Heti összefoglaló – 2018/38. hét

U18-asaink első diadala egyelőre várat magára, a serdülők viszont ismét jól szerepeltek. Nézzük, mi történt a korosztályos bajnokságokban az elmúlt héten!

U18:

A szombati párharc előtt még reménykedtünk a szoros eredményben, hiszen az FTC-Telekom csapata is a mieinkhez hasonló gólkülönbséggel abszolválta az eddigi találkozóit. Az első játékrész végéig még nem is volt vészes a dolog, hiszen csak 3 góllal vezetett ellenfelünk, ám a középső húsz percben a zöld-fehérek hétszer juttatták a korongot a kapunkba, mi azonban – a feljátszó Ivády Milán révén – csak egyszer tudtunk válaszolni. Az utolsó etapban még egy góllal növelte előnyét a vendégcsapat, így alakult ki az 1-11-es végeredmény.

Eredmény – U18-as bajnokság:

ÓHA – FTC-Telekom 1-11 (0-3, 1-7, 0-1)

U16:

Vasárnap folytattuk diadalmenetünket a B-bajnokság keleti csoportjában! Noha a mérkőzés elején a szegediek szerezték meg a vezetést, hat és fél percen belül fordult a kocka: Nádasy Márton és Patonai Csanád vette be a vendégek kapuját. A második játékrész rosszul kezdődött számunkra: egyenlített az ellenfél, meg kellett hát nyomni a reset-gombot. Ám a 27. percben végre felébredtünk, és beindult a gólgyár: Angelusz Áron Manó, az U18-ban is eredményes Ivády Milán, Lambert Levente, Nádasy Márton, majd ismét Lambert góljaival ötgólosra növeltük előnyünket! A záró harmadban eggyel közelebb jöttek a csongrádiak, de Nádasy nem hagyta, hogy az övék legyen az utolsó szó, így a találkozó végéig megőriztük a különbséget.

Gergely Zsombor vezetőedző így értékelt:

“Ahogy mostanában megszoktuk, a Szeged ellen is álmoskásan kezdtük a mérkőzést. Az első húsz percben minimális előnyre tettünk szert, de a második harmadtól a több kapura lövésnek köszönhetően magabiztos győzelmet sikerült aratnunk.”

Eredmény – U16 B-bajnokság, keleti csoport:

ÓHA – Goodwill Pharma Szegedi Vízmű 8-3 (2-1, 5-1, 1-1)