sem állt a 14. gólig (14-1).

A Vasas ellen 0-7 után Czirják Áron szépített, majd a harmadik etapban Csanády Zsombor növelte találataink számát, se a sikerhez sajnos ez nem volt elég: 2-17-nél hangzott el a hármas sípszó.

A következő héten sem volt könnyebb dolgunk: október 31-én Miskolc felé vették az irányt játékosaink. A DVTK Jegesmedvék esélyeshez méltón fogtak neki a gólgyártásnak: az első harmad után 7-0 állt az eredményjelzőn, amit a második játékrészben újabb nyolccal növeltek. Az utolsó húsz percben viszont már visszavettek a piros-fehérek, és a mieink sem adták fel, így sikerült egy egészen szoros, 2-0-s hajrát produkálni. A végeredmény: 17-0.

 

Női U25:

Amazonjaink október 27-én már nagyobb esélyekkel vonultak ki az óbudai aréna jegére, ellenfelük az Angels NJSE volt. Az első harmad után 1-1 állt a táblán (tőlünk Farsang Noémi volt eredményes), de a következő húsz perc egyértelműen a miénk volt: Péter Csilla és Nagy Renáta jóvoltából ekkor már kettővel vezettünk. A harmadik játékrészben az újvárosi lányok ledolgozták hátrányukat, és hosszabbításra mentették a meccset, amit Péter Csilla a 63. percben zárt le, így 4-3 arányban miénk lett a győzelem!

Ezúttal Farsang Noémi, a csapat alkapitánya mesélt nekünk az összecsapásról:

Az első harmadot nem úgy kezdtük, ahogy elterveztük, ennek eredményeképp meg is kaptuk az első gólunkat, de viszonylag gyorsan sikerült rá válaszolnunk, és döntetlennel hoztuk le a játékrészt. A második harmadban összeszedtük magunkat, és kétgólos előnyre tettünk szert. A sérüléseknek és a kevés játékosnak köszönhetően elfáradtunk, így az ellenfél kiegyenlített, és hosszabbításra került sor, amit a harmadik percben szerzett gólunkkal le is zártunk. Ha nem is 3, de 2 pontot sikerült itthon tartanunk.

Október 29-én a KMH Budapesttel találkoztak lányaink. A nyitó harmadban ellenfelünk szerezte meg az első gólt, de Péter Csilla az utolsó másfél percben egyenlített, majd a második játékrész végén a vezető találatot is ő vitte be. Az utolsó etap a hazaiaknak sikerült jobban, újra ők voltak előnyben, ám Farsang Noémi egalizált. A hajrában mindent feltettünk egy lapra, és hat mezőnyjátékossal támadtunk, de nem volt szerencsénk: üres kapus góljával végül a KMH zsebelte be a győzelmet a rangadón.

Boros Norbert így foglalta össze a történéseket:

Az egyik legerősebb riválisunkkal csaptunk össze hétfőn este a Tüskesátorban. Az első harmadot gyengén kezdtük, viszont a második és a harmadik játékrész egész jó volt! Az akarás és a küzdés is remek volt, a lányok odatették magukat. Az eredmény szempontjából kiélezett volt a mérkőzés – igaz, a játék képe nem mindig tükrözte ezt. A harmadik harmad végén 3-3 volt az állás, amit végül egy üres kapura lőtt góllal döntött el az ellenfél, így a végeredmény 4-3 lett a javukra.

Családi nyílt nap és óvodai korcsolyaoktatás az Óbudai Jégcsarnokban!

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata elkötelezett az egészséges életmód iránt, a lakosság mind szélesebb körét ösztönzi a sportolásra a rekreáció és az egészségmegőrzés érdekében. Az önkormányzat kiemelten kezeli a sportot, és különösen büszke arra, hogy az Óbuda Hoki Akadémiával együttműködve jégcsarnok létesülhetett Óbudán. Ez a létesítmény kiválóan alkalmas arra, hogy a III. kerület lakói minél szélesebb körben gyakorolhassák a rendszeres testmozgás iránti igényüket, nem csak a téli hónapokban, hanem az egész év során.

Mint az Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft. képviselői elmondták, külön örömül szolgál számukra, hogy az Óbuda Hoki Akadémia 2018. október 27-én családi nyílt napot tart az Óbudai Jégcsarnokban. Fontosnak tartják, hogy – miként ezzel a sporteseménnyel is – minél több lehetőség nyíljon a családok együttes részvételére hasonló rendezvényeken, és minél több kerületi lakos látogasson ki gyermekével. Miattuk is hangsúlyosak az ilyen irányú megmozdulások, hiszen a gyerekek év közben, az iskolában rengeteg időt fordítanak a tanulásra, ezért az iskolán kívüli, a családdal együtt végezhető sporttevékenységnek igen nagy jelentősége van. A sport alapvető szerepet játszik a fizikai és mentális egészség megőrzésében, az egészségtudatos életmód és magatartás kialakításában.

Az Óbudai Jégcsarnokot nagy számban keresik fel szervezetten a kerületi iskolák, óvodák a mindennapos testnevelés keretein belül. Erre alapozva Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata az ÓHA-val együttműködve 2015 óta ingyenes korcsolyaoktatást szervez a kerületi iskolások számára. Ennek során mindezidáig több mint 1100 gyermek ismerkedett meg a korcsolyázás alapjaival és tanult biztonságos, kiegyensúlyozott mozgást a jégen. Az önkormányzat az Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft. lebonyolításában az Óbuda Hoki Akadémiával kötött megállapodás szerint 2018 őszétől óvodai korcsolyaoktatást is szervez, amelynek keretében közel 160 III. kerületi óvodás tanulhat korcsolyázni. A korcsolyázás a fiatalság számára több szempontból is kiemelt jelentőséggel bír: a légzőszervi megbetegedések megelőzése mellett a motoros képességek fejlesztése terén is roppant hasznos, ráadásul kitűnő módja az aktív, szórakoztató pihenésnek. Az ÓHA szakképzett edzői ebben minden segítséget megadnak, így a gyermekek a legmegfelelőbb helyen tehetik meg első lépéseiket a jégen; akik pedig kedvet kapnak hozzá, a későbbiekben még jobban elmélyíthetik tudásukat a jeges sportokban.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata lassan tíz éve támogatja a jeges sportokat az önkormányzati terület biztosításával. Ennek is köszönhető, hogy az Óbuda Hoki Akadémia korosztályos csapatai kiváló körülmények között pallérozódhatnak, hiszen az Óbudai Jégcsarnok pályáin egész évben rendelkezésre álló jégfelület nemzetközi szinten is remek lehetőséget biztosít számukra a bajnoki szezonra való felkészüléshez. A folyamatosan fejlődő létesítményben egy szabvány- és egy kisméretű jégpálya mellett öt korszerű öltöző és egy metodikai központ is található – utóbbihoz előadó-, edző- és balett-terem is tartozik. Az épület hamarosan újabb helyiségekkel bővül: az orvosi szoba, a sportbolt, az étterem és az újabb öltözők kialakítása jelenleg is zajlik. A megállás nélküli innováció szakmai téren is megmutatkozik: a Magyar Jégkorong Szövetség és a Testnevelési Egyetem kihelyezett képzéseinek immár rendszeres házigazdája az Óbudai Jégcsarnok, emellett az ÓHA idén Timo Tuomi személyében egy tapasztalt finn mentoredzővel erősítette meg szakmai stábját. A csarnok pályái a jégkorong mellett műkorcsolya- és jégtáncedzéseknek, versenyeknek is otthont adnak: a Pavuk Műkorcsolya Iskola és Sportegyesület fiatal tehetségei is itt bontogatják szárnyaikat.

Az Óbuda Hoki Akadémia emellett továbbra is kedvezményes korcsolyaoktatást szervez az óvodák és az általános iskolák részére. A klub szakmai stábja által vezényelt foglalkozásokra a toborzas@obudahoki.hu e-mail címen várják az intézmények jelentkezését.

Heti összefoglaló – 2018/42. hét

A jégkorongban a hosszú hétvégéken sem áll meg az élet. Lássuk, mit alkottak csapataink a múlt hét folyamán!

 

U10:

Miniseink szombaton Újpestre látogattak, ahol a Sportország SC által rendezett A-tornán vettek részt.

 

U14 A:

Első számú kölyökbrigádunk – ugyancsak szombaton – Miskolcra utazott. A 4. percben Kulcsár Gergely révén megszereztük a vezetést, ám a hazaiak hamarosan egyenlítettek, majd a második harmadban magukhoz vették az előnyt. A záró játékrészben már csak egy újabb DVTK-gól született, így alakult ki a 3-1-es végeredmény. Külön dicséret illeti Váradi Andrást, aki ezúttal is brillírozott a kapuban: 55 lövésből 52-t hárított!

Sarkadi Csaba a következőképpen értékelte az eseményeket:

Megismétlődött a selejtezőn játszott mérkőzés a Miskolc csapata ellen. Az első harmadban kifogástalanul játszottak a fiatalok: fegyelmezett védekezést, jó korongkihozatalokat, kombinatív támadásokat, agresszív letámadásokat láthattunk. A második harmad kissé hullámzó teljesítmény hozott – a játékosok időnként “eltűntek” a pályáról, viszont sikerült kivédekezni a sok emberhátrányt. Nem szokásom, de meg kell jegyeznem, hogy a játékvezetés gyalázatos volt! A bírók sokat tettek azért, hogy a Miskolc nyerjen; a harmadik harmadban folyamatosan kiállították a játékosainkat. Ezzel a srácok erőben elfogytak.

Eredmény – U14 A-bajnokság:

DVTK Jegesmedvék – Óbuda Hoki Akadémia 3-1 (1-1, 1-0, 1-0)

 

U14 B:

B-seink nem sokkal később a DVTK Jegesmedvék második csapatával szálltak ringbe. Az első és a második harmadban is a piros-fehérek akarata érvényesült: négy gólt ragasztottak a kapunkba. Az utolsó játékrészben a feljátszó Ficzere Botond megszerezte a becsületgólunkat, amire még egyszer válaszoltak a vendéglátók, így 5-1 lett a találkozó vége.

Haluska Gábor így számolt be a meccsről:

A sok sérült és hiányzó miatt három U12 korosztályú játékossal kiegészülve is nagy küzdelem folyt az első harmad egészében. A DVTK kapusát ritkábban dolgoztattuk, de támadásainkkal mi is megnehezítettük a hazaiak dolgát. Sok volt a kiállításunk, ezért a védekezésre több hangsúlyt kellett fektetnünk.

A szünetben elhangzott kérések ellenére sajnos a második játékrészre lelassultunk, és a játékunk is szervezetlenebb lett. A kapu előtti védekezés nehezen ment, így a borsodiak sok támadásából három gól is született.

A harmadik etapra újra összeszedtük magunkat, és az állhatatos védekezésnek köszönhetően csak egy gólt tudott szerezni az ellenfél. A támadásainknak is meg lett az eredményük: a 47. percben Ficzere Botond (U12 ) belőtte szépítő gólunkat.

Ebből a mérkőzésből is látszik, hogy a küzdés és győzni akarás megfelelő a csapatnál. Kis lépésekkel előre haladva egyre jobb eredményeket tudunk elérni!

Eredmény – U14 B-bajnokság, keleti csoport:

DVTK Jegesmedvék B – Óbuda Hoki Akadémia B 5-1 (1-0, 3-0, 1-1)

 

U16:

Vasárnap serdülő korosztályú egységünk a MAC Budapest B ellen zárta 42. heti bajnoki meccseink sorát. Az első harmadban Lambert Levente góljával megszereztük a vezetést, ám a következő játékrész elején a vendégek egalizáltak. A 44. percben egykettőre meg is fordították az állást (1-2), de Ivády Milán visszahozta a meccsbe csapatát. Ezután ismét jött Lambert, aki újra előnyhöz juttatta az óbudaiakat, de két és fél perccel a vége előtt megint egyenlített a MAC – jöhetett a hosszabbítás. A túlóra első percében máris emberelőnyhöz jutottunk, amit köszönettel ki is használtunk: Boleska Dániel juttatta a korongot az ellenfél kapujába, ezzel megőrizve az ÓHA veretlenségét az U16-os pontvadászatban!

Gergely Zsombor ekképpen nyilatkozott a látottakról:

Tudtuk, hogy nehéz mérkőzésünk lesz. Az ellenfél kapusa parádésan védett, de ettől függetlenül a játék képe alapján nagyobb arányú győzelmet kellett volna aratnunk. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez! Dolgozunk tovább.

Eredmény – U16 B-bajnokság, keleti csoport:

Óbuda Hoki Akadémia – MAC Budapest B 4-3 hu. (1-0, 0-1, 2-2, 1-0)

 

U18:

Ifjúsági együttesünk két összecsapást tudott le a héten. Előbb otthon játszottunk egyet a DTVK Jegesmedvékkel, ám ahogy a mondás tartja, a medve nem játék. Három kiegyensúlyozott harmadot produkált ellenfelünk a találkozón, amelynek 0-19-es arányú vereség lett a vége. Ezt követően idegenben szerepeltünk: a Debreceni Hoki Klubhoz látogattunk el szombaton. Az első két etap komoly hazai fölényt hozott: 40 perc után 8-0 állt az eredményjelzőn. Mindezek után az utolsó harmad kifejezetten jól indult – Csontos László Menyhért és Sipos András Miklós tette szorosabbá az eredményt -, azonban a hajdúságiak a hajrában háromszor juttatták a pakkot a hálónkba, 11-2-re alakítva ezzel a párharc állását.

Eredmények – U18-as bajnokság:

Óbuda Hoki Akadémia – DVTK Jegesmedvék 0-19 (0-6, 0-8, 0-5)

Debreceni Hoki Klub – Óbuda Hoki Akadémia 11-2 (5-0, 3-0, 3-2)

 

Női U25:

Lányaink szerdán a MAC Budapest Marilynt látták vendégül. Az első harmad kiélezett párharcot hozott, nem volt okunk az unalomra: két Marilyn-gólra három óbudai jutott Péter Csilla és Nagy Renáta (2) jóvoltából. A középső játékrész is hasonlóképp izgalmas volt, de ebből ellenfelünk jött ki jobban: a két vendéggólt Ivády Nina egyenlítő találata követte. A záró húsz percre maradt a döntés, ami az 54. percben be is következett: a Marilyn-es lányok megszerezték a győztes gólt, így ők örülhettek a végén. Szoros, sportszerű találkozó volt, amire csak annyit mondhatunk: még több ilyet! (Persze legközelebb fordított eredménnyel.)

Ezúttal a csapat alkapitányát, Csontos Katalint szólaltattuk meg a mérkőzés kapcsán:

Múlt szerdán női csapatunk nagyon szoros mérkőzést játszott a Marilyn csapatával a női U25-ös bajnokságban. Két sorral álltunk fel, úgyhogy fárasztó meccsre számíthattunk a három sort kiállító ellenféllel szemben. A végig nagyon izgalmas és pörgős találkozó során az ÓHA Girls többször is vezetett, de sajnos végül a MAC-os lányok kerekedtek felül, pedig az utolsó percekben a kapust is lehozva, hat mezőnyjátékossal támadtunk. Mivel a mieink mindent beleadtak, végeredményben egy nagyon jó és élvezetes meccset tudhatunk magunk mögött.

Eredmény – Női U25-ös bajnokság:

Óbuda Hoki Akadémia Girls – MAC Budapest Marilyn 4-5 (3-2, 1-2, 0-1)

Tóth Adrián: “A jégkorong az életem”

Augusztusban nem csupán egy nagynevű finn mentoredzővel erősödött az Óbuda Hoki Akadémia szakmai stábja, hanem magyar szakemberek is érkeztek klubunkhoz. Közülük elsőként Tóth Adriánt mutatjuk be, aki jelenleg is aktív játékos, mellette pedig az U12-es csapataink másodedzője.

Kezdjük egy rövid összefoglalóval a karrieredről! Fehérváron nevelkedtél, 2007 óta szerepelsz a felnőttek között. Ez idő alatt 49 mérkőzést húztál le a magyar bajnokságban, 342-t a MOL, majd Erste Ligában és 59-et az EBEL-ben. Tavaly nyáron tettél egy 16 meccses kitérőt Új-Zélandra, ahol gyorsan a liga sztárja lettél. A korosztályos nemzeti csapatokban szorgalmasan gyűjtötted a pontokat, és a nagyválogatott keretébe is többször meghívtak már. Fiatal korod ellenére eddig hétszer ünnepelhettél bajnoki címet a Volán, majd a Miskolc játékosaként, az Erste Ligában összességében pont per meccs átlag felett jársz. Idén a Ferencváros színeiben kergeted a pakkot, és úgy tűnik, a jó tendencia folytatódik: a csapat bajnokesélyes, te pedig 13 meccsen 18 pontot termeltél, amelyek között nem egy olyan volt, amivel te döntötted el az adott találkozó sorsát. Mik a további céljaid a szezonban és a következő években játékosként, klub- és válogatott szinten?

A tervem játékosként, hogy játsszak, amíg örömömet lelem benne, mert a jégkorong az életem már több mint húsz éve. A szezont illetően szeretnék bajnok lenni a Fradival is. Nehéz feladat lesz, de remélem, összejön, hogy itt is a magasba emelhessem a kupát. Valóban voltam már válogatott kerettag, de meccset még csak tornákon játszottam, világbajnokságon nem – így ez is még bakancslistás dolog. Nyilván ha nem jön össze, nem dőlök a kardomba, mert rengeteg sikert értem már el különböző csapatokban, szerte a világon.

Ez az idény a csapatváltáson kívül még egy újdonságot hozott neked: megkezdted az edzői pályafutásodat az Óbuda Hoki Akadémia U12-es csapatainál, Boros Norbert mellett. Milyen érzés “a másik oldalon” állni? Mik az első tapasztalataid edzőként? Mennyire nehéz megtalálni az egyensúlyt a játékoskarrier és az edzősködés között?

Igen, idén elkezdtem azt, amit szeretnék az aktív karrierem után csinálni: edzősködni. Az ÓHA U12-es csapatainál Boros Norbinak segítek heti rendszerességgel, amikor csak  a játékoskarrierem engedi. Edzősködtem már előtte is gyerekeknél, így nem ért teljesen váratlanul a helyzet, de ennyire rendszeresen még soha. Norbi sokat segít a mindennapokban, és a munka “nehezét” vezetőedzőként ő végzi, de azért jut feladat nekem is bőven. Nagyon hasznos nekem ez az időszak, mert azt a tudást, amit a jégkorongos pályafutásom során összegyűjtöttem, most 8-10-12 éves gyerekeknek kell átadnom, ami nem egyszerű feladat. Mindennap újabb kihívásokba ütközöm, amiket eddig úgy érzem, sikerült megoldanom. Külön kiemelném Timót, aki rengeteget segít napi szinten abban, hogy ezt a tudást miként kéne átadnunk a gyerekeknek.  A programom így, hogy aktív játékos is vagyok, eléggé sűrű: sokszor reggeltől estig megyek, hogy össze tudjam egyeztetni a saját edzéseimet az óbudai tréningekkel, de megéri a fáradságot!

Több neves edzővel is együttdolgoztál a klubcsapataidnál és a válogatottakban. Ki volt az, aki a legnagyobb hatással volt rád, és akinek a módszereiből, ars poeticájából a legtöbbet tudsz meríteni szakemberként?

Az az edző, aki a legnagyobb hatással volt rám, egyértelműen Doug Bradley, aki két éve volt Miskolcon a trénerem. Ő nem véletlenül volt edző magasabb szinteken is. Az ő mentalitása, az a szerelem a játék iránt hihetetlen volt számomra. A jégkoronggal kelt és feküdt, 0-24-ben meccseket nézett, játékosokat és szituációkat elemzett, igazi fanatikus volt. Ő az az edzőm, akitől a legtöbbet tanultam a jégkorongról.

Pályafutásod során számos kiváló játékossal játszottál egy csapatban, legyen szó akár légiósokról, akár sokszoros magyar válogatott játékosokról. Kit (vagy kiket) emelnél ki közülük, aki számodra a legtöbb inspirációt szolgáltatta, és akit nyugodt szívvel példaképként tudnál állítani a tanítványaid elé?

Szerencsésnek mondhatom magam, mert volt lehetőségem együtt játszani az Ocskay, Palkovics, Ladányi hármas mindegyik tagjával. Sajnos Ocskay Gáborral nem sokáig voltunk csapattársak, de abban a pár hónapban, amíg lehetőségem volt látni, mit csinál a jégen és a jégen kívül, rengeteget tanultam tőle – igazi példakép volt! Palkovics Krisztiánt másért volt érdemes figyelni: ő nem volt a munka hőse, inkább egy igazi tehetség, aki hihetetlenül veszélyes és gyors volt. Ladányi Balázs játékát pedig öröm volt nézni: olyan passzokat adott és úgy látott a pályán, amilyenre nem sok hokis képes. Játszottam együtt nem egy jó külföldivel is, de ha ki kéne emelnem valakit, akkor az Eric Johansson lenne – elképesztő volt a korcsolyatechnikája és az ütőkezelése!

Azt olvastam egy interjúban, hogy vonz téged az informatika világa; a középiskolában is ezt tanultad, és szeretnéd jobban beleásni magad, esetleg elvégezni egy programozó iskolát. Hogy halad ez a projekt, mennyire tudsz neki időt szorítani bokros teendőid között?

Valóban foglalkoztat az informatika világa, el is szerettem volna kezdeni egy képzést itt, Pesten. De ez egyelőre nem aktuális, mert a játék és az edzősködés kitölti a napjaimat, esti képzést pedig csak jövőre fog indítani az az iskola, ahová szerettem volna menni.

Heti összefoglaló – 2018/41. hét

Múlt héten összesen 9 mérkőzést játszottak az óbudai lányok és fiúk. Vegyük sorra a korosztályokat!

 

U12 A1 és A2:

Első és második számú előkészítőcsapatunk vasárnap a KMH SE Vikinghez látogatott.

U12 B:

B-seink a DVTK Jegesmedvék C-hez utaztak szombaton.

 

U14 A:

A-jelű kölyökcsapatunk szombaton rendkívül szoros párharcot vívott az UTE A-brigádjával. Az első játékrészben az újpestiek ugyan elmentek két góllal, de a második húsz percben Kiss-Molnár Gellért közelebb hozta a mieinket. A záró harmadban a lila-fehérek visszaállították a kétgólos különbséget, azonban Bodzai Dávid az 53. percben szépített. Sajnos az egyenlítés már nem jött össze, de a végeredmény így is nagyon szép: 2-3 az UTE ellen! Váradi András bravúrt bravúrra halmozott a kapuban: 94 százalékos hatékonysággal hárította az ellenfél 51 próbálkozását!

Sarkadi Csaba így nyilatkozott a meccsről:

Valami történt a Debrecen elleni találkozó óta, ami megfejthetetlen számomra. A mérkőzés kezdetétől a végéig a csapat magabiztosan és nagyon jól játszott. Az UTE együttesének nem adtunk esélyt arra, hogy biztató előnyhöz jusson, ami számunkra megnyugtató volt. A játékosaim nem kapkodtak, a megbeszélt taktikai megoldásokat maradéktalanul betartották. Csapatként játszottunk.

Eredmény – U14 A-bajnokság:

Óbuda Hoki Akadémia – UTE A 2-3 (0-2, 1-0, 1-1)

 

U14 B:

Kölyök B-seink szombaton a Lehel HC-t fogadták az Óbudai Jégcsarnokban. Az első etap még szoros volt, a szünetben 0-1-es jászberényi vezetéssel vonulhattak pihenni a csapatok, azonban a folytatás egyértelműen a vendégekről szólt: 13 perc alatt négy gólt vágtak a kapunkba. A végére azért ismét összeállt a csapat, és az újabb vendéggólt az 58. percben Lascsik-Sisák Barnabás válasza követte, így kialakítva az 1-6-os végeredményt.

Haluska Gábor így értékelt:

Az eddigiektől eltérően jól kezdtük a mérkőzést. Oda-vissza játék volt, de az ellenfél többször jutott el kapura lövésig. A nagyszerűen védő Soós István Kolos jól olvasta a játékot, és csak egyszer tudták bevenni a kapuját. A második harmadban a játék képe nem változott. Támadások egyaránt voltak mindkét oldalon, de a helyzeteinket nem tudtuk gólra váltani. A 13 fős játékoskeret mindent megtett a gólszerzés érdekében. Sokat korcsolyáztak, felszabadították a védekező harmadot, blokkolták a lövéseket, és támadták az ellenfél kapuját. A jó koncentrációnak és a kiemelkedő kapusteljesítménynek köszönhető a kevés kapott gól. A helyzetek kihasználásán még dolgoznunk kell.

Eredmény – U14 B-bajnokság, keleti csoport:

Óbuda Hoki Akadémia B – Lehel HC 1-6 (0-1, 0-4, 1-1)

 

U16:

Serdülő együttesünk vasárnap Jászberénybe utazott, ahol úthengerként gázolt át a Lehel HC-n! Az első játékrészben hét találatot jegyezhettünk, amit a második és a harmadik harmadban további öt-öt góllal toldottunk meg, így lett 0-17 a találkozó vége. Gólszerzőink: Lambert Levente (5), Ivády Milán (5), Boleska Dániel (2), Nádasy Márton, Patonai Csanád, Hrabák Farkas (2), valamint Angelusz Áron Manó. A kapunkat ezúttal Tóth Benedek Vitéz és Szadovszky Sámuel óvta meg maximális hatékonysággal a lövésektől.

Gergely Zsombor így látta az összecsapást:

Tudtuk, hogy most nem lesz különösebben nehéz mérkőzésünk, de többé-kevésbé sikerült elérnünk a célunkat. Jó csapatjátékkal, kulturált hokival sikerült egy meggyőző eredményt elérnünk, amellett, hogy előző este pár játékosunk keményen küzdött és jól teljesített az U18-as csapatunkban. Köszönjük a srácoknak a mai játékot!

Eredmény – U16 B-bajnokság, keleti csoport:

Lehel HC – Óbuda Hoki Akadémia 0-17 (0-7, 0-5, 0-5)

 

U18:

U18-as legénységünknek sajnos nem sikerült jól a hétvége: szombaton 0-16-ot játszottunk az igen erős kerettel rendelkező ISK Csíkszeredával.

Eredmény – U18-as bajnokság:

Óbuda Hoki Akadémia – ISK Csíkszereda 0-16 (0-5, 0-7, 0-4)

 

Női U25:

Női együttesünk aznap hasonló eredményre jutott, de fordított előjellel: nyolc mezőnyjátékossal is magabiztosan győztük le a DVTK Jegesmedvéket! Az első játékrészben hét gólunk ellenében egy miskolci találat érkezett, a középső harmadban további hatot lőttünk, amit a záró húsz percben még kettővel toldottunk meg. A végeredmény: 1-15! Gólszerzőink: Péter Csilla (8), Müller Adrienn, Márkus Tünde, Csontos Katalin (2), Zsigmond Flóra és Farsang Noémi Eszter (2), vagyis majdnem mindenki jegyezhetett legalább egy találatot.

Vasárnap folytattuk a nyerőszériát, ezúttal az FC Hatvan Girls volt soron. Habár a vezetést a vendégek szerezték meg a 13. percben, többször már nem került a korong Csató Viktória kapujába, ellenben Péter Csilla és Nagy Renáta a második húsz percben a mi javunkra fordította az állást: a végeredmény tehát 2-1 lett ide! Szép volt, lányok!

Ez alkalommal Péter Csilla csapatkapitányt kérdeztük a meccsekről:

Ez a hétvége különösen nagy kihívás volt számunkra, hiszen két, eddig ismeretlen csapattal játszottunk. Szombaton bátor és fegyelmezett játékkal, a kevés játékosunk ellenére is sikerült nagy arányú győzelmet aratnunk. Mindenki szívvel játszott, és küzdött egészen a mérkőzés végéig. Vasárnap érezhető volt, hogy sokat kivett belőlünk az előző meccs, de a sok kialakított helyzet végül gólokat és újra 3 pontot eredményezett.

Eredmények – Női U25-ös bajnokság:

DVTK Jegesmedvék – Óbuda Hoki Akadémia Girls 1-15 (1-7, 0-6, 0-2)

Óbuda Hoki Akadémia Girls – FC Hatvan Girls 2-1 (0-1, 2-0, 0-0)