Heti összefoglaló – 2018/39. hét

Futószalagon jöttek egymás után korosztályos csapataink mérkőzései az elmúlt hétvégén. Hét brigádunk is bajnoki meccsen vett részt, nem unatkozhatott hát az ÓHA szurkolótábora!

U12 A1 és A2:

Boros Norbert, Tóth Adrián, Deák Csaba és Péter Róbert tanítványai számára ezen a héten indult a bajnokság. Előkészítőseink a vasárnapi nyitányon a KSI A1- és A2-együttesével kerültek szembe, akikkel az előszezonban már találkoztak egy-egy edzőmérkőzésen.

Ebben a korosztályban még nincs eredmény, de Boros Norbert vezetőedző a következőképpen értékelte a látottakat:

Ezen a hétvégén kezdődött az U12-es bajnokság. Az első mérkőzés mindig nehéz, de az A1-es srácok nagyon összeszedettek és koncentráltak voltak, rengeteget támadtunk, sokszor be tudtuk szorítani az ellenfelet a harmadába. A védekezéssel volt némi probléma, amin változtatni fogunk. Elégedett vagyok a játékosokkal, a maximumot nyújtották a mérkőzésen.

Az A2-eseknek szintén ez volt az első meccsük. Erős volt az ellenfél, de a mieink nem hátráltak meg, küzdöttek, hajtottak – viszont korántsem nyújtották a maximumot. Mindezek mellett az akarás, küzdés, hajtás tetszett! Az edzésmunkán és a morálon kicsit változtatnunk kell, hogy minél hamarabb fel tudjuk venni az iramot a jövőbeli ellenfeleinkkel.

U14 A és B:

Elsőszámú kölyökcsapatunk a dicsőséges A-csoportba jutás után szombaton megkezdte az alapszakasz-küzdelmeket. Kezdésként rögtön a MAC Budapest A-t kaptuk ellenfélnek, akik ellen szépen tartottuk magunkat, de így is elszaladtak négy találattal. A végén azonban mi örülhettünk az utolsó gólnak, miután Abonyi Trisztán emberhátrányból szépített.

B-jelű gárdánk ugyanazon a napon Újpestre látogatott, hogy a Sportország SC ellenében kezdje meg a másodosztályú pontvadászatot. Sajnos a sors nem volt kegyes a mieinkhez: az első harmadban 10, a másodikban 9 gólt kaptunk, ám  záró játékrész egészen szorosra sikerült, hiszen csak egy találatot jegyezhetett fel az ellenfél. Bízunk a szebb folytatásban.

Eredmény – U14 A-bajnokság:

ÓHA – MAC Budapest A 1-4 (0-2, 0-2, 1-0)

Eredmény – U14 B-bajnokság, keleti csoport:

Sportország SC – ÓHA B 20-0 (10-0, 9-0, 1-0)

U16:

Remek kezdés után csupa remek folytatás: legyőztük a debrecenieket is! Már az első etapban elhúztunk öt góllal, miután Lambert Levente, Nádasy Márton, Ivády Milán (kétszer), majd Boleska Dániel is beköszönt az ellenfél kapusának. Le is cserélte ellenfelünk a hálóőrét, és bár továbbra is sokat próbálkoztunk, a hátralévő időben már csak egy-egy találat született mindkét oldalon (tőlünk ismét Lambert volt eredményes). Tóth Zsófia újra remekelt  kapuban: 97 százalékos hatékonysággal hárította a kapuja felé tartó lövéseket!

Gergely Zsombor vezetőedző így látta az eseményeket:

A Debrecen A-csapatát fogadtuk ma. Nagyon jól állt bele a csapat a mérkőzésbe, az első harmadot sikerült eredményben és játékban is uralni. Sajnos a második harmadban visszavettünk a tempóból, de így is magabiztos győzelmet arattunk a DHK ellen.

Eredmény – U16 B-bajnokság, keleti csoport:

ÓHA – Debreceni Hoki Klub A 6-1 (5-0, 0-1, 1-0)

U18:

Szombaton felcsillant a remény Tolnai Attila legénysége számára, midőn az első harmad után 1-1, a középső játékrész végén pedig 3-4 állt az eredményjelzőn a bajnoki cím egyik esélyese, az UTE ellen. Otthon játszó ifiseink megtáltosodtak, és komoly dilemmát okoztak az újpestieknek, akik számára nem jött valami könnyen a kötelező győzelem. Végül csak az utolsó húsz percben sikerült egyértelműen a maguk oldalára billenteni a mérleg nyelvét, és egy harmad alatt hat gólt ütve biztosították be maguknak a sikert. Poltzer Renáta kapujára összesen 71 lövés érkezett, komoly bravúr, hogy így is sokáig tartotta hátul a csapatát. Pallós Péter kettő, Balog Gergő egy gólt vállalt magára. Szép teljesítmény a liga egyik favoritja ellen!

Eredmény – U18-as bajnokság:

ÓHA – UTE 3-10 (1-1, 2-3, 0-6)

Női U25:

Lányaink az előkészítősökhöz hasonlóan ezen a hétvégén debütáltak a bajnokságban; kezdésként Székesfehérváron kellett megmutatniuk, milyen fából faragták őket. Egy adminisztrációs probléma miatt tíz helyett csak kilenc mezőnyjátékos állt Boros Norbert vezetőedző rendelkezésére, de ez nem jelentette azt, hogy a lányok feltartott kézzel csúsztak volna a kezdőkörhöz. Péter Csilla első góljára ugyan nemsokára érkezett a válasz, de Farsang Noémi még az első játékrészben visszaszerezte a vezetést a mieinknek. A második harmadban egyenlítettek a hazaiak, azonban Péter Csilla révén ismét miénk lett az előny, amit Nagy Renáta a 39. percben kétgólosra duzzasztott. A záró etapban Farsang Noémi újabb találatával már hárommal vezettünk, és bár a kék-fehérek kozmetikáztak az eredményen, de ennél jobban már nem tudtak megszorongatni minket: 3-5 lett a vége.

Boros Norbert így kommentálta a találkozót:

Az első bajnoki mérkőzésünkön győzedelmeskedni tudtunk a székesfehérvári csapat felett. Rendkívül jó és pörgős játékot mutattak a lányaink! Betartották, amiket kértem, persze a kiállítások terén vissza kell fognunk magunkat. Le a kalappal a lányok előtt, mindenki kivétel nélkül tiszta szívből játszott, egymásért!

Eredmény – Női U25-ös bajnokság:

Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia – ÓHA Girls 3-5 (1-2, 1-2, 1-1)