Heti összefoglaló – 2019/4-5. hét

Az elmúlt két hétben az alábbi tornákon és bajnoki mérkőzéseken izgulhattunk az OHA csapataiért.

 

U8:

Szuperminiseink január 3-án hazai rendezésű B-tornán vettek részt. Az eseményről Nagy Renáta számolt be nekünk.

A srácok nagyon sokat korcsolyáztak, folyamatosan támadtak, és rengeteget lőttek kapura. A gyerekek nagyon élvezték a tornát, harcosan és keményen játszottak mind a négy mérkőzésen. A hálónkat őrző kis hercegnő pedig ismételten magabiztos teljesítményt nyújtott.

 

U10:

Mini A-gárdánk január 25. és 27. között a MAC-Hídépítő Carnival Cup-on szerepelt a Tüskecsarnokban, míg C-seink 26-án a Táti Jégpályán megrendezett tornán vettek részt.

 

U12:

Előkészítős alakulataink január 27-én Óbudán fogadták a KMH SE Vikings brigádjait, február 3-án pedig a MAC Budapestnél vendégeskedtek.

 

U14 A:

A-jelű kölyökcsapatunk január 26-án a Debreceni HK otthonába látogatott. Ellenfeleink az első harmadban 7, a másodikban 4, az utolsóban pedig 2 góllal terhelték meg a kapunkat, így 13-0 arányban szerezték meg a győzelmet.

Másnap a Székelyföldi JA 2005-öt láttuk vendégül. Az első harmad 1-1-es részeredménnyel zárult (a mi találatunkat Bodzai Dávid szerezte), de a folytatásban ellenfelünk kétgólos előnyre tett szert. A záró játékrészben az elsőhöz hasonlóan egy-egy alkalommal landolt a korong a két kapuban (nálunk Ivády Nina zörgette meg a székelyek hálóját), így végül a lefújásnál 2-4-et mutatott az eredményjelző.

Eredmények – U14 A-bajnokság, középszakasz (7-12. helyezettek):

Debreceni HK – Óbuda Hockey Academy 13-0 (7-0, 4-0, 2-0)

Óbuda Hockey Academy – Székelyföldi JA 2005 2-4 (1-1, 0-2, 1-1)

 

U14 B:

B-seink január 31-én a Pesterzsébeti HC-hoz látogattak. Az első harmad egygólos hazai vezetéssel ért véget, majd a másodikban további öt erzsébeti találat mellett Decsi Veronika jóvoltából a mieink is bevették a vendéglátók kapuját. Az utolsó húsz percben újabb öt alkalommal voltak eredményesek a Farkasok, ám mi már nem szereztünk több gólt, így alakult ki a 11-1-es végeredmény.

Eredmény – U14 B-bajnokság, alapszakasz (keleti csoport):

Pesterzsébeti HC – Óbuda Hockey Academy B 11-1 (1-0, 5-1, 5-0)

 

U16:

Január 23-án a Győri NEMAK-DANA ETO HC látogatott el U16-os gárdánkhoz. Az első játékrészben két vendéggólt követően Lambert Levente csökkentette a különbséget, és noha a második húsz percben Boleska Domonkos is betalált, a győriek háromszor voltak eredményesek. A záró etapban egy-egy alkalommal zördült meg mindkét háló – óbudai részről Patonai Csanád volt az elkövető az utolsó percben -, de az egyenlítésre sajnos már nem jutott idő; 3-6 arányban győzött az ETO. Tóth Zsófia ismét jól tartotta hátul csapatát: a 64 kapujára tartó lövésből 58-at hárított.

Gergely Zsombor értékelte a látottakat:

A mérkőzés jó iramú volt, bár érezhető volt az egyik kulcsjátékosunk hiánya. A gólokat, gólhelyzeteket továbbra is mi szolgáltatjuk az ellenfélnek. Ha ezekre nem figyelünk, nem fogunk a komolyabb csapatok fölé kerekedni.

Serdülő együttesünk január 27-én 1-1-es első harmaddal indította a következő találkozóját, amelyen a KMH SE-vel kellett megküzdeniük a mieinknek (nálunk Lambert Levente volt eredményes). A középső etapban Farkas Boldizsár találatával a vezetést is megszereztük, ám ezt követően sok időt töltöttünk emberhátrányban, ami az eredményben is megmutatkozott: a vendégek 3 alkalommal köszöntek be kapusunknak, míg a mi részünkről Ivády Milán szépített. A hajrában újra egyszer-egyszer jeleskedett mindkét csapat (Lambert második gólját szerezte), és bár kapuslehozatallal is próbálkoztunk, a különbség nem változott: a vége 4-5 lett oda.

Február 3-án az Ifj. Ocskay Gábor JA B-vel folytattuk a mérkőzések sorát. Az első harmadban Nádasy Márton juttatta vezetéshez a mieinket, de a játékrész vége felé egyenlítettek a vendégek. Ugyan a 37. percben Lambert Levente megszerezte az újabb óbudai találatot, a következő percben kétszer is a fehérváriak örülhettek. Az utolsó etap elején már kettővel vezettek a kék-fehérek, azonban ezt követően megrázták magukat az óbudaiak, és Ivády Milán góljával, valamint Lambert duplájával megfordítottuk a meccset. Nagy izgalmakat éltünk át, de végül 5-4 arányban mi szereztük meg a győzelmet, aminek a 48 lövést hárító Tóth Zsófia ismét tevékeny részese volt.

Gergely Zsombor így véleményezte a találkozót:

Egy nézői szempontból nagyon élvezetes és korrekt mérkőzést játszottunk az Ocskay B csapatával. A hibáink továbbra is ugyanazok, amikből az ellenfelek rendszeresen gólokat szereznek. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez.

Eredmények – U16-os bajnokság, középszakasz (II. csoport):

Óbuda Hockey Academy – Győri NEMAK-DANA ETO HC 3-6 (1-2, 1-3, 1-1)

Óbuda Hockey Academy – KMH SE 4-5 (1-1, 2-3, 1-1)

Óbuda Hockey Academy – Ifj. Ocskay Gábor JA B 5-4 (1-1, 1-2, 3-1)

 

U18:

Ifjúsági együttesünk január 31-én a KMH SE-vel ütközött meg a Tüskecsarnokban. A nyitó harmadban négy hazai találat ellenében két óbudai érkezett Patonai Csanád és Ivády Milán részéről. A középső húsz percben Boleska Dániel és Nádasy Márton révén a vezetést is megszereztük, de ellenfelünk még a játékrész vége előtt visszavette azt. A hajrában vendéglátóink négy alkalommal is a kapunkba juttatták a pakkot, így 9-4-el végződött a kezdetben szorosnak ígérkező meccs.

Eredmény – U18-as bajnokság, középszakasz (11-14. helyezettek):

KMH SE – Óbuda Hockey Academy 9-4 (3-2, 2-2, 4-0)