Heti összefoglaló – 2018/40. hét

Ismét sűrű hetünk volt, amely során U12-től felfelé minden csapatunk meccsezett a maga bajnokságában. Haladjunk sorjában!

 

U12 A1 és A2:

Első és második számú előkészítős brigádunk az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia növendékeit fogadta vasárnap. Az A1-esek találkozójáról Boros Norbert számolt be röviden:

A fehérvári akadémia együttesével mérkőztünk meg, amely egy nagyon technikás és jó csapat. Sajnos védekezésre kényszerültünk, de Takács Zalán több kiugrásunkból egyet így is értékesíteni tudott.

 

U12 B:

A C-bajnokságban induló B-csapat az FC Hatvan Gigászait látta vendégül ugyanazon a napon, ezt az ütközetet is Boros Norbert értékelte nekünk:

A hatvani alakulattal kerültünk szembe, a srácok pedig a teljes szívüket beletették a játékba, ahogy azt kértük tőlük – még kapott gól után is azonnal odaálltak a kezdőkörhöz, és folytatták. Ez a hozzáállás sajnos hiányzott az előtte lévő A1- és A2-mérkőzésről. Összességében egy jó és élvezetes meccset láthattunk, a gyerekek jól érezték magukat, ami a találkozó során egyszer sem hagyott alább.

 

U14 A:

Kölyökalakulatunk szombaton Debrecenben vendégeskedett. A hosszú utazás ellenére mi jegyezhettük az első találatot: a feljátszó Kiss-Molnár Gellért szerezte meg a vezetést. Nem örülhettünk sokáig, mivel a következő négy percben a hazaiak megfordították az állást, és a különbséget a második játékrészben kétgólosra tudták növelni. A záró harmadban újabb két alkalommal köszöntek be kapusunknak a hajdúságiak, ám ezt követően Bodzai Dávid 5-2-re szépített. Elérkezett az utolsó perc, amikor az ember már nem számít különösebb meglepetésre, azonban jött a feketeleves: a DHK 50 másodperc leforgása alatt háromszor juttatta a korongot a hálónkba, ezzel beállítva a 8-2-es végeredményt.

Sarkadi Csaba vezetőedző így látta az összecsapást:

A selejtező torna óta eltelt időben valami nem megváltozott, de módosult a srácokban. Sem az edzéseken, sem a mérkőzéseken nem azok a játékosok vannak a pályán, mint a kvalifikáción. Ez a Debrecenben lejátszott mérkőzésen is megmutatkozott. Több a “hullámvölgy”, vagy talán tovább tart, mint a “hullámhegy”, ami sajnos az eredményességen is látható. Sajátosságuk a látottaknak, hogy a játékosok a mutatottnál lényegesen többre képesek. Természetesen dolgozunk rajta, hogy ismét azt a csapatot lássuk a pályán, mint a Győr elleni találkozón.

Eredmény – U14 A-bajnokság:

Debreceni HK – Óbuda Hoki Akadémia 8-2 (2-1, 1-0, 5-1)

 

U14 B:

A B-bajnokságban szereplő kölykösök vasárnap Szegedre látogattak. Nem sikerült jól a kezdés, az első húsz percben ötgólos hátrányba kerültünk, a második harmadban pedig további hat góllal nőtt a különbség. A záró periódusban már szorosabbá vált a találkozó, de a vége így is 13-0 lett a hazaiak javára.

Haluska Gábor edző így értékelt:

Az első harmadot kicsit álmosan kezdtük, aminek meg is lett az eredménye. A szegediek korcsolyázásban felülmúltak minket, nem tudtuk követni a játékukat. Ügyesen kijátszották a védelmünket, és lőttek is öt gólt a törött ujjal védő kapusunknak. A második játékrészben kicsit többet korcsolyáztunk, de az ellenfél is jobban koncentrált, és többször jutott el kapura lövésig. A végén a játékosaink harcosan küzdöttek, segítették a kapusunkat, de ennek ellenére sajnos a hazai csapat megőrizte a fölényét.

Eredmény – U14 B-bajnokság, keleti csoport:

Goodwill Pharma Szegedi Vízmű – Óbuda Hoki Akadémia B 13-0 (5-0, 6-0, 2-0)

 

U16:

Serdülőcsapatunk péntek este a Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2004-es születésűekből álló együttesét látta vendégül. Az első húsz perc szoros játékot hozott, két székely és – Nádasy Márton révén – egy óbudai góllal. A második játékrészben aztán beindult a henger: sorrendben Angelusz Áron Manó, Farkas Boldizsár, Ivády Milán, Schaffer Bálint, majd újra Ivády volt eredményes! A vendégek 4-2-nél időt kértek, és kapust is cseréltek, de ez nem zavarta meg a mieinket: két harmad után 6-2 volt ide. Az utolsó etap már viszonylag békésen csordogált, talán mindenki elkönyvelte magának a végeredményt, de a feljátszó Kiss-Molnár Gellért nem így gondolta, és az 58. percben beállította a 7-2-es végeredményt! A kapusaink ismét remekeltek: Tóth Zsófia több mint 91 százalékkal védett, az utolsó 10 percre beálló Szadovszky Sámuel pedig az ellenfél összes lövését kifogta.

Gergely Zsombor így összegezte a találkozót:

Ahogy legutóbb, ezúttal is lassan kezdtük a mérkőzést. Nem pörögtünk túl jól, és hátránnyal zártuk az első harmadot. A második játékrészben azonban elkezdtük uralni a meccset, és végül magabiztos győzelmet arattunk. Meg kell tanulnuk az első másodperctől kezdve, 60 percen keresztül hokizni.

Serdülőink 4 összecsapást követően fölényesen vezetik az U16 B-bajnokság keleti csoportját, a kanadai táblázat első három helyét pedig a Nádasy, Ivády, Lambert trió foglalja el. Szép volt, srácok!

Eredmény – U16 B-bajnokság, keleti csoport:

Óbuda Hoki Akadémia – Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2004 7-2 (1-2, 5-0, 1-0)

 

U18:

Ificsapatunk csütörtökön a Győri NEMAK-DANA ETO HC-t fogadta hazai pályán. Az első harmad még szoros volt, csupán két góllal mentek a vendégek, de a következő két játékrészben egyaránt 3-3 találatot jegyeztek fel, amire csak eggyel tudtunk válaszolni, így született meg a 2-9-es végeredmény. Az mindenesetre látszik, hogy lépésről lépésre közelítünk az ellenfelekhez, és az utóbbi két mérkőzésen összesen öt gólt szereztünk a liga favoritjai ellen (a győriek jelenleg harmadikak a tabellán). Alakul ez! Góllövőnk ezúttal Csanády Zsombor volt, aki kétszer is betalált az ellenfél hálójába!

Eredmény – U18-as bajnokság:

Óbuda Hoki Akadémia – Győri NEMAK-DANA ETO HC 2-9 (1-3, 0-3, 1-3)

 

Női U25:

Lányaink szombaton a Fradi otthonában szerepeltek. Sok név ismerősen csengett az ellenfélnél, hiszen a kilencedik kerületiek keretének a fele tavaly még nálunk kergette a pakkot. Az első harmad nagy részében oda-vissza játék zajlott, de a 15. percben jött a kölykösökéhez hasonló áramszünet: három minutum alatt három gólt kaptunk. Ehhez már csak az utolsó etapban adtak a zöld-fehérek még egy gombócot, így 4-0 lett a meccs vége.

Eredmény – Női U25-ös bajnokság:

FTC-Telekom – Óbuda Hoki Akadémia Girls 4-0 (3-0, 0-0, 1-0)