Heti összefoglaló – 2018/37. hét

Múlt héten U18-as és U16-os brigádunk lépett jégre bajnoki mérkőzésen.

U18:

Kedden Dunaújvárosban folytatták az alapszakaszt az óbudai ifisták, ám a siker egyelőre várat magára. Egy 9-0-s első harmad után a második és a harmadik játékrészben is 5-5 gólt kaptunk, és csak eggyel válaszoltunk Pallós Péter révén.

Eredmény – U18-as bajnokság:

Dunaújvárosi Acélbikák – ÓHA 19-1 (9-0, 5-1, 5-0)

U16:

Múlt héten eldőlt, hogy serdülő korosztályos csapatunk a B-csoportban folytatja a bajnoki küzdelmeket. Elsőként az UTE B-vel kerültek szembe a srácok. Az első etap szoros párharcot hozott, egymás után zörögtek a hálók, de húsz perc után nálunk volt a vezetés; Angelusz Áron Manó, Nádasy Márton, majd utóbbi passzából Lambert Levente is eredményes volt. A folytatásban azonban 3 újpesti gólra csak egy óbudai jutott (ismét Lambert vette be a vendégek kapuját), így lila-fehér vezetéssel fordultak a csapatok a hajrára. Következett a záró játékrész, ahol meg kellett mutatniuk a mieinknek, mit tudnak valójában… és sikerült is! Nádasy Márton, Boleska Dániel és Jurkovics Bence 3 és fél perc leforgása alatt kétgólos vezetéshez juttatta csapatát, majd kicsivel később Ivády Milán és az immáron triplázó Lambert Levente is hozzátette a magáét. Így hát a harmadik harmad ellentmondást nem tűrő játékával végül sima győzelem lett az ÓHA jutalma!

Gergely Zsombor vezetőedző így nyilatkozott a találkozóról:

“Nem kezdődött jól a mérkőzés, nehezen pörögtek fel a fiúk, de az utolsó harmadban kijött a két csapat közti különbség, és meggyőző fölénnyel szereztük meg a győzelmet. A célunk egyértelmű: feljutni az A-csoport rájátszásába!”

Eredmény – U16-os bajnokság:

ÓHA – UTE B 9-5 (3-2, 1-3, 5-0)