Heti összefoglaló – 2018/36. hét

Múlt héten U14-eseink A-csoportos selejtezőn vettek részt a Vasas Jégcentrumban, U18-as csapatunk számára pedig kezdetét vette az alapszakasz. Egy héttel korábban az U16-osok is selejteztek.

U14 A:

Múlt hétvégén kölyköseink a legjobb hazai korosztályos brigádokkal mérhették össze erejüket, hogy bizonyítsák, méltóak az A-csoportban való indulásra. A két tavalyi döntős, vagyis az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia és az UTE kiemeltként automatikusan az elitbe került, míg a három erdélyi alakulat (Felcsík SK, ISK Csíkszereda, ISK Lendület Gyergyószentmiklós) külön selejtezőn dönti el, közülük melyik két klub versenyezhet idén a legjobbak között. A maradék 8 helyre 10 pályázó volt, akik két ötös csoportban küzdöttek meg a bentmaradásért. A mieink számára egyértelmű volt a kitűzött cél, hiszen tavaly már egyszer sikerült az A-csoportba kvalifikálnunk magunkat – meg kellett hát ismételni ezt a remek teljesítményt.

Sarkadi Csaba és Haluska Gábor tanítványai a Vasas Jégcentrumban két nap alatt négy rövidített játékidejű mérkőzésen mutathatták meg, hogy mire képesek. Az FTC-Telekom ellen még nem sikerült bemelegedni, de a Dunaújvárosi Acélbikák már csak a hosszabbításban tudtak minket felülmúlni. Vasárnap a DVTK Jegesmedvék egy 8 perces rövidzárlatot kihasználva kerekedtek fölénk, de a Győri NEMAK-DANA ETO HC-val szemben végre sikerült bizonyítanunk a rátermettségünket, és lehengerlő diadalt arattunk. Az MJSZ szakmai bizottsága nemsokára dönt az A-csoport végleges besorolásáról.

Eredmények – U14-es selejtező:

FTC-Telekom – ÓHA 4-0 (1-0, 0-0, 3-0)

ÓHA – Dunaújvárosi Acélbikák 3-4 hu. (1-1, 1-1, 1-1, 0-1)

DVTK Jegesmedvék – ÓHA 6-3 (1-2, 4-0, 1-1)

ÓHA – Győri NEMAK-DANA ETO HC 7-0 (3-0, 2-0, 2-0)

U16:

Másfél héttel ezelőtt zajlott a serdülő korosztály selejtező tornája, amelynek során 12 résztvevő harcolt meg azért, hogy a legerősebb itthoni pontvadászatban folytassa az idényt. Az előző szezon döntősei (az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia és a MAC Budapest) alanyi jogon vesznek részt az A-csoportos küzdelmekben, míg a többiek három négyes csoportban próbálták megkaparintani a fennmaradó 6 hely valamelyikét. Gergely Zsombor és Hodos Detre csapatának gerincét a tavalyi U14 A-csoportos 2004-es évfolyam adja, joggal reménykedhettünk hát abban, hogy idén is jól fogunk szerepelni a kvalifikációs sorozatban.

Hazai pályán, az Óbudai Jégcsarnokban léptünk jégre, ahol két nap alatt három mérkőzést játszottunk. A Vasas SC-től egy igen szoros találkozón kaptunk ki, és a Pesterzsébeti Hockey Club is csupán két góllal bizonyult jobbnak nálunk. A következő napon az SZJA 2003 – ISK Csíkszereda jobb hajrájának köszönhetően tudott nyerni ellenünk, így sajnos – bár egyszer sem adtuk könnyen a bőrünket – nem jött össze a várva várt győzelem. Az MJSZ szakmai bizottsága a mutatott játék képét szem előtt tartva hozza meg döntését az A-csoport összetételéről.

Eredmények – U16-os selejtező:

Vasas SC – ÓHA 3-1 (1-0, 1-0, 1-1)

ÓHA – Pesterzsébeti Hockey Club 2-4 (0-2, 0-1, 2-1)

SZJA 2003-ISK Csíkszereda – ÓHA 5-2 (1-0, 1-0, 3-2)

U18:

Az ifjúsági bajnokságban azonnal az alapszakasszal kezdődött a bajnoki szezon, és a hét végére már két mérkőzésen is túl voltak a mieink. Kezdésnek csütörtökön rögtön az egyik legjobb csapattal, a MAC Budapesttel kerültünk szembe, vasárnap pedig a szintén acélos Pesterzsébeti Hockey Clubot láttuk vendégül. Mindkét párharc az ellenfél nagy arányú sikerével ért véget, de bízunk benne, hogy Tolnai Attila legénysége a folytásban jobban meg fogja szorongatni a riválisokat.

Eredmények – U18-as bajnokság:

MAC Budapest – ÓHA 22-0 (7-0, 5-0, 10-0)

ÓHA – Pesterzsébeti Hockey Club 0-15 (0-5, 0-3, 0-7)