Heti összefoglaló – 2018/43-44. hét

Eseménydúsan telt az őszi szünet, vegyük hát sorra, hogyan szerepeltek korosztályos csapataink az elmúlt két hétben!

 

U8:

Szupermini B-együttesünk október 28-án a Tüskesátorban, C-brigádunk november 4-én a Vasas Jégcentrumban vett részt a maga tornáján. Utóbbi eseményről Nagy Renáta edző számolt be nekünk:

U8 C-tornán vettünk részt vasárnap a Vasas-pályán. Ez volt a gyerekek második szereplése a korosztályos tornarendszerben. Ebből fakadóan kicsit félénken indult az első két mérkőzés, de a harmadik meccstől már tovaszállt a bátortalanságunk, és egyre több támadásunk volt. A hálónkat pedig egy igazi kis belevaló hercegnő védte! Nagyon ügyesen és lelkesen küzdött az összes kis hokipalánta, a korcsolyázásunk pedig egyértelműen javult az első tornán való szereplés óta.

 

U12:

Előkészítő A1- és A2-egységünk október 28-án a MAC-cal mérkőzött meg Óbudán.

 

U14 A:

A-jelű kölyökcsapatunk október 27-én az ASC Corona 2010 Brasov vendégeként lépett jégre. Sajnos az első harmadban kapott 3 gól után már nem sikerült visszajönni a meccsbe; további 3 alkalommal landolt a korong a kapunkban a hátralévő két játékrészben is, így 6-0 lett a vége. Másnap az SZJA 2005 ellen zártuk az erdélyi túrát. Az első etapban gyorsan elszaladtak a székelyek 4 góllal, majd a következő húsz percben is lőttek 3-at, és habár ezután már nem esett több találat, a 7-0-s eredmény teljesen megfelelt vendéglátóinknak.

Sarkadi Csaba így nyilatkozott a meccsekről:

Mivel nagy különbség nem mutatkozott a két mérkőzés játékában, ezért csak  összefoglalom a kettőt. Azért írok kissé késve, mert szerettem volna megfejteni az okát a mutatott játékunknak, de kifogott rajtam. A játékok menetében csak foszlányaiban láttam a csapat tudásának motívumait. Amit megbeszéltünk az öltözőben, azt a srácok a pályára lépésüktől kezdve elfelejtették, vagy fordítva csinálták. Ez a két mérkőzés az, amit gyorsan el kell felejteni, és készülni kell a következőre. Az eredmény nem a valós képet mutatja a csapatok közötti különbségben.

 

U14 B:

U14 B-brigádunk október 27-én odahaza fogadta a Pesterzsébeti HC-t. Az első húsz percben négyszer kötött ki a pakk a hálónkban, amit a későbbiekben még héttel toldott meg az ellenfél, így alakult ki a 0-11-es végeredmény.

Haluska Gábor így értékelte az eseményeket:

Gyorsan kezdtük a mérkőzést, de az ellenfél sem tétlenkedett. Hiába dolgozott jól a csapat, már az első harmadban négy gólt kaptunk. A második játékrészre is jól jöttünk ki, több alkalommal is adódott lehetőségünk a gólszerzésre. Jól támadtunk, és alkalmanként be is szorítottuk a pesterzsébeti csapatot a saját harmadába, de a helyzeteket nem sikerült értékesítenünk. A harmadik harmadra fejben is elfáradtunk, aminek sok kiállítás lett az eredménye, de ezek nagy részét sikerült kivédekeznünk.

November 4-én a Székelyföldi Jégkorong Akadémia legénységével mérkőztek meg a B-sek. Az első negyven percben a vendégek voltak kezdeményezőbbek: öt góllal terhelték meg a kapunkat. Az utolsó etapra azonban összeszedtük magunkat, és ezt a harmadot Képes Kevin Kristóf találatával a mieink nyerték meg!

Haluska Gábor így foglalta össze a találkozót:

Kicsit álmosan kezdtük a játékot, ami leginkább a védelemre volt jellemző. Ennek következtében hamar kaptunk két gólt. Ez kicsit felrázta a csapatot, de a támadások nem jártak sikerrel. A második harmadban az ellenfélnek sikerült tartania a tempót, és átjátszotta a védekezésünket. Mi a helyzeteinket továbbra sem tudtuk kihasználni. A javuló kapusteljesítménynek köszönhetően a támadások zömét ki tudtuk védekezni. Az utolsó játékrészre megmutatkozott a létszámbeli fölényünk, és kicsit jobban bírtuk fizikálisan a terhelést. A lényegesen több kapuralövésük ellenére mi tudtunk gólt szerezni.

 

U16:

Serdülőink október 28-án az UTE B-vel találkoztak. Az első harmad derekán Ivády Milán és Patonai Csanád révén magunkhoz vettük a kezdeményezést, a középső játékrész vége felé pedig Lambert Levente is betalált. Tussinger Ábel a vége előtt 11 és fél perccel bevágta a negyediket, ám az újpestiek nem adták fel, és az utolsó percekben kettővel csökkentették hátrányukat. Az egyenlítéshez azonban nem állt több idő a rendelkezésükre, így 2-4-el miénk lett a győzelem.

Gergely Zsombor szűkszavúan nyilatkozott a meccsről:

A szezon eddigi legrosszabb mérkőzését játszottuk. A keddi edzésre elfelejtjük.

Október 31-én Szegeden vendégeskedtek U16-osaink, ahol megilletődötten kezdtük a párharcot, és ellenfelünk ezt kihasználva két gólt is szerzett. Az első harmad vége felé azonban Lambert Levente szépített, majd a középső játékrész elején esett újabb hazai találatot követően ismét ő hozta közelebb a mieinket. 25 másodperccel az etap vége előtt Ivády Milán egyenlített, így a záró húsz percnek ismét egálról futhattak neki a csapatok. Ezt követően már nem adtunk több lehetőséget ellenfelünknek: egy újabb Lambert-duplával megszereztük a győzelmet!

Gergely Zsombor így látta a történteket:

Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk. Az út és a sok betegség is meglátszott is a csapaton. Végül csapatként sikerült nyernünk, ez pozitív. Gratulálunk a srácoknak!

 

U18:

Ifistáink három nap alatt két találkozón is részt vettek: október 25-én az Egerszegi Titánokhoz utaztak, 27-én pedig a Vasas SC-t látták vendégül. Zalaegerszegen az első 12 percben még tartottuk a lépést, Csanády Zsombor góljával sikerült 2-1-re felzárkóznunk – ám ezután beindult a zalai henger, és ellenfelünk meg sem állt a 14. gólig (14-1).

A Vasas ellen 0-7 után Czirják Áron szépített, majd a harmadik etapban Csanády Zsombor növelte találataink számát, se a sikerhez sajnos ez nem volt elég: 2-17-nél hangzott el a hármas sípszó.

A következő héten sem volt könnyebb dolgunk: október 31-én Miskolc felé vették az irányt játékosaink. A DVTK Jegesmedvék esélyeshez méltón fogtak neki a gólgyártásnak: az első harmad után 7-0 állt az eredményjelzőn, amit a második játékrészben újabb nyolccal növeltek. Az utolsó húsz percben viszont már visszavettek a piros-fehérek, és a mieink sem adták fel, így sikerült egy egészen szoros, 2-0-s hajrát produkálni. A végeredmény: 17-0.

 

Női U25:

Amazonjaink október 27-én már nagyobb esélyekkel vonultak ki az óbudai aréna jegére, ellenfelük az Angels NJSE volt. Az első harmad után 1-1 állt a táblán (tőlünk Farsang Noémi volt eredményes), de a következő húsz perc egyértelműen a miénk volt: Péter Csilla és Nagy Renáta jóvoltából ekkor már kettővel vezettünk. A harmadik játékrészben az újvárosi lányok ledolgozták hátrányukat, és hosszabbításra mentették a meccset, amit Péter Csilla a 63. percben zárt le, így 4-3 arányban miénk lett a győzelem!

Ezúttal Farsang Noémi, a csapat alkapitánya mesélt nekünk az összecsapásról:

Az első harmadot nem úgy kezdtük, ahogy elterveztük, ennek eredményeképp meg is kaptuk az első gólunkat, de viszonylag gyorsan sikerült rá válaszolnunk, és döntetlennel hoztuk le a játékrészt. A második harmadban összeszedtük magunkat, és kétgólos előnyre tettünk szert. A sérüléseknek és a kevés játékosnak köszönhetően elfáradtunk, így az ellenfél kiegyenlített, és hosszabbításra került sor, amit a harmadik percben szerzett gólunkkal le is zártunk. Ha nem is 3, de 2 pontot sikerült itthon tartanunk.

Október 29-én a KMH Budapesttel találkoztak lányaink. A nyitó harmadban ellenfelünk szerezte meg az első gólt, de Péter Csilla az utolsó másfél percben egyenlített, majd a második játékrész végén a vezető találatot is ő vitte be. Az utolsó etap a hazaiaknak sikerült jobban, újra ők voltak előnyben, ám Farsang Noémi egalizált. A hajrában mindent feltettünk egy lapra, és hat mezőnyjátékossal támadtunk, de nem volt szerencsénk: üres kapus góljával végül a KMH zsebelte be a győzelmet a rangadón.

Boros Norbert így foglalta össze a történéseket:

Az egyik legerősebb riválisunkkal csaptunk össze hétfőn este a Tüskesátorban. Az első harmadot gyengén kezdtük, viszont a második és a harmadik játékrész egész jó volt! Az akarás és a küzdés is remek volt, a lányok odatették magukat. Az eredmény szempontjából kiélezett volt a mérkőzés – igaz, a játék képe nem mindig tükrözte ezt. A harmadik harmad végén 3-3 volt az állás, amit végül egy üres kapura lőtt góllal döntött el az ellenfél, így a végeredmény 4-3 lett a javukra.