Heti összefoglaló – 2019/2-3. hét

Az elmúlt két hétben a legtöbb bajnokságban megkezdődött a középszakasz, a legkisebbek pedig a Magyar Jégkorong Napján csillogtatták tudásukat.

 

U8, U10:

Múlt hétvégén került megrendezésre az év legnagyobb eseménye a legkisebb korosztályok számára, azaz a Magyar Jégkorong Napja. Olajos Márk így számolt be a rendezvényről:

Egyesületünk U8-as C-csapata a hétvégén részt vett a városligeti tornán. A gyerekek három mérkőzést játszottak le egymás után, és minden meccsen jól játszottak. Az első találkozón sokat kellett védekeznünk, de a végén Báti Barninak sikerült egy gólt belőnie. A második mérkőzésen sokat tudtunk kapura támadni és lőni, amiből gólok is születtek. A harmadik meccs elején látszott a gyerekeken a fáradtság, de az első cserék után felébredtek, és harcoltak a korongért. Összességében jól játszottak a srácok, élvezték az összes meccset, és sok tapasztalattal térhettek haza. A végén mindenki megkapta a megérdemelt oklevelet és érmet.

 

U12:

A1- és A2-brigádjaink január 13-án a KSI SE-t fogadták, 20-án pedig az Ifj. Ocskay Gábor JA-hoz látogattak Székesfehérvárra.

 

U14 A:

Múlt hét szombatról hétfőre csúszott kölyök A-együttesünk összecsapása, amelyen ezúttal a Dunaújvárosi Acélbikákat láttuk vendégül. Az első játékrészben az újvárosiak elmentek két találattal, majd a középső etapban Tóth Milán emberhátrányból szépített, ám ellenfelünk a harmad utolsó pillanataiban visszaállította a kétgólos különbséget. Az utolsó húsz percet nagy lendülettel kezdtük, Hajdu Botond kétszer is betalált, így hozzánk került a lélektani előny. Azonban az utolsó tíz perc egyértelműen a Bikáké volt, három alkalommal is bevették Váradi András kapuját, így kialakítva a 3-6-os végeredményt.

Eredmény – U14 A-bajnokság, középszakasz (7-12. helyezettek):

Óbuda Hockey Academy – Dunaújvárosi Acélbikák 3-6 (0-2, 1-1, 2-3)

 

U14 B:

Kölyök B-alakulatunk január 12-én Jászberényben vendégeskedett a Lehel HC-nál. Harmadonként 1, 3 és 4 gólt ragasztott a kapunkba ellenfelünk, így jött létre a 8-0-s eredmény.

B-seink múlt héten egy kis csúszással, szombat helyett vasárnap fogadták a DVTK Jegesmedvék B-t. Az első harmadban a miskolciak a dunaújvárosiakhoz hasonlóan kétgólos előnyre tettek szert, amit a folytatásban ötre duzzasztottak. A hajrában az újabb vendégtalálatra Kővári Álmos emberelőnyből, Székely Kristóf pedig kettős emberhátrányból válaszolt, de ez csak a szépítésre volt elég – 2-6 lett a vége.

Eredmények – U14 B-bajnokság, alapszakasz (keleti csoport):

Lehel HC – Óbuda Hockey Academy B 8-0 (1-0, 3-0, 4-0)

Óbuda Hockey Academy B – DVTK Jegesmedvék B 2-6 (0-2, 0-3, 2-1)

 

U16:

Serdülőinkhez január 13-án a Vasas SC látogatott el a középszakasz II. csoportjában. Az első harmadban ez az ellenfelünk is két góllal szaladt el, ám a következő játékrész annál rosszabbul sikerült: a káposztásmegyeriek hat gólja ellenében mi csak kettőt tudtunk szerezni Hrabák Farkas és Nádasy Márton jóvoltából. A végén még ötször került a pakk a hálónkba, így 2-13 arányban győzött a Vasas.

Múlt vasárnap alkalmunk nyílt javítani a mérlegünkön, amikor is az FTC-Telekom A otthonában léptünk jégre. Az első harmadban Nádasy Márton és Lambert Levente egy-egy gólja közé csak egy hazai találat tudta beékelni magát, és bár a második etapban eleinte oda-vissza repkedtek a gólok, Nádasy Márton, Angelusz Áron Manó és Schaffer Bálint 3-5-ös vezetéshez juttatta csapatát. A hajrában eggyel közelebb jöttek a zöld-fehérek, a vége felé a kapust lehozva az egyenlítéssel is megpróbálkoztak, de mindhiába, mert ezúttal az OHA győzött 4-5-re!

Eredmények – U16-os bajnokság, középszakasz (II. csoport):

Óbuda Hockey Academy – Vasas SC 2-13 (0-2, 2-6, 0-5)

FTC-Telekom A – Óbuda Hockey Academy 4-5 (1-2, 2-3, 1-0)

 

U18:

Ifjúsági egységünk a Dunaújvárosi Acélbikákhoz utazott január 12-én. Az első játékrészben hat hazai találatra jutott egy óbudai gól – Tussinger Ábel volt eredményes. Azonban ezt követően nem termett számunkra babér, a második és a harmadik harmadban egyaránt négyszer rezdült meg a hálónk, így 14-1 lett a vége.

Eredmény – U18-as bajnokság, középszakasz (11-14. helyezettek):

Dunaújvárosi Acélbikák – Óbuda Hockey Academy 14-1 (6-1, 4-0, 4-0)

 

Női U25:

Lányaink január 12-én az FTC-Telekom házigazdái voltak. A ferencvárosiak az első harmadban egy, a másodikban és a harmadikban pedig két-két találatukkal magabiztosan szerezték meg a győzelmet. A végeredmény: 0-5.

Múlt hétvégén a DVTK Jegesmedvéket kellett volna fogadnunk, de a mérkőzés nem került megrendezésre, így azt 0-5 arányban a miskolciak nyerték meg. Ezzel végetért számunkra az alapszakasz.

Eredmények – Női U25-ös bajnokság, alapszakasz:

Óbuda Hockey Academy Girls – FTC-Telekom 0-5 (0-1, 0-2, 0-2)

Óbuda Hockey Academy Girls – DVTK Jegesmedvék 0-5 (A versenyiroda határozata)