Heti összefoglaló – 2018/45-46. hét

A nemzetközi szünet után újra felpörögtek a bajnokságok – nézzük hát, mi történt az elmúlt két hétben!

 

U10:

Miniseink Székesfehérváron szerepeltek november 17-én, ahol az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia 9 csapat részére szervezett A-tornát.

 

U12:

A1- és A2-brigádunk november 10-én és 11-én Erdélyben mérettette meg magát, ahol szombaton az ASC Corona Brasov, vasárnap pedig az ISK Csíkszereda alakulataival mérkőztek meg. A következő héten sem volt megállás: 18-án Újpesten vendégeskedtek a mieink.

 

U14 A:

November 10-én a Vasas SC-t látta vendégül első számú kölyökegyüttesünk. Nem tétlenkedtek a piros-kékek: 41 perc alatt 7 alkalommal küldték a pakkot kapusunk mögé. Ezt követően Bodzai Dávid mesterhármassal igyekezett felzárkóztatni csapatát, de a káposztásmegyeriek is lőttek még két gólt, így 3-9 lett a végeredmény.

Nem volt idő búslakodni, hiszen november 15-én, csütörtökön már Dunaújváros felé vettük az irányt. Az első harmad 3-3-as állásnál ért véget (óbudai részről Hajdu Botond, Kiss-Molnár Gellért és Tóth Milán volt eredményes), a következő etapban pedig a vezetést is megszereztük Bodzai Dávid és Kiss-Molnár Gellért találataival. A befejező játékrészben Hajdu Botond és Boleska Domonkos továbbnövelte a különbséget, amire csak egy újvárosi gól érkezett válaszul, így összesítésben 5-7-re győzött az ÓHA!

Sarkadi Csaba így látta a történteket:

A játékosok mindent, amiről beszéltünk, elvégezték, jól alkalmazták a játékban. Ez gólokban is  megmutatkozott. Később is folytatták az agresszív játékot, amivel nyomás alatt tudták tartani az ellenfelet, és ha gólt kaptak, akkor sem tört meg a lendületük. A harmadik harmad felére kezdtünk fáradni, de a kapott gólok után is sikerült fegyelmezetten játszani, aminek meglett az eredménye, nyert a csapat! A megbeszélt taktikai elemeket betartották a játékosok, fegyelmezetten játszottak. Ez volt az első olyan mérkőzés, ami megmutatta, hogy mennyit fejlődtek az elmúlt időben. Persze hozzá tartozik, hogy csapatként játszottak, és végre kihasználták a gólhelyzeteiket.

Gyorsan jött a következő meccs: november 17-én a KMH SE Knights alakulatát fogadtuk. A kezdő periódusban Győri Rómeó és Tóth Milán megszerezte nekünk a vezetést, de a következő húsz percben a vendégek megfordították az állást. Noha a záró harmadban Abonyi Trisztán egalizált, az utolsó pillanatokban háromszor mattolták kapusunkat az újbudaiak, így 3-6 lett a sok kiállítással tarkított összecsapás vége.

Sarkadi Csaba így nyilatkozott a találkozótól:

Jó játékkal kezdtük a meccset, amit megbeszéltünk, azt a játékosok megcsinálták. A harmad második felére nem tudok magyarázatot, kezdtünk szétcsúszni. Az öltözőben elmondottakat nem láttam megvalósulni a játékban, sok volt a szabálytalanság, és elkezdődött az önmegvalósítás. Azt hiszem, a harmadik harmadra nincs mit mondanom, magunkat vertük meg! A játékosok nem tudták kezelni a csütörtöki győzelmet, és ezt ezen a mérkőzésen mutatottak visszaigazolták. Sajnos a fejlettebb játékosok még nem tanulták meg, hogy az erényeiket hogyan kell a csapat javára forditani.

Eredmények – U14 A-bajnokság:

Óbuda Hoki Akadémia – Vasas SC 3-9 (0-3, 0-2, 3-4)

Dunaújvárosi Acélbikák – Óbuda Hoki Akadémia 5-7 (3-3, 1-2, 1-2)

Óbuda Hoki Akadémia – KMH SE Knights 3-6 (2-1, 0-2, 1-3)

 

U14 B:

A B-jelű pontvadászatban szorgoskodó kölyökegyüttesünk november 10-én A Sportország SC házigazdája volt. A mérkőzés során nem termett sok babér legénységünknek: az első húsz percben háromszor, a következőben négyszer, míg az utolsóban további öt alkalommal landolt a korong a kapunkban, így 0-13-ra győzött a vendégcsapat.

Haluska Gábor így kommentálta az eseményeket:

A játékosok elszántan léptek a pályára, jól kezdték a mérkőzést. Az első támadást is mi indítottuk, és próbáltuk tartani a tempót. Az ellenfél tamadásaira próbáltunk kontrával válaszolni, de kaput veszélyeztető lövésig csak néhányszor jutottunk el. A második játékrészben már látszódtak a fáradás jelei, így jöttek a kiállítások, és a kapott gólok száma is nőtt. A küzdés és a nagy tempó következtében a kondicionális fölény a harmadik harmadra kicsúcsosodott, és sajnos nem tudtunk eredményes támadást vezetni. Ki kell emelnem Soós István Kolos teljesítményét, aki a kapuban erőn felül teljesített, és vitte a hátán a csapatot. A végeredmény 0-13, amely az előző, Cápákkal való mérkőzés eredményéhez képest nagy fejlődést mutat.

November 17-én a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű egységét láttuk vendégül. Kezdésként a csongrád megyei alakulat 5 alkalommal rezegtette meg a hálónkat, míg a túloldalon Kővári Álmos szépített. A folytatásban Székely Kristóf és Berliner Gábor próbálta felhozni a mieinket, ám az ellenfél is talált két gólt. Az utolsó játékrészben már csak a szegediek jeleskedtek, végül 3-9-es állásnál szólalt meg a duda.

Haluska Gábor a következőképpen foglalta össze a meccset:

Minden adott volt ahhoz, hogy egy jó mérkőzést játsszunk a Szeged csapata ellen. Egy játékost leszámítva az erőviszonyok egyenlőnek mondhatóak. Támadások egyaránt voltak mindkét kapura, de az ellenfél jobban kihasználta a helyzeteit. A második harmadban már kiegyenlítettebb volt a játék képe is. Jól védekeztünk, mindenki fogta a saját emberét. Ezt a játékrészt egyenlőre hoztuk. A záró harmadban a fáradtság ismét megmutatkozott. A gólarány csak a jó kapusteljesítménynek köszönhetően nem lett nagyobb arányú. A küzdelem ismét nagyfokú volt, de egyelőre a győzelemhez nem volt elég.

Eredmények – U14 B-bajnokság, kelet:

Óbuda Hoki Akadémia B – Sportország SC 0-13 (0-3, 0-4, 0-6)

Óbuda Hoki Akadémia B – Goodwill Pharma Szegedi Vízmű 3-9 (1-5, 2-2, 0-2)

 

U18:

Ifistáink november 17-én a KMH SE-vel mérték össze erejüket. Az első harmad a feljátszó Lambert Leventének köszönhetően ÓHA-vezetéssel zárult, majd a középső játékrészben hazai egyenlítést követően a szintén U16-os korú Ivády Milán, valamint Szalai Gergő Bence révén már kettővel vezettünk. A záró etapban ugyan közelebb kerültek hozzánk a pirosmezesek, de Ivády második találata győztes gólnak bizonyult: 3-4 arányban behúztuk a mérkőzést!

Eredmény – U18-bajnokság:

KMH SE – Óbuda Hoki Akadémia 3-4 (0-1, 1-2, 2-1)

 

Női U25:

Lányaink egy hosszabb szünet után, november 18-án az FC Hatvan Girls ellen folytatták a bajnoki küzdelmek sorát. Péter Csilla és Nagy Renáta gondoskodott róla, hogy már az első húsz percben elhúzzunk a hatvaniaktól, és a második harmad is a mieinkről szólt: Péter Csilla és Farsang Noémi négyre növelte góljaink számát. A hajrában Nagy Renáta meg sem állt a mesterhármasig, így 1-6-os sikerrel zártuk a találkozót!

Tóth Adrián, aki ezúttal női csapatunkat irányította, így értékelte a látottakat:

Szerencsére hamar vezetést szereztünk, ami megnyugtatta a játékunkat. Az első harmadban szinte végig mi támadtunk, viszont a második játékrészben ráültünk az eredményre, és hagytuk az ellenfelünket feljönni, támadásokat generálni. Hála a kitűnő kapusteljesítményünknek, nem tudták gólra váltani a helyzeteiket. A mérkőzés legvégén kapott gól miatt picit bosszús vagyok, mert egy hibátlan meccs lehetett volna, de összességében elégedett vagyok a látottakkal, és gratulálok a lányoknak!

Eredmény – Női U25-bajnokság:

FC Hatvan Girls – Óbuda Hoki Akadémia Girls 1-6 (0-2, 0-2, 1-2)