Heti összefoglaló – 2018/48-49. hét

Korosztályos csapatainkra a szokásosnál kevesebb mérkőzés várt az elmúlt két hétben, érezhetően közelednek az ünnepek.

U8:

Szuperminiseink december 9-én Újpesten szerepeltek a Sportországi Cápák B-tornáján. Az eseményekről Nagy Renáta számolt be nekünk:

A gyerekek az első perctől kezdve nagyon sokat korcsolyáztak, és folyamatosan támadták az ellenfél kapuját. Rengeteg kapuralövésünk volt, és sok bravúros szólóval is meglepték a srácok a szüleiket. A hálónk őre ezúttal is egy kis hercegnő volt, aki magabiztos teljesítményt nyújtott mind a négy mérkőzésen. A gyerekek nagyon élvezték a tornát. Büszke vagyok rájuk egytől egyig.

 

U10:

Minicsapatunk december első hétvégéjén a Santa Claus-kupán szerepelt remekül, december 8-án pedig egy B- és egy C-tornán is részt vettek a kicsik. Utóbbit Hegedüs Zoltán edzőnk értékelte:

Szombaton Halásztelken jártunk az U10 C-vel a Jégoroszlánok birodalmában. A csapatunkban 3 “elsőtornás” játékos is volt, ami kifejezetten izgalmassá tette a mérkőzéseket. A gyerekek nagyon jól dolgoztak, nem foglalkoztak az ellenfél és a köztük lévő tudáskülönbséggel. Sőt, 2 gólt a teljesen kezdő játekosaink lőttek. Nagyon büszke vagyok a srácokra, mert az edzéseken tanultakat jól alkalmazták, mind támadásnál, mind védekezésnél. A nagy akarás miatt néha becsúszott pár szabálytalanság, de a kapusunk 7 büntetőből 7-et hárított. Gratulálok a csapatnak!

 

U12:

A1- és A2-együttesünk december 9-én Miskolcon játszott a DVTK Jegesmedvék vendégeként. Utóbbi brigád találkozóját Haluska Gábor foglalta össze:

A csapat elszántan indította a mérkőzést, és jól védekezve akadályoztuk az ellenfél csapatát a gólszerzésben. Néhány alkalommal a DVTK kapuját is veszélyeztettük, de alapvetően a védekezésre kellett koncentrálni. Az első játékrészben felvett lendület egy kissé elfogyott a második harmadra, és a hibák is egyre sűrűsödtek. A korongbirtoklás és a támadások száma is a miskolciak oldalára billentette a mérleget. Mezőnyjátékosaink mindent próbáltak megtenni a kapus segítése érdekében, hogy minél kevesebb lövést kelljen hárítania. Ellentámadásokra is volt példa, aminek a harmadik harmadban egy becsületgól lett az eredménye.

 

U14 B:

Kölyök B-együttesünk december 1-én három szoros harmadot játszott itthon a DVTK Jegesmedvékkel. Az első húsz percben két vendéggól után Vayer Zalán szépített, a második játékrészben csak egy miskolci találat született, végül a záró etap újfent 1-2 lett (tőlünk ezúttal Angyal Máté volt eredményes). A végeredmény tehát 2-5 oda.

Haluska Gábor így látta a találkozót:

Ezt a mérkőzést is lassabban kezdtük, és rögtön az első cserében gólt is kaptunk. A további gólok ellenére az összpontosítás megfelelő volt, de a tempóban, sebességben az ellenfél felülmúlt bennünket. A második játékrészben minden játékos a saját feladatára koncentrált. Egy-egy apróbb hibát leszámítva a harmadban kiegyenlített játék folyt. A záró játékrészben sokat kellett emberhátrányban játszanunk, melyek nagy százalékát jól kivédekeztük, és időnként még támadásig is eljutottunk. A csapategység megfelelő volt, a fizikai erőnlét fejlesztése szükséges. A helyzetkihasználáson tovább kell dolgozni.

Eredmény – U14 B-bajnokság, kelet:

Óbuda Hockey Academy B – DVTK Jegesmedvék B 2-5 (1-2, 0-1, 1-2)

 

U18:

Ifjúsági brigádunk november 30-án, majd rögtön másnap is meccselt egyet. Először a KMH-val ütköztünk meg pénteken, és ahogy számítani lehetett rá, végig fej fej mellett haladt a két csapat. Az első harmadban a vendégek szerezték meg a vezetést, ám a következő játékrész a mieinkről szólt: Angelusz Áron Manó, Csanády Zsombor és Lambert Levente is bevette az ellenfél kapuját. A hajrá azonban nem lett véghajrá: a KMH egyenlített, következett a ráadás. A hosszabbításban sajnos a másik gárdának ment jobban a játék, de így is sikerült pontot szereznünk – a végeredmény 3-4 (hosszabbítás után).

Szombaton délben Fehérváron volt jelenésünk. A közeli időpontok miatt minimális átfedés volt a pénteki és a szombati ÓHA-csapat között. A meccs elején 2-0 után még szépíteni tudtunk Sipos András Miklós révén, viszont ezt követően további 9 alkalommal landolt a pakk a hálónkban, így 11-1 lett a vége.

December 8-án a Vasashoz látogattak ifistáink, de megtizedelt csapatunk számára túl nagy falatnak bizonyult az ellenfél – 18-0 arányban maradtunk alul. Tolnai Attila vezetőedző így nyilatkozott az összecsapásról:

A szombati volt az eddigi legrosszabb meccsünk. Két és fél sorral voltunk kénytelenek játszani, mert többen nem tudtak sajnos eljönni. Nem küzdöttünk, nem hajtottunk. Folyamatosan kergettük az ellenfél játékosait, ők meg cicáztak velünk. Nem volt ütközés, nem korcsolyáztunk. Nem dolgoztunk, csak kiküldtük a mezt a pályára. Mélyen a tudásunk alatt játszottunk.

Eredmények – U18-bajnokság:

Óbuda Hockey Academy – KMH SE 3-4 hu. (0-1, 3-0, 0-2, 0-1)

Ifj. Ocskay Gábor JA – Óbuda Hockey Academy 11-1 (3-1, 4-0, 4-0)

Vasas SC – Óbuda Hockey Academy 18-0 (8-0, 7-0, 3-0)