Céljaink

Egészséges és talpraesett fiatalok nevelésére törekszünk, akik mind a sportban, mind a sportpályán kívül helytállnak az életben. A nálunk nevelkedő gyermekeket nem csak a jégkoronghoz szükséges számos készség elsajátítására, hanem a sportolói életmódra és az iskolai tanulmányok fontosságára is ösztönözzük. Képzési programunk az élet számos területére kiterjed, nem csak sportolókat, hanem embereket is nevelünk.

Határozottan merjük állítani, hogy céljainkat kizárólag vidám, jó hangulatban tudjuk elérni, ezért mindent megteszünk egy pozitív légkör fenntartásáért.

Szakmai programunkat úgy állítottuk össze, hogy tökéletes egyensúlyt biztosítsunk a játékosság és a tanulás között, legyen szó jégkorong-specifikus képességekről mint a korcsolyázás, ütőkezelés és taktikai tudás; vagy emberi értékekről mint az önállóság, felelősségtudat, fegyelem és bizalom.

Jégkorong

A jeges képzésünk fő pillérjeit a korcsolyázás és a játék alkotják. A magabiztos korcsolyatudás elengedhetetlen a jégkoronghoz, ezért már a legkisebbeket is játékos módon vezetjük rá a helyes korcsolyázási technikák elsajátítására. Ahogy múlnak az évek, a gyermekek egyre nehezebb és komplexebb technikai képzésben részesülnek, hogy a korcsolyázás olyannyira természetes mozgássá váljék, akár a futás.

A játék pedig az egész sport örömét és egyben esszenciáját adja, megtanít győzni és csapatban gondolkodni, megtanít arra az elmondhatatlan érzésre, amit a közösen elért eredmény nyújt.

Tanulás

Utánpótlás-nevelő egyesület lévén a sportolói képzés mellett nagy hangsúlyt fektetünk a kiváló tanulmányi eredmények elérésére.

Olyan egyensúlyt alkotunk a tanulás és a sportolás között, hogy egyik tevékenység se menjen a másik rovására, minél inkább kedvező hatást érjen el az iskola és a sport összhangja.

Egészség

Minél széleskörűbb a sportoló ismerete saját szervezete működéséről, annál eredményesebb és biztonságosabb, ezáltal örömtelibb lesz a mozgás.

Az Óbuda Hockey Academy-nél igazolt játékosok életkornak megfelelő sportolói életmódra való ösztönző elméleti és gyakorlati képzést is kapnak: táplálkozási irányelvek, anatómiai ismeretek, mentális felkészítés.

Személyiség

Egy jó sportoló egyben jó ember is. Olyan tulajdonságokat nevelünk az Óbuda Hockey Academy játékosaiba, melyek elengedhetetlenek nem csak a csapatsportban, de az életben is:

Önállóság, felelősségtudat, határozottság, bizalom, fegyelem, élvezet

Merjük állítani, hogy ezek azok a fogalmak amelyek jobban befolyásolják a teljesítményt és az eredményt mint a nyers erő vagy a taktikai tudás. Kötelességünknek érezzük, hogy jó emberi értékeket neveljünk a gyermekeinkbe, hogy a játékos játékossá, a csapat pedig csapattá váljon.