Heti összefoglaló – 2019/13-15. hét

Az elmúlt hetekben lezárultak a korosztályos pontvadászatok. A 13-15. héten 8 bajnoki mérkőzésen és 8 tornán voltak érdekeltek csapataink.

 

U8:

Szuperminiseink április 7-én a Sportország SC által rendezett B- és C-tornán vettek részt hazai pályán, az Óbudai Jégcsarnokban. Nagy Renáta így számolt be a C-tornáról:

A gyerekek az első perctől kezdve keményen korcsolyáztak, és pár perc elteltével komoly gólzáport zúdítottak az ellenfél kapujára, ami 4 meccsen keresztül töretlenül folytatódott. A picik csodálatos teljesítményt nyújtottak, és egytől egyig boldogan vették át az érmeket. Külön kiemelném a kapusunkat, aki nagyon ügyesen védett, pedig most volt az első mérkőzése. Gratulálok a picúroknak!

U8-asaink április 14-én ugyancsak C-tornát rendeztek az OHA “főhadiszállásán”. Hegedüs Zoltán így foglalta össze a hétvége történéseit:

Az elmúlt hétvégén a kezdőké volt a főszerep. Szombaton saját rendezésű U10 C kezdő tornát rendeztünk, míg vasárnap az U8 “0 km-es” csapatunk kezdte meg jégkorongos pályafutását. Mindkét “válogatott” kitett magáért, és igen jó hangulatú mérkőzéseket láthattunk. Annak ellenére, hogy első hivatalos tornán vettek részt a srácok, nem szeppentek meg, nem rogytak össze a “feladat” súlya alatt. Még az 5-6 éves legkisebbek is úgy dolgoztak, mintha nem életük első jégkorong tornáján vettek volna részt. Gratulálunk mindkét kezdő csapatunknak, most már ők is rátértek a jégkorongosok ösvényére. Csak így tovább!

 

U10:

Mini brigádunk a KMH SE C-tornáján szerepelt április 7-én a Tüskesátorban, majd április 13-án szintén C-tornát rendezett Óbudán (utóbbihoz a beszámolót lásd feljebb).

 

U12:

Előkészítős együttesünk április 4-én útnak indult a szlovéniai Bledbe, ahol egy három napig tartó, nívós nemzetközi tornára voltak hivatalosak a mieink az U14 A-sokkal egyetemben.

Haluska Gábor a következőket írta az eseményről:

Április hónap elején a Szlovéniában megrendezésre került nemzetközi tornán U14-es és U12-es csapataink vettek részt.

Az Újpest és az Óbuda képviselte Magyarországot, de volt osztrák, cseh, ukrán, olasz és szlovén csapat is. A tornán erős csapatok vettek részt, így legtöbbször a védekezésre kellett a hangsúlyt fektetni. Kapusaink is kiválóan teljesítettek, keményen védték hálójukat. A mérkőzések mindegyikéről el lehet mondani, hogy minden játékos koncentráltan játszott, és mindent megtett annak érdekében, hogy a lehető legjobb eredményt érje el a csapat.

Előkészítő csapatunk minden napot kora reggel kezdett, kölyök csapatunk pedig általában késő éjjel zárta a napot. Egy nap két mérkőzést játszott mindkét csapatunk, melyek két, húszperces félidőre voltak osztva, és mindkét félidő egy-egy mini meccsnek számított. Az első napon sajnos az osztrák csapat késése miatt a program csúszott, így a megnyitó ünnepség teljes egészében elmaradt, illetve U14-es csapatunknak késő éjszaka kellett az Újpest ellen játszania. A késői időpont ellenére nagy tempójú, kiegyenlített mérkőzést játszottak egymással a csapatok.

Második napon U12-eseink ismét kora reggel kezdtek, és ezúttal az olaszok ellen kellett helytállniuk. Az idősebb korosztálynak késő délelőtt kezdődött a kötelező program, így ők a reggeli után egy közös sétára indultak a Bledi-tó körül. Az időjárás a torna ideje alatt nem volt a legjobb, de amikor éppen nem esett az eső, próbálták kihasználni a lehetőséget, és ismerkedtek a környék látnivalóival.
A séta után először az osztrák csapattal, majd este a helyiek csapatával kellett megküzdeniük. A két mérkőzés között pedig az U12-csapattal együtt ellátogattak a Bledi várba, melyet a tó partján egy 140 méter magas szikla tetejére építettek.

A torna harmadik napján a korai órákban az U12-es játékosok lejátszották a helyosztó mérkőzéseket, délelőtt pedig az U14-játékosok mérkőztek a csehek keményen játszó csapatával.

Az elfogyasztott ebédet követően a csomagokat bepakoltuk a buszba, és elindultunk haza.

A közösen eltöltött négy nap alatt szerzett élményeket és a mérkőzések alatt gyűjtött tapasztalatokat biztosan pozitív élményként viszik tovább a fiatalok.

 

U14 A:

Kölyök A-gárdánk március 30-án az Egerszegi Titánoknál vendégeskedett. Az első játékrészben két hazai gól között Hajdu Botond volt eredményes, a második felvonásban egy újabb egerszegi találatot követően Bodzai Dávid révén zárkóztunk, ám a hajrában a narancsmezesek kettőt is lőttek, így ők zsebelték be a győzelmet.

Április 2-án Miskolcon, a DVTK Jegesmedvék ellenében fejezték be a bajnoki idényt a srácok. Sajnos a lezárás nem sikerült a legjobban: az első húsz percben szerzett kettő, a folytatásban becsúszott egy, végül az utolsó etapban lőtt újabb három góljukkal a borsodiak örülhettek a végén, miközben az ő kapujuk ezúttal érintetlen maradt.

Két nap múlva, április 4-én a kölykösök is útra keltek Bledbe (a beszámolót lásd feljebb).

Eredmények – U14-es bajnokság, helyosztók (9-18. helyezettek):

Egerszegi Titánok – Óbuda Hockey Academy 5-2 (2-1, 1-1, 2-0)

DVTK Jegesmedvék – Óbuda Hockey Academy 6-0 (2-0, 1-0, 3-0)

 

U14 B:

Kölyök B-alakulatunk március 28-án az Ajkai Óriásokhoz utazott. A meccs elején Képes Kevin Kristóf megszerezte csapatunknak a vezetést, ám hamarosan az Óriások két góllal átvették azt. A második játékrészben Molnár Levente még kiegyenlített, azonban ezt követően hétszer is beköszöntek az ajkaiak. A hajrában Kővári Álmos és Vincze Lajos Barnabás gólja közé beékelődött még egy hazai, így a végén 10-4-es ajkai győzelem született.

Haluska Gábor így értékelte a mérkőzést:

A játékkedv nem volt megfelelő. A koncentráltság elmaradt, a srácok csak keresték önmagukat. Néhány játékos kivételével a legtöbben a pozíciójukat sem tartották megfelelően. A hosszú utazások általában megviselik a csapatot. Ez most sem volt másképp.

Március 30-án a KMH SE Warriors fogadott minket. Sajnos itt nem termett nekünk túl sok babér: a hazaiak öt, kettő, majd újabb kettő találattal 9-0 arányban győzedelmeskedtek.

Második számú kölyökgárdánk április 1-én Óbudán tett pontot a bajnoki szezon végére, amikor is a KSI SE volt az ellenfél. Az első játékrészben két gólt szerzett ellenfelünk, majd a folytatásban újabb két KSI-találatot követően Angyal Máté szépített emberhátrányból. Az utolsó húsz percben már csak egy vendéggól született, így 1-5 lett a vége.

Eredmény – U14-es bajnokság, helyosztók (19-31. helyezettek):

Ajkai Óriások – Óbuda Hockey Academy B 10-4 (1-1, 6-1, 3-2)

KMH SE Warriors – Óbuda Hockey Academy B 9-0 (5-0, 2-0, 2-0)

Óbuda Hockey Academy B – KSI SE 1-5 (0-2, 1-2, 0-1)

 

U16:

Serdülő együttesünk három meccses héttel zárta a bajnoki szezont. Március 27-én az Ifj. Ocskay Gábor JA B érkezett hozzánk. Az első harmadban Lambert Levente duplázott, de a fehérváriak háromszor is a hálónkba juttatták a korongot. A következő felvonásban csupán a vendégek találtak be kétszer, és bár a záró játékrészben Lambert négyre növelte góljainak számát, a kék-fehérek ebben az etapban is eggyel többször villantak, így végül 4-8-as diadalt arattak.

U16-osaink március 29-én a MAC Budapest B-t fogadták Óbudán. Jól kezdtünk, Ivády Milán már az 5. percben betalált, majd az első harmad vége felé Lambert Levente duplázott egy perc leforgása alatt. A középső játékrészben Ivády, majd Lambert is növelte saját és csapata góljainak számát, ám a nagy különbség ellenére a hajrában sem lankadt a lelkesedés: ezúttal előbb Farkas Boldizsár volt eredményes, végül Ivády az utolsó hat percben még kétszer mattolta a vendégek portását. A mi oldalunkon Juhász Mátyás hibátlan teljesítményt nyújtott a kapuban.

Gergely Zsombor így értékelte a találkozót:

Csapatként, jó egyéni teljesítményekkel megtoldva magabiztos győzelmet arattunk. Nagy gratuláció mindenkinek!

Március 31-én mi mentünk az UTE B-hez. A találkozó elején egy perc alatt két találat is született: egyszer Lambert Levente, egyszer pedig egy újpesti szerzett gólt. A folytatásban újfent Lambert szerezte meg nekünk a vezetést, de a lila-fehérek hamar egyenlítettek. A hajrában Lambert újabb két, valamint Patonai Csanád egy góljára már nem jött hazai válasz, így győzelemmel zártuk a bajnoki idényt!

Eredmények – U16 B-bajnokság, helyosztók:

Óbuda Hockey Academy – Ifj. Ocskay Gábor JA B 4-8 (2-3, 0-2, 2-3)

Óbuda Hockey Academy – MAC Budapest B 8-0 (3-0, 2-0, 3-0)

UTE B – Óbuda Hockey Academy 2-5 (1-1, 1-1, 0-3)

 

Női U25:

Április 13-án, szombaton a csoportkörben 3, majd a vasárnapi helyosztón 1 mérkőzést játszottak az óbudai lányok a Méri Janka Emléktornán. Az első meccsen az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia ellen szenvedtünk 5-1-es vereséget, majd a KMH Piros gárdájával szemben maradtunk alul 6-3 arányban, ezt követően azonban jött a feltámadás, és a MAC Marilynt magabiztos játékkal sikerült 6-3-ra legyőznünk! A helyosztón a Serbian Girls együttese volt az ellenfelünk, de a szláv hölgyek 5-2-es győzelmükkel behúzták az 5. helyet. Ezzel mi lettünk a hatodikak a 8 csapatos tornán, ami a mezőny átlagéletkorát és játéktudását tekintve, valamint azt figyelembe véve, hogy beugrós csapatként egy napunk volt a felkészülésre, jó eredménynek számít.