Remek szereplés a Santa Claus-kupán!

Múlt hétvégén U10-es csapatunk Dunaújváros felé vette az irányt, hogy részt vegyen az idei Santa Claus-kupán. Az eseményről Soltó Csaba edző számolt be nekünk.

Egyesületünk mini korosztálya eddig példa nélkül álló kihívásra vállalkozott, amikor jelentkezett a dunaújvárosi XII. Santa Claus-kupára, korábban ugyanis még soha nem indult Gepárd-csapat dupla A-s tornán. Ennek megfelelően a felkészülés is a megszokott keretektől eltérően zajlott, hogy minél felkészültebben érkezzenek a srácok a 16 csapatos nemzetközi mezőnybe.

Összességében nyoma sem volt megilletődöttségnek, a sorok szép, hatékony és eredményes hokit játszottak már az első találkozón is. A későbbi bronzérmes elleni mérkőzésen sokáig a győzelemért voltunk meccsben, de sajnos két megkérdőjelezhető bírói döntés miatt megingott a fegyelem, és ezt ki is használta az ellenfél. A csoportmeccseken Fortuna nem segítette a csapatot, az eredmények nem kedveztek nekünk, de a játék képe alapján egyértelműen ott volt a helyünk a mezőnyben!

 

A csoportmeccsek után az alsóházban folytathattuk a tornát. A folytatás igazi diadalmenetté vált! Az első négy mérkőzésen zsinórban 4 győzelmet ünnepelhettünk, majd egy igen szoros, egyben látványos, élvezetes és kemény, hajtós párharcban egy szerencsétlen, az utolsó percekben esett góllal maradunk alul (2-3) az alsóház későbbi győztese ellenében. Ez lelkileg igencsak megviselte a srácokat, és ebben a hullámvölgyben kellett pihenés nélkül kiállniuk az utolsó (kilencedik!) meccsükre – a MAC ellen… A srácok korosztályukat meghazudtoló profizmussal mentek vissza a jégre, próbálva legyőzni a percekkel korábban még bennük tomboló csalódottságot, amit tovább nehezített az ellenfél kiléte. Meg is lett az eredménye: 6-4-re nyertünk!

Összességében az alsóház második helyén végeztünk hármas pontegyenlőséggel, a lebonyolítás rendje alapján sajnos csak a negyedik helynek örülhettünk. A lejátszott kilenc meccsen 5 győzelemmel és remek játékkal tettük le a névjegyünket ezen a nagy múltú, egyben igen magas színvonalú kupán. Hajszálon múlt, hogy megszerezzük az alsóház első helyét, de a kesergés helyett egyértelműen a büszkeségé a főszerep, hiszen a srácok igencsak nehéz körülmények között (vasárnap 7:30-kor volt az első meccs!), kemény ellenfelek ellen is hozták azt a szép, kombinatív, okos játékot, amire amúgy képesek. Köszönjük a szülőknek a támogatást, és gratulálunk a játékosoknak!