Heti összefoglaló – 2018/50. hét

Az elmúlt héten nagy különbségű győzelemből és vereségből egyaránt kijutott csapatainknak.

 

U12:

Előkészítő A1- és A2-egységeink vasárnap az FTC-Telekom brigádjait fogadták hazai pályán.

 

U14 A:

Kölyköseink szombaton Székesfehérvárra utaztak, ahol az Ifj. Ocskay Gábor JA-val szálltak szembe. A házigazdák három kiegyensúlyozott harmadot produkáltak, amelyek során közel azonos hatékonysággal juttatták a korongot a hálónkba, míg mi ezúttal nem tudtunk komoly ellenállást kifejteni.

Eredmény – U14 A-bajnokság:

Ifj. Ocskay Gábor JA – Óbuda Hockey Academy 17-0 (6-0, 6-0, 5-0)

 

U14 B:

Csütörtök délután kölyök B-csapatunk találkozott a Székelyföldi JA-val. Az első harmad 3 székely gólt hozott, de a középső játékrészben már tartani tudtuk a lépést, és két vendégtalálat ellenében kettő hazai is született Sótonyi Benedek, valamint Székely Kristóf révén. A végső etapban már egyik együttes sem talált be, így maradt a 2-5-ös végeredmény.

Szombaton Pesterzsébeten zártuk az alapszakaszt. Ugyan a találkozó elején Berliner Gábornak köszönhetően mi szereztük meg a vezetést, innentől a hazaiakról szólt a mérkőzés – a lefújásig 18 alkalommal mattolták hálóőrünket a PHC játékosai.

Haluska Gábor így látta az utóbbi párharcot:

A sok beteg és hiányzó miatt 10+1 játékossal kezdtük a mérkőzést. Az első gólt mi szereztük Berliner Gábor révén, egy gyors ellentámadás során. Az egygólos hátrányt hamar ledolgozták a Farkasok, és innentől csak növelték a különbséget. A kapunkat folyamatosan támadó ellenféllel nehezen sikerült felvenni a tempót, de a játékosok megpróbálták a legtöbbet kihozni magukból, és igyekeztek kijuttatni a védekező harmadból a korongot. A kapusteljesítmény ismét kiemelkedő volt, Soós István Kolos 48 darab védést mutatott be az összecsapás során.

Eredmények – U14 B-bajnokság, kelet:

Óbuda Hockey Academy B – Székelyföldi JA 2-5 (0-3, 2-2, 0-0)

Pesterzsébeti HC – Óbuda Hockey Academy B 18-1 (6-1, 5-0, 7-0)

 

U16:

Serdülőcsapatunk szombaton a Székelyföldi JA-t fogadta Óbudán. Már az első harmadban eleredt a góleső: mi négyszer köszöntünk be a székely kapusnak (Schaffer Bálint, Patonai Csanád, Ivády Milán és Angelusz Áron Manó volt eredményes), míg a vendégek kétszer küldték a pakkot a hálónkba. A következő játékrészben Ivády duplázott, ám erre is volt válaszuk ellenfeleinknek, akik szintén két alkalommal találtak be. Az utolsó húsz percben Ivády negyedszer is jól célzott, Farkas Boldizsár és Nádasy Márton is tovább gyarapította a góllövők népes táborát, az SZJA növendékei azonban már csak egyszer zörgették meg a hálónkat. A gólzápor itt állt el, a végeredmény 9-5 ide!

Gergely Zsombor így értékelt a meccs után:

A támadójátékunk nagyon sokat javult. Kifejezetten szellemesen és kapuratörően játszottunk. A védekezésünkön még rengeteget kell dolgoznunk.

Másnap a Lehel HC-t láttuk vendégül. A 4. percben némi meglepetésre a jászberényiek szerezték meg a vezetést, de ettől kezdve nagy nyomást helyeztek ellenfelükre az óbudai serdülők: az első játékrészben 8 találatot jegyezhettünk fel, a másodikban ezt további 7 góllal fejeltük meg, és a végére is maradt még 4. Összességében tehát 19-1 arányban nyertük meg a mérkőzést! Az OHA gólszerzői névsor szerint: Angelusz Áron Manó, Boleska Dániel, Farkas Boldizsár, Ivády Milán (4), Keresztély-Farkas Benedek, Lambert Levente (5), Nádasy Márton (4), Tussinger Ábel Domonkos, Wührl Géza Márk

Gergely Zsombor így nyilatkozott a találkozóról:

A támadójátékunk folyamatosan javul. A védekezésünkkel sokat kell még foglalkozni, most sem volt az igazi.

Eredmények – U16 B-bajnokság, kelet:

Óbuda Hockey Academy – SZJA 2004 9-5 (4-2, 2-2, 3-1)

Óbuda Hockey Academy – Lehel HC 19-1 (8-1, 7-0, 4-0)

 

U14-es és U16-os együtteseink számára ezzel véget ért az alapszakasz, januárban jön a folytatás!