Heti összefoglaló – 2018/47. hét

Szombaton és vasárnap a Magyar Jégkorong Szövetség Erőtér Programjának keretében U11-es és U13-as korú játékosaink közös foglalkozásokon vettek részt Újpesten az UTE és a Sportország SC hasonló korosztályú tehetségeivel. Mindkét nap remek hangulatban és hasznos edzésekkel telt.

 

Persze mindeközben a bajnoki küzdelmek is folytatódtak. Az elmúlt hét során az alábbi mérkőzéseken jártak az ÓHA csapatai:

 

U8:

Olajos Márk edző így számolt be az eseményekről:

Szupermini korú együttesünk vasárnap a Tüskesátorban rendezett tornán vett részt. A gyerekek a mérkőzés első percétől küzdöttek a korongért és támadták az ellenfelet. Sokat kellett védekeznünk, volt, mikor lassabban értünk vissza, és volt, amikor időben, így sikeresen tudtunk védekezni. A következő meccs előtt elmondtuk a játékosoknak az előző találkozón vétett hibákat, és ezeket meg is fogadták, javítottak rajta. A harmadik összecsapás előtt sok pihenőjük volt, ami a játékon is meglátszott az elején, de mindenkit biztattunk és buzdítottunk, így mindenki a legjobb tudását nyújtotta. Az utolsó meccsre már fáradtan mentek fel a jégre a srácok, de hajtottak és nem adták fel, sok támadásunk volt, és sok sikeres védekezésünk is. A torna végén mindenki megkapta a megérdemelt nutellás kenyeret, oklevelet és az érmét. A gyerekek nagyon élvezték a tornát, és sok tapasztalattal mentek haza.

 

U10:

Minicsapatunk szombaton Kőbánya felé vette az irányt, a White Sharks HC által szervezett B-tornán szerepelt.

 

U12:

A1- és A2-brigádunk vasárnap a Vasas SC alakulatait látta vendégül Óbudán.

 

U14 A:

Első számú kölyökcsapatunk az FTC otthonába látogatott szombaton. A 22. percig kiélezett volt az összecsapás (1-1, tőlünk Jurkovics Bence volt eredményes), ám ekkor beindult a zöld-fehérek szekere, és zsinórban öt alkalommal mattolták kapusunkat. A hajrát Bodzai Dávid szépítő találatával indítottuk, ám ezt a hazaiak kétszer adták vissza – 8-2 lett a vége.

Sarkadi Csaba így nyilatkozott az összecsapást követően:

A csapat az első harmadban szinte hibátlanul teljesítette a megbeszélteket, ami az eredményen is látható volt. Ezt követően is ott folytattuk, ahol befejeztük az előző játékrészben, sok korcsolyázást, jó megoldásokat láttam, viszont nem szeretek a játékvezetőkkel foglalkozni, de csúnyán belenyúltak a mérkőzésbe, ami befolyásolta az eredményt. A játékosok igazságérzetét és aktivitását az utolsó húsz percben is erősen befolyásolta a rossz játékvezetés. Ha nehezen is, de sikerült őket visszavezetni a játékba, és így jól zártuk a harmadot. A héten elvégzett edzésmunka után bizakodva mentünk a Fradi ellen játszani. A mérkőzés első szakaszában meglepetés szinten teljesítettünk. Nagyon sajnálom, hogy a mérhetetlenül gyenge játékvezetésnek voltunk kiszolgáltatva, ami erősen hozzásegítette az ellenfelet a győzelemhez.

Eredmény – U14 A-bajnokság:

FTC-Telekom – Óbuda Hoki Akadémia 8-2 (1-0, 5-1, 2-1)

 

U14 B:

B-seink szombaton Jászberénybe utaztak, ahol a Lehel HC vendégei voltak, de Fortuna ez alkalommal nem a mi oldalunkon állt: 3, 4, majd 2 gólt kaptunk, és egyszer sem válaszoltunk, így 9-0-s hazai győzelemmel ért véget a találkozó.

Haluska Gábor így kommentálta az eseményeket:

A játékosok teljesen szét voltak esve, nem tudtak koncentrálni. Amit előzetesen kértem tőlük, azt nagyon ritkán hajtották végre. Rengeteget játszottak emberhátrányban, és mivel egyébként is alacsony létszámmal érkeztünk, hamar el is fáradtunk. Ezt a mérkőzést hamar el kell felejteni, és inkább koncentrálunk az edzésmunkára, valamint a következő mérkőzésre.

Eredmény – U14 B-bajnokság, kelet:

Lehel HC – Óbuda Hoki Akadémia B 9-0 (3-0, 4-0, 2-0)

 

U16:

Serdülőcsapatunk szerdán a MAC Budapest B vendége volt a Kisstadionban. Nem kezdtük jól a meccset, Lambert Levente már az elején 10+2 percet kapott térdelésért, de ennek ellenére a 10. percben már 2 góllal vezettünk Ivády Milán és Kiss-Molnár Gellért találataival. Még az első játékrészben szépítettek a hazaiak, ráadásul a játékidő derekán Schaffer Bálint palánkra lökésért ugyancsak hosszabb pihenőre kényszerült, de a záró etapban Lambert kihasznált egy emberhátrányt, így sikerült visszaállítani a kétgólos különbséget. Ugyan az 53. percben újra közelebb jött a MAC, és a hajrában kapuslehozatallal is próbálkozott ellenfelünk, mi már nem engedtük ki a kezünkből a győzelmet: 2-3 arányban diadalmaskodtunk!

Gergely Zsombor így értékelt a találkozó után:

Nem várhattunk ma sokkal többet a srácoktól, mint amit teljesítettek. A kemény edzéseknek köszönhetően fáradt volt a társaság, viszont mindent otthagytak a pályán, hogy megnyerjék a mérkőzést. Ez is mutatja egy csapat erejét, hogy így is képes a győzelemre.

U16-os brigádunk a szerdai győzelem után vasárnap Debrecenben folytatta diadalmenetét. Az első játékrészben Ivády Milán és Lambert Levente góljaival megszereztük a vezetést, majd a második harmadban a két fiatalember megismételte találatait. A záró etapban a hazaiak szépítettek, de Lambert harmadszor is emberhátrányból növelte az előnyünket, és végül Schaffer Bálint adta meg a kegyelemdöfést – 1-6 arányban nyertek az óbudaiak! Tóth Zsófia ezúttal is remekelt: 96,15%-os hatékonysággal tartotta távol a korongot a kapunktól.

Gergely Zsombor így foglalta össze a találkozót:

A mai mérkőzésen mindenki odatette magát! A játék nem volt tökéletes, de voltak szép megmozdulásaink, és küzdöttünk végig. Ennek köszönhető a magabiztos győzelem!

Eredmények – U16 B-bajnokság, kelet:

MAC Budapest B – Óbuda Hoki Akadémia 2-3 (1-2, 0-0, 1-1)

Debreceni HK A – Óbuda Hoki Akadémia 1-6 (0-2, 0-2, 1-2)

 

U18:

Ifiegyüttesünk csütörtökön hazai pályán fogadta a Debreceni HK-t, és noha Pallós Péter két harmad alatt háromszor is beköszönt a vendégek kapusának, ellenfelünk 9 találattal válaszolt. Az utolsó húsz percben Czirják Áron is feliratkozott a góllövők közé, de négy debreceni játékos is követte a példáját, így 4-13 lett az eredmény.

Vasárnap az ISK Csíkszeredát láttuk vendégül Szegeden, de sajnos nem volt szerencsénk: kerek húsz gólt kaptunk, és egyszer sem viszonoztuk.

Eredmények – U18-bajnokság:

Óbuda Hoki Akadémia – Debreceni HK 4-13 (2-6, 1-3, 1-4)

Óbuda Hoki Akadémia – ISK Csíkszereda 0-20 (0-9, 0-5, 0-6)

 

Női U25:

Női gárdánk szombaton játszott otthon az egyszer már legyőzött Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia egységével. Negyven percig kifejezetten fej fej mellett haladtak a csapatok: Orbán Petra Adrienn és Péter Csilla (2) góljaival két harmad után egálra álltunk, ám a végére elfogyott a lendületünk, és a fehérvári lányoknak sikerült elhúzniuk – 3-6-os eredménnyel zártuk a találkozót.

Eredmény – Női U25-bajnokság:

Óbuda Hoki Akadémia Girls – Ifj. Ocskay Gábor JA 3-6 (2-2, 1-1, 0-3)