Czirják Áron első top10-es eredménye!

A fiatal magyar rider a Red Bull Ice Cross World Championship második judenburgi futamán a 6. helyen végzett a juniorok között.

Czirják Áron
Czirják Áron© JOERG MITTER

Végre! Egy év telt el azóta, hogy Czirják Áron utoljára Red Bull Ice Cross World Championship futamon vehetett részt. És ha már megtört a jég – persze csak képletesen – rögtön kettőn is rajthoz állhatott. Mindkét ATSX250-es viadalt az ausztriai Judenburgban rendezték meg végül – a másodikon Áron ráadásul pályafutása legjobb eredményét érte el!„Nagyon hiányzott már a versenyzés! Főleg az, amikor négyen állunk a rajtkapuban, egy öklözéssel szerencsét kívánunk egymásnak, miközben várjuk az indítást.”

Hiányzott már a rajtkapu
Hiányzott már a rajtkapu© JOERG MITTER

Először február 6-án gyűlt össze az európai mezőny Judenburgban, hogy újra átélhesse mindenki a hőn áhított versenyzés feelingjét. Áronnak kicsit pechje volt, mert két nappal a futam előtt edzés közben a nagyugratón beverte a térdét, így a fájdalom alaposan rányomta a bélyegét a versenyzésére – a juniorok között azért így is 11. lett, a felnőtt mezőnyben pedig 39.Aztán a francia versenyt is átrakták Judenburgba, Áron pedig ezzel nagy lehetőséget kapott, hiszen így összesen két hetet tölthetett kint.„A második elég jól sikerül, összejött az első top tízes eredményem! Juniorban értem ezt el, hatodik lettem, férfiben pedig huszonnyolcadik. Ez annak is betudható, hogy nem fájt már a térdem, illetve, hogy egy egész hétig kint edzhettem a pályán, így két-három másodpercet is gyorsulni tudtam.”

Sokat gyorsult egy hét alatt
Sokat gyorsult egy hét alatt© JOERG MITTER

Pedig közben a körülményekkel is meg kellett küzdeniük, hiszen míg az első versenyen plusz fokok voltak és napsütés, a második alatt már mínusz 12 fok.„Eléggé fáztunk… Egyébként felnőttben az összes versenyző ötven-hatvan, míg juniorban a nyolcvan százaléka ott volt, úgyhogy elég erős mezőny gyűlt össze. A második futam szombatján volt egy fun race is, egy csapatverseny. Én egy kevert teamben voltam egy írrel és két lengyellel, a hatodik helyen végeztünk.”

Áronnak bejött a Red Bull Winter Edition Gletschereis
Áronnak bejött a Red Bull Winter Edition Gletschereis© JOERG MITTER

Áron megkóstolhatta a versenyen a Red Bull osztrák téli kiadását a Gletschereist is, ami szerinte elég jól sikerült. Úgyhogy minden klappolt – egyedül a szurkolók hiányoztak kicsit.„Főleg a rajtkapuban, hogy lenézve nem láttad ott állni a rengeteg ember. Viszont a biztatást így is megkaptuk a befutónál a többiektől, családtagoktól, a stafftól meg néhány síelőtől.”

Forrás: RedBull.hu Megjelenés 18.02.2021 · 13:47 UTC+1