Heti összefoglaló – 2018/41. hét

Múlt héten összesen 9 mérkőzést játszottak az óbudai lányok és fiúk. Vegyük sorra a korosztályokat!

 

U12 A1 és A2:

Első és második számú előkészítőcsapatunk vasárnap a KMH SE Vikinghez látogatott.

U12 B:

B-seink a DVTK Jegesmedvék C-hez utaztak szombaton.

 

U14 A:

A-jelű kölyökcsapatunk szombaton rendkívül szoros párharcot vívott az UTE A-brigádjával. Az első játékrészben az újpestiek ugyan elmentek két góllal, de a második húsz percben Kiss-Molnár Gellért közelebb hozta a mieinket. A záró harmadban a lila-fehérek visszaállították a kétgólos különbséget, azonban Bodzai Dávid az 53. percben szépített. Sajnos az egyenlítés már nem jött össze, de a végeredmény így is nagyon szép: 2-3 az UTE ellen! Váradi András bravúrt bravúrra halmozott a kapuban: 94 százalékos hatékonysággal hárította az ellenfél 51 próbálkozását!

Sarkadi Csaba így nyilatkozott a meccsről:

Valami történt a Debrecen elleni találkozó óta, ami megfejthetetlen számomra. A mérkőzés kezdetétől a végéig a csapat magabiztosan és nagyon jól játszott. Az UTE együttesének nem adtunk esélyt arra, hogy biztató előnyhöz jusson, ami számunkra megnyugtató volt. A játékosaim nem kapkodtak, a megbeszélt taktikai megoldásokat maradéktalanul betartották. Csapatként játszottunk.

Eredmény – U14 A-bajnokság:

Óbuda Hoki Akadémia – UTE A 2-3 (0-2, 1-0, 1-1)

 

U14 B:

Kölyök B-seink szombaton a Lehel HC-t fogadták az Óbudai Jégcsarnokban. Az első etap még szoros volt, a szünetben 0-1-es jászberényi vezetéssel vonulhattak pihenni a csapatok, azonban a folytatás egyértelműen a vendégekről szólt: 13 perc alatt négy gólt vágtak a kapunkba. A végére azért ismét összeállt a csapat, és az újabb vendéggólt az 58. percben Lascsik-Sisák Barnabás válasza követte, így kialakítva az 1-6-os végeredményt.

Haluska Gábor így értékelt:

Az eddigiektől eltérően jól kezdtük a mérkőzést. Oda-vissza játék volt, de az ellenfél többször jutott el kapura lövésig. A nagyszerűen védő Soós István Kolos jól olvasta a játékot, és csak egyszer tudták bevenni a kapuját. A második harmadban a játék képe nem változott. Támadások egyaránt voltak mindkét oldalon, de a helyzeteinket nem tudtuk gólra váltani. A 13 fős játékoskeret mindent megtett a gólszerzés érdekében. Sokat korcsolyáztak, felszabadították a védekező harmadot, blokkolták a lövéseket, és támadták az ellenfél kapuját. A jó koncentrációnak és a kiemelkedő kapusteljesítménynek köszönhető a kevés kapott gól. A helyzetek kihasználásán még dolgoznunk kell.

Eredmény – U14 B-bajnokság, keleti csoport:

Óbuda Hoki Akadémia B – Lehel HC 1-6 (0-1, 0-4, 1-1)

 

U16:

Serdülő együttesünk vasárnap Jászberénybe utazott, ahol úthengerként gázolt át a Lehel HC-n! Az első játékrészben hét találatot jegyezhettünk, amit a második és a harmadik harmadban további öt-öt góllal toldottunk meg, így lett 0-17 a találkozó vége. Gólszerzőink: Lambert Levente (5), Ivády Milán (5), Boleska Dániel (2), Nádasy Márton, Patonai Csanád, Hrabák Farkas (2), valamint Angelusz Áron Manó. A kapunkat ezúttal Tóth Benedek Vitéz és Szadovszky Sámuel óvta meg maximális hatékonysággal a lövésektől.

Gergely Zsombor így látta az összecsapást:

Tudtuk, hogy most nem lesz különösebben nehéz mérkőzésünk, de többé-kevésbé sikerült elérnünk a célunkat. Jó csapatjátékkal, kulturált hokival sikerült egy meggyőző eredményt elérnünk, amellett, hogy előző este pár játékosunk keményen küzdött és jól teljesített az U18-as csapatunkban. Köszönjük a srácoknak a mai játékot!

Eredmény – U16 B-bajnokság, keleti csoport:

Lehel HC – Óbuda Hoki Akadémia 0-17 (0-7, 0-5, 0-5)

 

U18:

U18-as legénységünknek sajnos nem sikerült jól a hétvége: szombaton 0-16-ot játszottunk az igen erős kerettel rendelkező ISK Csíkszeredával.

Eredmény – U18-as bajnokság:

Óbuda Hoki Akadémia – ISK Csíkszereda 0-16 (0-5, 0-7, 0-4)

 

Női U25:

Női együttesünk aznap hasonló eredményre jutott, de fordított előjellel: nyolc mezőnyjátékossal is magabiztosan győztük le a DVTK Jegesmedvéket! Az első játékrészben hét gólunk ellenében egy miskolci találat érkezett, a középső harmadban további hatot lőttünk, amit a záró húsz percben még kettővel toldottunk meg. A végeredmény: 1-15! Gólszerzőink: Péter Csilla (8), Müller Adrienn, Márkus Tünde, Csontos Katalin (2), Zsigmond Flóra és Farsang Noémi Eszter (2), vagyis majdnem mindenki jegyezhetett legalább egy találatot.

Vasárnap folytattuk a nyerőszériát, ezúttal az FC Hatvan Girls volt soron. Habár a vezetést a vendégek szerezték meg a 13. percben, többször már nem került a korong Csató Viktória kapujába, ellenben Péter Csilla és Nagy Renáta a második húsz percben a mi javunkra fordította az állást: a végeredmény tehát 2-1 lett ide! Szép volt, lányok!

Ez alkalommal Péter Csilla csapatkapitányt kérdeztük a meccsekről:

Ez a hétvége különösen nagy kihívás volt számunkra, hiszen két, eddig ismeretlen csapattal játszottunk. Szombaton bátor és fegyelmezett játékkal, a kevés játékosunk ellenére is sikerült nagy arányú győzelmet aratnunk. Mindenki szívvel játszott, és küzdött egészen a mérkőzés végéig. Vasárnap érezhető volt, hogy sokat kivett belőlünk az előző meccs, de a sok kialakított helyzet végül gólokat és újra 3 pontot eredményezett.

Eredmények – Női U25-ös bajnokság:

DVTK Jegesmedvék – Óbuda Hoki Akadémia Girls 1-15 (1-7, 0-6, 0-2)

Óbuda Hoki Akadémia Girls – FC Hatvan Girls 2-1 (0-1, 2-0, 0-0)